Annonse

Nyhetsstudio

Vitner bes melde seg etter dødsulykke i Sandnes

Politiet oppfordrer vitner til å melde seg etter at MC-fører døde i en trafikkulykke i Sandnes sent fredag kveld.

- Vi vet ennå ikke hvor motorsykkelen kom kjørende ifra, inn i Vatnekrossen. Vi ønsker at vitner som har sett motorsykkelen før ulykken, tar kontakt med oss, sier etterforskningsleder Arne Sindre Gilje til Aftenbladet.

Vitner kan ringe 51 89 90 00.

Motorsyklisten i 30-årene mistet livet etter en kollisjon med en bil rett sør for Austrått-tunnelen på fylkesvei 516. Bilføreren slapp fra ulykken uten fysiske skader.

Ifølge Gilje tyder alt på at bilen og motorsykkelen kjørte i samme retning. Bilføreren er ikke siktet og har ikke fått førerkortet beslaglagt.

- Vi har en formening om årsaken til ulykken, men den går vi ikke ut med ennå. Slik det ser ut nå, er ikke bilføreren å bebreide, sier han.

(NTB)

Les hele saken

Nyhetsstudio - MC-fører døde i ulykke i Sandnes

Annonse

DT: Bekrefter omikrontilfelle i Øvre Eiker

Ordfører Knut Kvale (Sp) i Øvre Eiker opplyser til Drammens Tidenende at kommunen har ett bekreftet tilfelle av omikronvarianten.

- Jeg har fått beskjed av kommuneoverlegen i kveld om at vi har ett bekreftet tilfelle av omikron. Det er knyttet til selskapet på Aker Brygge, sier Kvale.

Torsdag holdt regjeringen en pressekonferanse der det ble innført en rekke regionale og nasjonale tiltak. Øvre Eiker var ikke blant kommunene som regjeringen valgte at skulle bli omfattet av de regionale tiltakene.

- Kriseledelsen med kommunelegen, kommunedirektøren og meg har tatt en beslutning i kveld om at vi ønsker å bli med i den regionale forskriften. Vi har gitt beskjed om dette til Statsforvalteren, sier ordføreren.

Drammen: Strømsåstunnelen stengt etter kollisjon

20:42 rykker nødetater ut til frontkollisjon i strømsåstunnelen i Drammen. Det skriver Sør-Øst politidistrikt på Twitter.

Tunnelen er stengt.

Sør-øst politidistrikt melder til Dagbladet at patruljen akkurat har ankommet stedet.

- Det kan virke som det er en alvorlig hendelse, men det er tidlig å si.

Sør-Øst 110 skriver på Twitter at brannvesenet er på vei til ulykkestedet.

Saken oppdateres.


Annonse

Sannsynlig omikron hos 10 til 15 i Oslo

Ett tilfelle av omikronvarianten er bekreftet og 10 til 15 tilfeller sannsynlige etter screening i julebordutbruddet på Aker Brygge i Oslo.

Det opplyser assisterende bydelsoverlege Tine Ravlo i bydel Frogner til NTB.

Alt i alt er 50–60 personer smittet med covid-19 etter julebordet, som ble arrangert av Scatec på Louise Restaurant & Bar på Aker Brygge fredag 26. november.

Ett av smittetilfellene er nå bekreftet omikron etter helgenomsekvensering.

- Så har vi 10 til 15 som er sannsynlige etter screening, sier Ravlo.

Kommunen venter fortsatt på svar for de resterende smittede

(NTB)

Regjeringspartiene hadde fest med 126 deltagere kvelden før nye tiltak

Regjeringen hadde invitert til samling på utstedet blå på Grünerløkka i Oslo onsdag kveld, skriver VG.

Ingrid Langrud, Arbeiderpartiets kommunikasjonssjef, bekrefter overfor VG at festen fant sted, og at ansatte og politikere i stortingsgruppene, på partikontorene og i regjeringsapparatet var invitert.

- Vi var 126 deltagere totalt som var innom i løpet av kvelden, bekrefter Langrud.

Hun legger til at de hadde et godt samarbeid med utleier, og sier de har opparbeidet seg mye erfaring med å sikre at godt smittevern overholdes på stedet.

Annonse

20 til 30 personer evakuert etter brann i Sandefjord

Totalt 20–30 personer er evakuert fra en brennende bygning og nabobygget i Sandefjord torsdag.

Fra bygget det brenner i er det evakuert sju stykker. Det er også evakuert personer fra et nabobygg i Jernbanealléen, men dette bygget brenner ikke, forteller operasjonsleder Marianne Mørch til NTB i 19.50-tiden torsdag kveld.

Det skal ikke være noen savnede.

Politiet fikk melding om brannen i Kongens gate klokka 17.15. Kort tid etter meldte politiet at flammene sto gjennom taket. Mørch forteller NTB at det virker som at brannen har tatt seg opp.

Det er opprettet et evakueringssenter på Sandefjord rådhus, der de evakuerte skal få bistand fra kommunens kriseteam.

(NTB)