Annonse

Nyhetsstudio

37 nye smittede i Tromsø
Foto: Anita Arntzen / Dagbladet

37 nye smittede i Tromsø

Det er registrert 37 nye smittetilfeller med corona i Tromsø siste døgn.

Det er tolv færre enn dagen før. Totalt er 113 personer isolert som følge av corona i kommunen, mens 20 er innlagt med coronarelatert sykdom ved Universitetssykehuset Nord-Norge.

Smittevernoverlege Trond Brattland forteller til iTromsø at det er flest uvaksinerte som smittes.

- Tall fra forrige uke viser smitte i alle aldersgrupper, og det er ennå en overvekt av uvaksinerte som smittes. Nå er andelen uvaksinerte ganske liten, som igjen utgjør en forholdsmessig stor andel av de smittede, sier Brattland.

(NTB)

Annonse

Nærmer seg 60 coronasmittede etter Maarud-julebordet

Smittetallet etter julebordet hos potetgullprodusenten Maarud forrige lørdag nærmer seg nå 60.

Kommunen Sør-Odal i Innlandet, der julebordet ble holdt, opplyste tirsdag at ti nye innbyggere har fått påvist coronaviruset det siste døgnet, skriver Glåmdalen.

Tre av tilfellene knyttes til utbruddet etter Maarud-julebordet, der det mistenkes at omikronvarianten av coronaviruset står bak. Også andre nærliggende kommuner melder om flere smittetilfeller knyttet til arrangementet, skriver avisen.

Kommunen opplyste tirsdag at de foreløpig ikke har fått svar på prøver som er sendt til sekvensering.

(NTB)

VG: 13 ansatte smittet på skole

Bydelsoverlege i Vestre Aker bekrefter til VG at det har kommet inn 13 positive prøver etter en tilstelning hvor 30 ansatte deltok ved Holmen skole fredag.

- Vi har ingen kobling til omikron fra før, men vi reagerer på den raske spredningen og følger derfor nøye med, sier bydelsoverlege Jorunn Thaulow til avisa.

Det skal hovedsakelig være AKS-ansatte og lærere som er rammet. AKS holder stengt ut uken, men har tilbud til barn av foreldre med samfunnskritiske jobber.

Annonse

Khashoggi-mistenkt arrestert i Paris

En 33 år gammel mann som er mistenkt for å ha tatt del i drapet på journalisten Jamal Khashoggi, ble arrestert i Paris tirsdag.

Mannen ble arrestert på Charles de Gaulle-flyplassen utenfor Paris. En kilde i politiet opplyser til nyhetsbyrået Reuters at fransk påtalemyndighet jobber med å utlevere den pågrepne til Tyrkia. Han er mistenkt for å være en av en gruppe menn som drepte Khashoggi i oktober 2018.

Totalt er 26 personer tiltalt i saken.

CIA har konkludert med at det etter all sannsynlighet er kronprins Mohammed bin Salman, Saudi-Arabias de facto leder, som ga ordre om drapet.

Jamal Khashoggi levde i eksil og ble drept og partert da han oppsøkte Saudi-Arabias konsulat i Istanbul for å hente papirer han trengte for å gifte seg.

(NTB)

- Massivt angrep mot norske mobiltelefoner
Direktør Pål Wien Espen i Nkom. Foto: Pressefoto

- Massivt angrep mot norske mobiltelefoner

Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) kommer tirsdag ettermiddag med en pressemelding der det informeres om angrep mot mobiltelefoner. Ifølge Nkom er det snakk om flere millioner svindelmeldinger i form av SMS.

- Norge opplever et massivt angrep mot folks mobiltelefoner, privat informasjon og kontoer. Nkom oppfordrer sammen med mobiloperatørene nå folk til å være ekstra forsiktige og oppmerksomme for svindel via SMS-er. Vi nærmer oss jul, og folk sender julegaver og kjøper varer på nett som sendes som pakkepost. Dette prøver svindlere å utnytte, sier direktør Pål Wien Espen i Nkom.

Telenor, Telia og Ice gjør ifølge Nkom en iherdig innsats med å stoppe SMS-ene, men svindlerne går stadig nye veier.

- Det sikreste er at folk selv passer på å ikke trykke på svindellenker i SMS-er, eller laster ned ukjente apper, sier direktør Pål Wien Espen i Nkom.

I det siste skal det være et aktivt såkalt flubot-angrep, hvor svindlere ber om at det lastes ned apper for å hente pakker og høre talemeldinger.

- Siden det siste angrepet startet onsdag 24. november, har Telenor, Telia og Ice til sammen blokkert over 10 millioner flubot-SMS-er, sier direktøren.

Annonse

Kjedekollisjon på E6 i Oslo: - E6 stengt

Politiet opplyser at mellom fem og seks biler er involvert i en kjedekollisjon ved Mortensrud i Oslo.

Nødetatene er på vei, opplyser politiet.

- Vi har akkurat kommet fram, men det virker tilsynelatende som om det bare er snakk om materielle skader. Det er ikke meldt om noen alvorlige personskader, sier oppdragsleder Eirik Sandnes til Dagbladet klokka 17.20.

Han opplyser at E6 er stengt i nordgående retning, noe som medfører store køer. Dersom man skal inn til Oslo så må man kjøre en annen vei.

- Skal du inn til byen anbefaler vi å kjøre Mosseveien E18 inn til Oslo, sier Sandnes.