Annonse

Nyhetsstudio

Nye detaljer om Alec Baldwins dødelige skudd

Natt til fredag mistet filmfotograf Halyna Hutchins livet etter at Hollywood-stjerne Alec Baldwin (63) avfyrte et rekvisittvåpen under innspillingen av filmen «Rust».

Regissøren Joel Souza ble også truffet, og har fått akkuttbehandling.

Nå har innholdet fra telefonen inn til nødnummeret fra settet blitt kjent.

- Vi trenger hjelp umiddelbart, skal kvinnen som ringte inn ha sagt ifølge Fox News.

Nettstedet har fått tilgang til telefonsamtalen, og skriver at kvinnen opplyste om at to personer var skutt, og at de ikke visste at det var ammunisjon i pistolen.

Baldwin sier på Twitter fredag at han samarbeider fullt ut med politietterforskningen for å finne ut hvordan tragedien kunne skje.

– Det finnes ikke ord for å beskrive sjokket og sorgen etter den tragiske ulykken som tok livet av Halyna Hutchins, en kone, mor og vår dypt beundrede kollega, tvitrer Baldwin.

Rettsdokumenter viser Baldwin ble gitt våpenet som han skjøt med av en regiassistent som mente det var trygt å bruke.

Regiassistenten var uvitende om at rekvisittvåpenet var skarpt ladd, ifølge en ransakingsordre som er innlevert til en domstol i Santa Fe i delstaten New Mexico.

(NTB / Dagbladet)

Nye detaljer om Alec Baldwins dødelige skudd
Foto: NTB

Les hele saken

Norske eksperter: - Sjokkfølelse

Annonse

VG: 13 ansatte smittet på skole

Bydelsoverlege i Vestre Aker bekrefter til VG at det har kommet inn 13 positive prøver etter en tilstelning hvor 30 ansatte deltok ved Holmen skole fredag.

- Vi har ingen kobling til omikron fra før, men vi reagerer på den raske spredningen og følger derfor nøye med, sier bydelsoverlege Jorunn Thaulow til avisa.

Det skal hovedsakelig være AKS-ansatte og lærere som er rammet. AKS holder stengt ut uken, men har tilbud til barn av foreldre med samfunnskritiske jobber.

Khashoggi-mistenkt arrestert i Paris

En 33 år gammel mann som er mistenkt for å ha tatt del i drapet på journalisten Jamal Khashoggi, ble arrestert i Paris tirsdag.

Mannen ble arrestert på Charles de Gaulle-flyplassen utenfor Paris. En kilde i politiet opplyser til nyhetsbyrået Reuters at fransk påtalemyndighet jobber med å utlevere den pågrepne til Tyrkia. Han er mistenkt for å være en av en gruppe menn som drepte Khashoggi i oktober 2018.

Totalt er 26 personer tiltalt i saken.

CIA har konkludert med at det etter all sannsynlighet er kronprins Mohammed bin Salman, Saudi-Arabias de facto leder, som ga ordre om drapet.

Jamal Khashoggi levde i eksil og ble drept og partert da han oppsøkte Saudi-Arabias konsulat i Istanbul for å hente papirer han trengte for å gifte seg.

(NTB)

Annonse
- Massivt angrep mot norske mobiltelefoner
Direktør Pål Wien Espen i Nkom. Foto: Pressefoto

- Massivt angrep mot norske mobiltelefoner

Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) kommer tirsdag ettermiddag med en pressemelding der det informeres om angrep mot mobiltelefoner. Ifølge Nkom er det snakk om flere millioner svindelmeldinger i form av SMS.

- Norge opplever et massivt angrep mot folks mobiltelefoner, privat informasjon og kontoer. Nkom oppfordrer sammen med mobiloperatørene nå folk til å være ekstra forsiktige og oppmerksomme for svindel via SMS-er. Vi nærmer oss jul, og folk sender julegaver og kjøper varer på nett som sendes som pakkepost. Dette prøver svindlere å utnytte, sier direktør Pål Wien Espen i Nkom.

Telenor, Telia og Ice gjør ifølge Nkom en iherdig innsats med å stoppe SMS-ene, men svindlerne går stadig nye veier.

- Det sikreste er at folk selv passer på å ikke trykke på svindellenker i SMS-er, eller laster ned ukjente apper, sier direktør Pål Wien Espen i Nkom.

I det siste skal det være et aktivt såkalt flubot-angrep, hvor svindlere ber om at det lastes ned apper for å hente pakker og høre talemeldinger.

- Siden det siste angrepet startet onsdag 24. november, har Telenor, Telia og Ice til sammen blokkert over 10 millioner flubot-SMS-er, sier direktøren.

Kjedekollisjon på E6 i Oslo: - E6 stengt

Politiet opplyser at mellom fem og seks biler er involvert i en kjedekollisjon ved Mortensrud i Oslo.

Nødetatene er på vei, opplyser politiet.

- Vi har akkurat kommet fram, men det virker tilsynelatende som om det bare er snakk om materielle skader. Det er ikke meldt om noen alvorlige personskader, sier oppdragsleder Eirik Sandnes til Dagbladet.

Han opplyser at det E6 er stengt, noe som medfører store køer. Dersom man skal inn til Oslo så må man kjøre en annen vei.

- Skal du inn til byen anbefaler vi å kjøre Mosseveien E18 inn til Oslo, sier Sandnes.

Annonse
Island frykter vulkanutbrudd
GRIMSVÖTN: Bilde fra tidligere utbrudd. Foto: Bjorn Oddsson / AFP

Island frykter vulkanutbrudd

Island har oppgradert farevarselet for Grimsvötn-vulkanen, melder Sky News.

Det islandske meteorologiske institutt har hevet varslingsnivået fra gult til oransje på grunn av økt seismisk aktivitet og issmelting rundt selve vulkanen.

Flere jordskjelv har nylig blitt målt nær vulkanen, men ifølge islands meteorologiske institutt er det ikke oppdaget en økning i vulkanens magma.

Grimsvötn-vulkanen brøyt sist ut i 2011. Under det utbruddet steg en askesky 20 kilometer opp i lufta og førte til kansellering av 900 fly.