Annonse

Nyhetsstudio

Mortensrud-siktet varetektsfengslet

Mannen som er siktet for medvirkning til drapet på 20 år gamle Hamse Hashi Adan på Mortensrud i Oslo 7. oktober er varetektsfengslet i fire uker, opplyser politiadvokat Børge Enoksen til Dagbladet.

Mannen i 40-åra ble pågrepet på fredag, og framstilt for varetektsfengsling mandag ettermiddag.

To andre personer er siktet for drapet. Disse er ikke pågrepet, men politiet har etterlyst disse internasjonalt.

- Vi har en formening om hvor disse oppholder seg, men jeg kan ikke kommentere det ytterligere, sier Enoksen til Dagbladet.

Han forteller at de vurderer fortløpende om de skal etterlyse disse to personene offentlig, men at de foreløpig velger å ikke gjøre det.

Annonse

Russland: Utvider svarteliste

Russland opplyser at landet innfører innreiseforbud for en rekke personer fra EU-land som en reaksjon på lignende straffetiltak fra europeisk hold.

- Russland har bestemt seg for å utvide en liste over representanter fra EUs medlemsland og institusjoner som har forbud mot å reise inn i Russland, heter det i en uttalelse fra utenriksdepartementet i Moskva fredag.

I uttalelsen står det også at tiltaket er basert på prinsippet om gjensidighet og jevnbyrdighet.

(NTB)

Avisa Oslo: Setter inn flere vektere ved vaksinesentre

Flere bydeler setter nå inn ekstra beredskap og styrker sikkerheten etter at flere aggressive vaksinemotstandere tok seg inn på vaksinesenteret på Tøyen i går.

Det melder Avisa Oslo.

- Det er for at at våre ansatte og de som skal vaksinere seg skal føle seg trygge, sier Tore Olsen Pran, bydelsdirektør i Bydel Gamle Oslo til avisa.

Også vaksinesenteret i Bydel Bjerke setter inn tiltak.

Avisa Oslo: Setter inn flere vektere ved vaksinesentre
Foto: Stian Drake / Dagbladet

Les hele saken

Ville ta beslag i vaksiner

Annonse

Kjørte mot kjøreretningen

Vest politidistrikt mottok fredag ettermiddag flere meldinger om en bil som skal ha kjørt mot kjøreretninga i Bergen.

Framme på stedet, kunne politiet bekrefte at meldingene stemte.

- Føreren av bilen var en eldre kvinne som hadde kjørt feil. Vi tar avhør av henne nå, og hun vil få fæ førerkortet beslaglagt.

Det sier operasjonsleder Eivind Hellesund til Dagbladet.

Det er ikke kommet meldinger om noen alvorlige personskader.

- Heldigvis har det endt bra. Det er 80-sone på stedet og mørkt, så hendelsen kunne blitt kjempeskummel, avslutter operasjonslederen.

Arbeidsulykke i Trondheim

Politiet i Trønderlag rykker ut til en bedrift i Trondheim etter en arbeidsulykke.

Det melder dem selv på Twitter.

- Arbeidstakeren har trulig brukket foten og er sendt i ambulanse til St. Olavs hospital skriver politiet. Årsaken til ulykken er ukjent.

Annonse
- Øker vår bekymring
Foto: NTB

- Øker vår bekymring

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg er bekymret for hva det vil kunne si at forholdet mellom Russland og Kina tilsynelatende blir tettere.

- Vi ser at Russland og Kina blir nærere og nærere. De øver sammen, opererer sammen, står mer sammen i FN og FNs sikkerhetsråd. Dette er to autoritære regimer som ikke deler våre verdier, og det øker vår bekymring at de blir nærer og nærere, sier Stoltenberg.

Natos generalsekretær deltok fredag ettermiddag norsk tid i et digitalt arrangement om Ukraina-krisen. Der gjentok han - igjen - Natos standpunkt overfor Russland:

- Russland vil måtte måtte betale en høy pris hvis de bruker makt mot Ukraina. Vi ber igjen Russland om å deeskalere og gå inn i dialog.

Han fikk flere spørsmål om krisen, Natos forberedelser og standpunkt, men også spørsmål om forholdet mellom Kina og Russland.

De siste åra har forholdet mellom de to landene blitt tettere og tettere, men det er tvil om hvor nært forholdet egentlig er.

Selv om russiske og kinesiske styrker har øvd sammen, har også kinesiske spionskip holdt øye med russiske styrker som tidligere har øvd i nærheten av Kinas grenser.