Annonse

Nyhetsstudio

En person pågrepet etter Mortensrud-drapet

Oslo politidistrikt har etter drøye to ukers intensiv etterforskning i dag pågrepet en mann siktet for medvirkning til drapet på Hamse Hashi Adan.

Det melder politiet i en pressemelding.

To andre menn er også siktet i saken.

- Vi har grunn til å tro at de befinner seg utenlands, og de er etterlyst internasjonalt. Politiet gjør fortløpende vurderinger av hvorvidt personene skal etterlyses offentlig. Vi oppfordrer de aktuelle personene om å melde seg til politiet, skriver politiet videre.

Mannen som nå er pågrepet, vil bli framstilt for varetektsfengsling i løpet av helga.

- Siktelsene i denne svært alvorlige saken er et resultat av grundig etterforskning hvor godt samarbeid med lokalbefolkningen har vært viktig.

Det var på kvelden torsdag 7. oktober at Hamse Hashi Adan ble skutt på Mortensrud i Oslo. Dagen etter døde han av skadene.

Bistandsadvokat for Adans familie, John Christian Elden, skriver i en sms til Dagbladet at de håper dette betyr at politiet er på rett vei, og at det vil være et gjennombrudd.

Den siktedes forsvarer, advokat Arve Ringsbye, opplyser til Dagbladet at mannen nekter straffskyld etter siktelsen.

- Han er sikker på at politiets etterforskning vil vise at han ikke har noe med drapet å gjøre, sier Ringsbye til Dagbladet.

Dagbladet følger saken.

Annonse
Tunnel på E39 stenges på ubestemt tid
Foto: SVV

Tunnel på E39 stenges på ubestemt tid

Jernfjelltunnelen på E39, mellom Gulen kommune og Masfjorden kommune, stenges på ubestemt tid. Det skriver Statens Vegvesen i en pressemelding.

Onsdag kveld jobber de med å få oversikt etter skadene fra en bilbrann i tunnelen.

- Statens vegvesen har mobilisert alle nødvendige ressurser, både geolog, elektroressurser og annet personell, og er i gang med å inspisere tunnelen og skadene. Vi vil starte reparasjonsarbeidet så snart omfanget er avklart, skriver Statens Vegvesen.

Trafikken er omdirigert, og Statens Vegvesen anbefaler omkjøring via E16 og riksveg 5.

Kvinne dømt til å betale 15 millioner kroner til arvinger

Sør-Rogaland tingrett mener at en kvinne styrte økonomien til en syk person før personen døde. Nå er hun dømt til å betale 15 millioner kroner til arvingene.

Da tingretten skulle behandle dødsboet til den avdøde, kom det fram at det hadde vært flere betydelige pengeoverføringer fra den avdøde til kvinnen, skriver Sandnesposten.

Kvinnen skal ha brukt pengene som ble overført, på vare- og tjenestekjøp samt regninger.

Den avdøde skal ha hatt en stor formue, men denne ble betydelig redusert de siste årene før personen gikk bort.

Tidligere i år tok arvingene til den avdøde ut søksmål mot kvinnen, som skal ha hatt et forhold til avdøde over flere år.

Sør-Rogaland tingrett kom fram til at det var sannsynlig at kvinnen styrte økonomien til den avdøde da vedkommende var syk og dømmer henne til å betale arvingene 15 millioner kroner.

(NTB)

Annonse
Korrupsjonssiktet amerikansk senator erklærer seg ikke skyldig
Foto: REUTERS/Brendan McDermid/NTB

Korrupsjonssiktet amerikansk senator erklærer seg ikke skyldig

Den demokratiske senatoren Robert Menendez erklærte seg ikke skyldig i korrupsjon, bedrageri og utpressing under et rettsmøte i New York onsdag.

Rettsmøtet er det første etter at den føderale påtalemyndigheten i forrige uke siktet 69-åringen, hans kone og to forretningsmenn for korrupsjon. Alle fire nekter straffskyld.

69-åringen er siktet for korrupsjon i forbindelse med sitt forhold til tre forretningsmenn i delstaten New Jersey. Han skal også ha brukt sin innflytelse til fordel for egyptiske regjeringen.

Under en ransaking i 69-åringens hjem ble det funnet gullbarrer og bortgjemte kontanter til en verdi av 550.000 dollar, tilsvarende 5,9 millioner kroner. I tillegg ble det funnet en Mercedes-Benz-kabriolet som han skal ha fått av en av forretningsmennene.

Menendez har kalt anklagene grunnløse og nektet å trekke seg fra Senatet, til tross for at over halvparten av partikollegaene mener han må gå.

Korrupsjonssaken er den andre mot Menendez på åtte år.

I 2015 ble han tiltalt for korrupsjon, bedrageri og mened for å ha hjulpet forretningsvirksomheten til en nær venn i bytte mot gaver og penger. I 2018 ble tiltalen frafalt etter at juryen ikke klarte å enes om en dom.

(NTB)

Mann døde etter ulykke i Innlandet

En mann i 20-åra er død etter ulykke i Innlandet, skriver politiet på X.

Mannen ble natt til onsdag fløyet til Ullevål sykehus.

Pårørende er varslet.

Annonse