Annonse

Nyhetsstudio - arkiv

- Intensivkapasiteten på sykehusene må økes

Corona har kommet for å bli, og vi må framover leve med større risiko. Det sier vaksineforsker Gunnveig Grødeland, som mener intensivkapasiteten må styrkes.

Vaksineforsker Gunnveig Grødeland ved Institutt for klinisk medisin ved Universitetet i Oslo, er ikke spesielt bekymret for at smittetallene og antall sykehusinnleggelser stiger.

- På grunn av vaksinene er ikke smittespredningen noe vi i utgangspunktet skal være bekymret for. Alle som har tatt den, er godt beskyttet, sier hun til Klassekampen.

Hun mener at koronaviruset er kommet for å bli og at det vil komme på toppen av den vanlige influensasesongen. Grødeland etterlyser derfor en diskusjon om intensivkapasiteten i helsevesenet, der coronasmitten har sørget for at kapasiteten er sprengt flere steder.

- Vi bør gi dem som jobber der et pusterom. De er allerede slitne, sier hun.

På dette punktet får hun støtte fra Legeforeningens president Anne-Karin Rime.

- Helsetjenesten har stått i et ekstremt press i snart to år, og det har manglet vikarer. Mange har jobbet mye mer enn man kan forlange og forvente, og det kan ikke fortsette i det uendelige, sier Rime.

(NTB)

Annonse

NSM-direktør Sofie Nystrøm har bedt om å fratre

Straffes etter brannalarm
STRAFFET: Den profilerte demokraten, Jamaal Bowman, er straffet av Kongressen for å ha utløst en falsk brannalarm. Foto: AP Photo/John Minchillo, File

Straffes etter brannalarm

Den demokratiske kongressrepresentanten Jamaal Bowman ble torsdag straffet av Representantenes hus etter at han tidligere i september utløste en falsk brannalarm.

214 representanter stemte for fordømmelsen av Bowman. 191 stemte mot. Fem medlemmer stemte at de var til stede, mens tre Demokrater stemte sammen med Republikanerne.

Den profilerte, progressive politikeren fra New York blir dermed den tredje demokraten i år som blir fordømt i en såkalt censure. Dette er den hardeste straffen Representantenes hus kan pålegge sine medlemmer bortsett fra å utvise dem.

- Det er smertelig åpenbart for meg, mine kolleger og det amerikanske folk at Det republikanske partiet er dypt useriøst og ute av stand til å lage lover. Deres fordømmelse av meg fortsetter å demonstrere deres manglende evne til å styre og tjene det amerikanske folk, sa Bowman før fordømmelsen, ifølge AP.

Republikanerne har i dag et flertall i Representantenes hus.

Bowman ble filmet av overvåkningskameraer da han utløste en brannalarm i en av kontorbygningen ved Kongressen i september. Det skjedde mens Representantenes hus skulle stemme over et Republikansk forslag om å fortsette å finansiere statsapparatet. Som følge av brannalarmen ble bygninger evakuert og avstemningen utsatt.

- Det er motbydelig at en kongressrepresentant vil gå så langt for å hindre Republikanerne fra å bringe fram en avstemning om å holde statlig virksomhet i gang, og at amerikanere skal få motta sine lønninger, sier republikaneren Lisa McClain, ifølge AP.

Bowman sa seg i oktober skyldig i en lovovertredelse for hendelsen. Han betalte også en bot på 1.000 dollar (om lag 11.000 kroner)

Annonse

Guterres med Gaza-advarsler

Innfører nye sanksjoner mot Putin-venner

Storbritannia innfører nye sanksjoner mot personer de mener kan knyttes til forsyning av Putins krigsmaskin i Ukraina, melder Reuters.

Annonse