Nyhetsstudio

Kvinne skal ha blitt voldtatt i sykehuspark

Politiet i Kalmar i Sverige har sperret av en park ved et sykehus i forbindelse med det som angivelig er en voldtekt. Det melder Aftonbladet.

Politiet ble varslet om hendelsen mandag kveld. Kvinnen hadde da oppsøkt sykehuset. Hun skal ha blitt overfalt av en for henne ukjent gjerningsperson.

- Hun skal avhøres og forhåpentligvis kan vi komme i kontakt med vitner som har observasjoner i tilknytning til parken, sier Calle Persson hos politiet til avisa.

Både krimteknikere og hunder er ventet til sykehusparken i løpet av tirsdag. Ingen er så langt pågrepet i saken.

Studioet fortsetter under annonsen

Åtte omkom i brann i Bangladesh

Minst åtte personer døde i en brann i et fattigkvarter i havnebyen Chittagong. Fire av dem var fra samme familie.

Generaldirektør Ali Ahmed i Bangladeshs brannvesen sier brannen brøt ut rundt 3.30, mens beboerne sov. Åtte mennesker er funnet omkommet, og ytterligere 50 er skadd.

Lokale myndigheter har identifisert fire som er fra samme familie, men har ikke klart å identifisere de andre ofrene.

Visepolitimester Elias Hossain i Chittagong sier mer enn 200 boliger ble skadd, og at man fortsatt etterforsker hva som forårsaket brannen.

(NTB)

22 døde hentet opp fra oversvømt gruve

Redningsmannskaper har hentet opp 22 omkomne fra gullgruver som ble oversvømt i Zimbabwe tidligere i uken.

I tillegg er åtte reddet ut i live, melder Reuters. Fortsatt er omkring 40 personer savnet ved byen Kadoma, vest for hovedstaden Harare.

Gruvesjaktene ble oversvømt natt til onsdag, etter at kraftig regn førte til at en demning brast i nærheten. Gruvene er offisielt lagt ned, men illegale gullgravere som arbeider med hakker og spader, tar seg ofte ned i dem for å lete etter gull i usikre gruveganger.

(NTB)

Universitetsbygning raste sammen

I St. Petersburg raste taket og flere etasjer i en universitetsbygning sammen, opplyser russiske nødetater. Så langt er det ikke meldt om skadde.

Russiske krisemyndigheter sier kollapsen lørdag ettermiddag skjedde mens det pågikk konstruksjonsarbeid på stedet. Bygningen tilhørte et forskningsinstitutt for informasjonsteknologi.

Russiske nyhetsbyråer meldte rundt to timer etter ulykken at ingen skadde eller omkomne var funnet i ruinene så langt. Rundt 80 personer ble evakuert fra bygningen etter kollapsen.

(NTB)

En død i brann i Tønsberg

En person er bekreftet omkommet etter en brann i et leilighetskompleks i Tønsberg.

Det melder Sør-Øst politidistrikt på Twitter.

Den avdødes pårørende er varslet, men personen er ennå ikke formelt identifisert, opplyser politiet til Dagbladet.

Politiet fikk melding om brannen like etter 15.00 lørdag ettermiddag. Brannen skal ikke ha spredd seg utover den aktuelle leiligheten, ifølge politiet.

Én person savnet etter jordras i Trøndelag

Et bolighus er rammet av et jordras i Orkdal i Trøndelag. Mannskaper fra nødetatene er utkalt til stedet.

- Et hus har sklidd av grunnmuren etter jordras, og vi søker etter personer, opplyser Trøndelag politidistrikts operasjonsleder Ann Kristin Øie til Dagbladet.

Politiet opplyser på Twitter klokka 16.40 at en person er bekreftet savnet inne i huset.

Raset er ifølge politiet på 30 x 100 meter. De opplyser videre at det ikke er fare for andre hus i området.

I 17.30-tida opplyser politiet at de har gjennomsøkt de delene av huset de får tilgang på med hund, uten at noen er funnet.

- Deler av huset må rives for å komme til nye områder, skriver de.

Politiet opplyser klokka 17.53 at de pårørende til den savnede personen er varslet.

- Kriseteamet i Orkdal er på stedet og tar hånd om pårørende, skriver de på Twitter.

Dagbladet følger saken.

Foto: Terje Klungervik

Politiet med siste nytt om drapet i Bergen

En mann i slutten 20-åra ble i går kveld knivdrept under et masseslagsmål like utenfor en Circle K-bensinstasjon på Danmarks plass i Bergen.

En person er nå siktet for drap, og til sammen ti personer er pågrepet.

Vest politidistrikt holder nå klokka 15.00 en pressekonferanse med siste nytt i drapssaken.

Følge pressekonferansen i videovinduet øverst!

- Vi er ennå i en tidlig fase. På fredag 21.30 fikk politiet inn melding om at det pågikk et slagsmål på Circle K på Danmarks plass i Bergen. Flere personer er involvert, og i forbindelse med slagsmålet ble en person knivstukket. Han ble fraktet til akuttmottaket på Haukeland hvor han ble erklært død klokka 22.22, sier politiadvokat Trond Eide.

- Avdøde vil bli obsudert på mandag. Han er en mann født i 1990. Dødsårsaken synes å være flere stikk i overkroppen. Politiet har pågrepet til sammen ti personer, siktelsen er kroppskrenkelse. En av dem er siktet for drap på bakgrunn av sakens opplysninger.

Politiet opplyser at det kan bli aktuelt med flere pågripelser i saken, men at politiet ikke har full oversikt.

