Annonse

Nyhetsstudio

Flere tusen var uten strøm i Oslo
Kart: Elvia

Flere tusen var uten strøm i Oslo

Over 4000 boliger mistet tirsdag morgen strømmen i Søndre Nordstrand i Oslo. Mannskaper jobber med å lokalisere feilen.

Kommunikasjonssjef Morten Schau i strømselskapet Elvia sier til Dagbladet at de fikk melding om strømbruddet klokka 07.47.

- Vi har folk på vei ut, men trafikken forsinker dem litt. I løpet av en halvtimes arbeid bør mye være gjort, bare de kommer fram til stedet. Inntil da vet vi heller ikke hva årsaken til bruddet er, sier Schau.

En time seinere har drøyt 3000 av boligene fått tilbake strømmen.

Annonse

Person har satt seg fast

En person kommer seg ikke ned fra fjellet ved Signalen på Valderøya.

Det er iverksatt søk etter personen, melder politiet.

Det skal være dårlig vær og sikt som gjør det utfordrene.

Mannskap fra politiet og frivillige er på vei ut for å lete etter personen.

Poltiet opplyser at mannen er observert og at de straks er i kontakt med han.

Annonse

Trailer mot personbil

Politiet har fått melding om en trafikkulykke på E6 ved Saltdalsenteret i Nordland. Det skal være en trailer mot personbil. Nødetatene er på vei.

Veien er sperret.

Politiet opplyser at to personer er involvert i ulykka, og at begge personene er oppe og går.

Annonse

TV 2: Trond Giske har fått skattesmell

Ifølge TV 2 har Trond Giske fått 262.176 kroner i skattesmell etter pendlerbolig-saken.

- Mine pendler- og skatteforhold er helt i tråd med veiledningen skatteetaten har gitt både til meg og Stortinget, og helt i tråd med Stortingets regler, sier Giske til NRK.

Bakgrunnen for skattesmellen er at han skulle ha skattet av en fordel for sin pendlerbolig på over 500.000 kroner. Dette ifølge vedtak fra Skatteetaten.

De har vedtatt at Giske i perioden 2017 til 2020 betalte for lite i skatt etter at han mottok pendlerbolig fra Stortinget.

Avsløringene ble gjort under Skatteetatens kontroller av pendlerboligordningen for Stortinget og Statsministerens kontor.

Til sammen 28 politikere må etterbetale skatt, mens 10 av dem også får tilleggsskatt.

Giske har i perioden eid en leilighet i Trondheim, og har tidvis leid ut et rom i denne. Han hevder at Skatteetaten har vært informert om dette, og at de og Stortinget og Statsministerens kontor har ment at dette ikke utløser skatt.

- Jeg er trygg på at konklusjonen kommer til å være at det fortsatt er gjeldende skatteregel, for alle pendlere, skriver Giske i SMS-en til NRK.

Annonse

Millehaugen begjærer seg prøveløslatt

Forvaringsdømte Stig Millehaugen begjærer seg prøveløslatt, tross at han for bare noen måneder siden rømte fra fengsel.

- Han har hatt en veldig god progresjon i forvaring. Da er det helt naturlig at han får prøve seg på utsiden, sier Millehaugens advokat, Morten Furuholmen til NRK.

Advokaten mener det ikke er fare for allmennheten eller kvalifisert fare for at Millehaugen vil begå nye straffbare handlinger, som er vilkårene for å dømme en person til forvaring. Millehaugen ble dømt til 21 års forvaring med ti års minstetid for drapet på gjenglederen Mohamed Javed i Oslo i 2009, og har sonet ut minstetiden.

1. juni i år ble det slått riksalarm av politiet. Da hadde ikke 53-åringen møtt opp etter en permisjon fra Trondheim fengsel. En knapp uke etter ble Millehaugen pågrepet i Østmarka i Oslo. Han slapp ekstra straff for rømningen.

Millehaugen har tilbrakt mesteparten av sitt voksne liv i fengsel. I 1993 ble han dømt for å ha skutt og drept en fengselsbetjent under et annet rømningsforsøk.

(NTB)