Annonse

Nyhetsstudio

Ny smitterekord i Tromsø
Foto: Oerjan Mathillas / Shutterstock / NTB

Ny smitterekord i Tromsø

Det er registrert 62 nye coronasmittede personer i Tromsø det siste døgnet. Det er ny smitterekord i kommunen og tre flere en dagen før.

Tromsø kommune opplyser på sine nettsider at 156 personer er isolert på grunn av coronaviruset.

62 nye registrerte smittede er tre flere enn forrige rekord på 59, som ble satt onsdag. Ifølge kommunen ligger det torsdag 14 coronapasienter på Universitetssykehuset i Nord-Norge (UNN) i Tromsø, fem færre enn onsdag.

Torsdag kom kommunen med flere anbefalinger for å begrense den økende smittetrenden i Tromsø. Kommunen anbefaler blant annet folk å begrense antall nærkontakter.

Det anbefales også mer bruk av hjemmekontor, holde økt avstand til andre på offentlige steder og bruke munnbind innendørs der det er vanskelig å holde avstand.

(NTB)

Annonse

Politiet: - Meget glatt

Torsdag ettermiddag skriver Trøndelag politidistrikt på Twitter at de har rykket ut til E6 Storlerbakken.

- Vogntog har stoppet i bakken, kommer seg ikke videre før han har fått på kjettinger. Politi er på stedet, dirigerer trafikk forbi. Meget glatt kjørebane, skriver de.

Også onsdag var det glatte veier i Trøndelag.

– Et «lite angrep» finnes ikke
Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj. Foto: Alex Brandon / AP / NTB

– Et «lite angrep» finnes ikke

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier det ikke finnes noe slikt som et «lite streiftog», etter uttalelser fra Joe Biden om et mulig «lite» angrep.

Biden antydet at et «lite» russisk angrep kan føre til en mindre respons fra Vesten.

– Det er en ting hvis det er et lite streiftog, og så ender vi opp med en krangel om hva vi skal gjøre eller ikke gjøre, og så videre, sa Biden.

Zelenskyj svarte i en Twitter-melding:

– Vi vil gjerne minne stormaktene om at det ikke finnes mindre streiftog og små nasjoner. På samme måte som det ikke finnes mindre døde og sårede eller litt sorg over tapet av dine nærmeste, skriver den ukrainske presidenten.

(NTB)

Annonse

Trusselmelding mot Skien fengsel

Politiet mottok torsdag ettermiddag en uspesifikk trusselmelding rettet mot Skien fengsel. Trusselen ble fremsatt på telefon til fengselet klokka 13.40 torsdag ettermiddag, skriver Sør-Øst politidistrikt i en pressemelding.

- Vi ønsker ikke å kommentere konkret hva trusselen inneholdt, men vi kan ikke se bort ifra at den har sammenheng med den pågående rettssaken i fengselet, sier operasjonsleder Øystein Eikedalen i pressemeldinga.

Rettsaken til terroristen Anders Behring Breivik om prøveløslatelse foregår i Skien fengsel.

Politiet har siden meldingen ble mottatt hatt en pågående aksjon på stedet.

- Vi vurderer det ikke slik at det har vært noen fare for de som har vært inne i fengselet, sier Eikedalen.

Politiet er i ferd med å avslutte den operative innsatsen og vil fortsette med å etterforske trusselmeldingen for å forsøke å finne ut hvem som er avsender.

Skien fengsel er nå tilbake i normal drift.

Nakstad er coronasmittet

Les hele saken

Coronasmittet

Annonse

FHI: SMS-utsending førte til stort byks i smittetilfeller registrert gjennom smitte-app

Etter at FHI sendte ut 2 millioner SMS-er om smittesporing, økte antallet registrerte smittetilfeller gjennom sporingsappen «Smittestopp».

– Vi ser at antallet som meldte seg smittet i Smittestopp, gjorde et stort byks etter at vi sendte ut 2 millioner SMS-er til folk over 16 år i går. Fra rundt 400 meldinger om smitte dagen før, gikk det opp til 1377 meldinger i går, opplyser assisterende kommunikasjonsdirektør Kjetil Berg Veire i Folkehelseinstituttet (FHI).

Antall nedlastinger gikk opp med 70.000 etter SMS-kampanjen. Det betyr at rundt 3,5 prosent av dem som mottok meldingen, lastet ned appen.

– Vi sender ut nye 2 millioner SMS-er i dag, og tar en endelig oppsummering i morgen på effekt, sier Veire.

(NTB)