- De siktede har utenlandsk opphav, men flere eller alle er norske statsborgere. Vi har grunn til å tro at fornærmede og flere av de siktede kjente hverandre, opplyser politiet.

Politiadvokat Eide opplyser at de ikke kjenner bakgrunn for saken.

- Det vi legger til grunn er at drapet skjer ved denne bensinstasjonen. Det er flere vitner, men jeg har ikke oversikt over hvor mange, sier han.

Han utelukker ikke eventuelt flere pågripelser, og sier at politiet «har noen navn».

Eide vil ikke gå nærmere inn på hvilket opphav de siktede har.

- Brorparten er norske statsborgere, og det er godt mulig de er etterkommere av innvandrere, sier han.

Han sier at ingen av de pågrepne var på åstedet da politiet kom fram, og at disse ble pågrepet på et annet sted i byen. Eide sier de ikke vil rette etterforskningen mot et spesielt miljø.

Slåsskampen brøt ut rundt 21.30 i går kveld, og omkring en halvtime etter ble flere menn pågrepet i saken. De er siktet for grov kroppskade, men det er uklart om noen er konkret siktet for drap.

Flere personer ble vitner til hendelsen, og forteller om dramatiske og voldsomme scener utenfor bensinstasjonen.

Mann død etter knivstikking i Bergen - flere pågrepet

Mann død etter knivstikking i Bergen - flere pågrepet

dagbladet.no

NÅ: Demonstranter prøver å bryte seg inn hos statsministeren

Demonstranter i Albania forsøker i ettermiddag å bryte seg inn i regjeringskontorene i hovedstaden Tirana.

Demonstrasjonen er organisert av opposisjonspartiene i landet, og bildene fra stedet viser at demonstrantene bokstavelig talt forsøker å knuse vinduer og dører med forskjellige gjenstander.

Demonstrantene krever statsminister Edi Ramas avgang, skriver Reuters.

Demonstrantene skal først ha brutt en politisperring ved å kaste bensinbomber og bluss mot politifolk før de tok seg inn mot regjerinsbygget.

Torsdag kastet en politisk motstander blekk på den sosialistiske statsministereren inne i det albanske parlamentet, og demonstrasjonene i landet er voldsomme.

VOLDSOMT: Demonstrasjonene i Albania er voldsomme. Her forsøker demonstranter å knuse rutene i regjeringsbygget. Foto: Reuters / Florion Goga / NTB Scanpix

Nordmann omkom i snøskred i Japan

En mann fra Nord-Trøndelag har omkommet i et snøskred i Japan.

Det bekrefter Utenriksdepartementet til Trønder-Avisa.

Mannen var ansatt i politiet, og omkom under en privat reise i Japan.

– Vi kan bekrefte at en ansatt hos oss har omkommet i snøskred i Japan. Det er tungt og trist for kollegaene og de som sto han nær, og våre tanker går til de etterlatte, skriver pressesjef Unni Grøndal i Oslo politidistrikt i en melding til avisen.

Ifølge skinettstedet Fri Flyt er det få opplysninger om ulykken, men den skal ha skjedd i forbindese med skikjøring fredag lokal tid.

Nettbanker hadde problemer

Flere nettbanker var lørdag formiddag nede på grunn av problemer hos IT-selskapet Evry, melder E24.

Sbanken, Sparebank 1 og Handelsbankene er blant de som var ramme.

Kundene hadde ikke tilgang til nettbanken siden litt etter klokka ni lørdag, skriver nettstedet. Problemene ble fikset like etter klokka 12.00 lørdag.

- Akkurat nå kan alle kunder betale med kort, men det er ellers problemer med stort sett alle tjenester. Man får ikke gjort så mye i nettbanken og kan heller ikke ta ut penger i minibank, sier Geir Holen i Sbanken til E24.

- USA-støttede styrker har tatt over den siste IS-enklaven

Observatørgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) sier USA-støttede syriske opprørere har tatt kontroll over IS' siste enklave øst i Syria.

Det skal ha skjedd etter at jihadistene som var der overga seg.

Det skriver Reuters.

Den USA-støttede opprørsalliansen Syrias demokratiske styrker (SDF), som i hovedsak består av den kurdiske YPG-militsen, har kjempet i dagevis for å bekjempe IS i landsbyen Baghouz, øst for den siste IS-kontrollerte lommen i Eufrat-dalen.

SOHR sier at de siste IS-jihadistene, mange av dem fremmedkrigere, har overgitt seg til SDF i løpet av de siste to dagene. Det skal være snakk om lag 200 personer, og det antas at noen kan fortsatt gjemme seg i undergrunnstunneler.

SDF-talsmann Adnan Afrin sier til AFP lørdag at det stadig er sivile igjen i enklaven.

– Det er fortsatt igjen et stort antall sivile. Vi forventet ikke så mange, ellers hadde vi ikke gjenopptatt aksjonen for fire dager siden. Dette er grunnen til at det har blitt forsinkelser, sier Afrin.

SEIER: Den USA-støttede opprørsalliansen Syrias demokratiske styrker (SDF) skal ha tatt over IS-landsbyen Baghouz, og dermed tatt kontroll over den siste enklaven til Den islamske stat. Foto: AFP / NTB Scanpix

Jesper Nordahl Finsveen, Ralf Lofstad

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi betaler inntil 10 000 kroner for nyhetstips.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 eller ring 2400 0000.

Vi svarer alle tipsere og belønner månedens beste tipsere. De beste nyhetstipsene betales med 10 000,- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.