Annonse

Nyhetsstudio

Rekordmange coronadødsfall i Russland

Russland har det siste døgnet registrert 1075 coronarelaterte dødsfall, noe som er ny rekord i landet.

Lørdagens statistikk viste også at det er registrert 37 678 nye smittetilfeller mellom fredag og lørdag.

Russland er ett av landene i Europa som er hardest rammet av coronapandemien, noe som knyttes til at andelen som er vaksinert, er svært lav sammenlignet med en rekke andre europeiske land. Kun 36 prosent av befolkningen er fullvaksinert.

Fra neste uke må russerne belage seg på nye restriksjoner. Mellom 28. oktober og 7. november blir alle virksomheter som ikke er strengt nødvendige, stengt ned.

(NTB)

Annonse

20 til 30 personer evakuert etter brann i Sandefjord

Totalt 20–30 personer er evakuert fra en brennende bygning og nabobygget i Sandefjord torsdag.

Fra bygget det brenner i er det evakuert sju stykker. Det er også evakuert personer fra et nabobygg i Jernbanealléen, men dette bygget brenner ikke, forteller operasjonsleder Marianne Mørch til NTB i 19.50-tiden torsdag kveld.

Det skal ikke være noen savnede.

Politiet fikk melding om brannen i Kongens gate klokka 17.15. Kort tid etter meldte politiet at flammene sto gjennom taket. Mørch forteller NTB at det virker som at brannen har tatt seg opp.

Det er opprettet et evakueringssenter på Sandefjord rådhus, der de evakuerte skal få bistand fra kommunens kriseteam.

(NTB)

Stor brann i Finland: - Giftig røyk

Det er sendt ut farevarsel i Tammerfors i Finland på grunn av en stor brann under jorden, melder lokale medier.

Giftig røyk har spredt seg over et stort område i byen, ifølge Prikanmaa Rescue Department. Øyenvitner forteller om en enorm sky med svart røyk som stiger opp mot himmelen.

Folk i området oppfordres til å holde seg inne inntil videre. Den finske avisa Iltalehti skriver at det så langt ikke er tegn til personskade. Ifølge redningstjenesten er personer i bygningene varslet og folk er sendt i sikkerhet.

- På grunn av røyken må folk absolutt unngå å bevege seg rundt i området. Vinduer og må lukkes, sier leder ved redningstjenesten, Mika Kupiainen.

Et vitne forteller til avisa at røyken var tykk og kom seg inn i leiligheten hans.

- Det er tungt å puste, jeg måtte ut av leiligheten, sier han.

Annonse

Mistanke om ni omikron-tilfeller i Asker

Det opplyser kommuneoverlege i Asker, Meera Grepp, til Budstikka.

- Vi har sannsynligvis fått ni tilfeller av omikron-smitte i Asker. Seks av disse er etter deltakelse på julebord i Oslo, og de tre øvrige er i deres husstand, sier Grepp til avisa.

De smittede er satt i isolasjonskarantene, og husstandsmedlemmer er satt i karantene.

På det omtalte julebordet i Oslo, mistenkes det at opptil 60 personer er smittet av omikron-varianten, seks av disse er altså bosatt i Asker.

Østerrikes statsminister trekker seg
Foto: AP

Østerrikes statsminister trekker seg

Østerrikes statsminister Alexander Schallenberg går av etter knappe to måneder i posten.

Schallenberg kunngjorde avgangen kort tid etter at det ble kjent at landets tidligere statsminister, partikollegaen Sebastian Kurz, ga seg i politikken for å forsvare seg mot korrupsjonsanklager.

Schallenberg var tidligere utenriksminister og overtok da Kurz trakk seg som statsminister tidligere i høst. Begge tilhører høyrepartiet ÖVP, som sitter i regjering sammen med De grønne.

Innenriksminister Karl Nehammer omtales nå som aktuell både som ny ÖVP-leder og statsminister.

(NTB)

Annonse

Flertall åpner for å legge bybanen over Bryggen i Bergen

Bybanekrisen i Bergen kan være løst, melder Bergensavisen.

Klokka 19 er det innkalt til pressekonferanse om situasjonen. Det er Sp-politikerne Steinulf Tungesvik og Stig Torgersen som har innkalt til pressekonferansen.

Nytt flertall åpner for å legge bybanen over Bryggen i Bergen.

Sp-politikerne har fått med seg Odd Aril Viste (Rødt) på å legge bybanen over Bryggen. Sammen ber de Ap-byrådet tiltre igje.

Tungesvik understreker at de ønsker at bybanen skal gå over Bryggen, men har flere krav.

Blant annet krever han at det skal være batteridrift over Bryggen fra dag én, at utbyggingstiden skal kortes ned, kompensasjonsordning for næringslivet i sentrum og at det skal legges lokk over motorveien i Eidsvåg.