Annonse

Nyhetsstudio

Mistanke om at bilbrann i Tromsø var påsatt

Politiet i Tromsø har mistanke om at en bilbrann som oppsto i et garasjeanlegg i byen søndag morgen er påsatt. De ønsker tips i saken.

Alle beboere i bygget med seks leiligheter ble evakuert da det begynte å brenne i kjøretøyet som sto i garasjeanlegget i kjelleren.

Politiet melder om full overtenning i bilen og mye røyk. Brannmannskapene fikk kontroll på ilden og ingen personer ble skadd.

Nødetatene rykker ut til Klimaveien etter melding om brannen, tvitret Troms politidistrikt noe før klokka 8 søndag morgen.

(NTB)

Annonse

Bussbrann i Bergen

Det brøt ut brann i en buss på Lagunen i Bergen fredag kveld

- Bybanen er midlertidig stanset i dette området. Brenner kraftig i bussen, og alle nødetater er på utrykning mot stedet, skrev politiet på X.

Operasjonsleder Tatjana Knappen i Vest politidistrikt sier til Dagbladet klokka 19.49 at brannen er slukket, men det er fortsatt mye røyk.

- Det er mye røyk og mange i nærheten. Vi oppfordrer folk til å trekke unna og lukke vinduer. Røyken fra bussbrannen er ganske giftig, sier Knappen.

Politiet er på stedet for å holde folk unna, forteller hun.

De har ikke opplysninger om at det skal ha vært folk i bussen da brannen brøt ut.

- Meldingen vi fikk 19.26 sa at det brant voldsomt, men at det ikke var folk i bussen, sier Knappen.

Det var Bergens Tidende som meldte om brannen først.

George Santos er kastet ut av Kongressen
KASTET UT: George Santos har blitt stemt ut av kongressen. Foto: REUTERS / Elizabeth Frantz / NTB

George Santos er kastet ut av Kongressen

Den republikanske kongressrepresentanten George Santos har blitt kastet ut av kongressen, etter en historisk avstemning.

Det melder flere amerikanske medier, blant annet The New York Times og nyhetsbyrået Reuters.

Dermed blir han den sjette representanten noensinne som blir stemt ut av kongressen. Han blir også den første representanten som blir kastet ut, uten å være tidligere straffedømt, siden den amerikanske borgerkrigen.

- Hvorfor skulle jeg ville bli her? Til hælvete med dette stedet. Huset avga sin stemme, og satte en ny farlig presedens, sier Santos til CNN etter avstemningen.

- Men vet du hva? jeg er ikke lenger et medlem av Kongressen, så jeg trenger ikke svare på disse spørsmålene, avsluttet Santos.

Totalt stemte 311 representanter for å kaste ut Santos, 105 av dem var fra det republikanske partiet, Santos' eget parti.

114 representanter stemte nei, mens to avstod fra å stemme.

Santos er også tiltalt for flere alvorlige lovbrudd, som blant annet omfatter bedrageri, ID-tyveri og dokumentfalsk. Til sammen er han tiltalt på hele 23 punkter.

Ifølge tiltalen skal Santos blant annet ha stjålet identiteten til folk som ga penger til valgkampen hans og deretter brukt kredittkortene deres for titusenvis av dollar.

Kongressens etikkomité la torsdag ut sin egen rapport om Santos, der de fant det sannsynlig at han hadde løyet for både velgerne sine og amerikanske myndigheter. Komiteen anbefalte da å kaste ut Santos fra Kongressen.

Annonse

Minst 182 pasienter berørt av ny feil i Helseplattformen, skriver Adresseavisen

18 000 Nordea-kunder rammet av BankID-feil

Det melder VG. Ifølge avisa er det bare kunder som tidligere var i Nordea Direct som opplever feilen.

Annonse