Annonse

Nyhetsstudio

Trondheim klarer ikke å ringe smittetilfeller

Tirsdag morgen opplyste kommuneoverlege Tove Røsstad i Trondheim kommune at hun anbefaler innbyggere å bruke munnbind på offentlig sted der hvor det ikke er mulig å holde en meter avstand. Tirsdag formiddag opplyser kommunen at de ikke lenger rekker å ringe nye smittetilfeller.

«På grunn av stort smittetrykk de siste dagene vil det ikke lenger være mulig for smittevernkontoret å ringe smittede. Alle vil i stedet få sms med instrukser. Allerede tirsdag formiddag var 172 fastslått smittet», skriver kommunen i en pressemelding.

- Det er svært viktig at alle som får påvist smitte selv varsler sine nærkontakter. Dersom det gjelder barn i skole eller barnehage må foresatte også kontakte skolen eller barnehagen, sier kommuneoverlege Tove Røsstad.

Annonse

AO: Skyhøy regning for Oslosykehus

Lovisenberg sykehus fikk regning på 27 millioner for koronatester siste måned, skriver Avisa Oslo.

DT: Smitten eksploderer i Drammen

3460 nye smittetilfeller ble registrert i Drammen forrige uke. Denne uka er det registrert 2244 bare på de tre første dagene, ifølge Drammens tidende.

Tidligere har kommunen meldt om dagsrekorder på 75 tilfeller daglig. Nå har altså smittetallene eksplodert i kommunen, i likhet med resten av landet.

Smittevernoverlege Einar Sagberg mener likevel at situasjonen er håndterbart.

- Vi tenker at dette er håndterbart. Vi følger situasjonen tett, inkludert fraværet i virksomhetene våre - både barnehager, skoler og helsesektoren spesielt, sier Sagberg til avisa.

Annonse

Oljefondet: Avkastning på 1580 milliarder kroner

Oljefondet fikk en avkastning på 14,5 prosent i 2021. Det tilsvarer 1.580 milliarder kroner. Det er tidenes nest høyeste avkastning noensinne.

Det viser nye tall Oljefondet la fram klokken 10 torsdag.

Fondets avkastning var 0,74 prosentpoeng høyere enn avkastningen på referanseindeksen. Det tilsvarer 76 milliarder kroner.

– Det gode resultatet skyldes først og fremst en meget sterk utvikling i aksjemarkedet gjennom året. Det var positiv avkastning i alle sektorer, men særlig investeringene innen teknologi og finans har gjort det bra, sier Oljefondets leder Nicolai Tangen i en pressemelding.

Oljefondet hadde en verdi på 12.340 milliarder kroner 31. desember 2021.

(NTB)

Oslo slutter med drop-in på teststasjonene

Fra og med torsdag må man bestille time hvis man skal ta PCR-test på kommunale teststeder i Oslo. Unntaket er de mobile teststasjonene.

Dette betyr at det ikke blir mulig å møte til drop-in på de store kommunale teststasjonene i hovedstaden, opplyser kommunen i en pressemelding.

Årsaken er at kommunen ønsker å skape forutsigbarhet for både innbyggere og ansatte på teststasjonene ettersom det er svært stor pågang på teststedene.

Kommunen minner samtidig på at man ikke trenger å bekrefte positiv selvtest med PCR dersom man enten er vaksinert med tre doser eller har to doser og gjennomgått koronasykdom de siste tre månedene.

Det vil fortsatt være mulig å benytte de mobile teststasjonene til drop-in, men da må man regne med noe ventetid.

(NTB)

Annonse

Oslo: Svartdalstunnelen stengt

Svartdalstunnelen, tilhørende Operatunnelen på E6, inngående er stengt etter et trafikkuhell, melder vegtrafikksentralen øst på Twitter.

Nødetatene er på vei til ulykkesstedet, og trafikken vil omdirigeres, skriver Oslo 110-sentral.