Annonse

Nyhetsstudio

334 nye coronasmittede i Oslo

Det er registrert 334 nye coronasmittede i Oslo siste døgn. Det er 24 færre enn samme dag forrige uke, og 65 færre enn tirsdag.

De siste to ukene har det i snitt blitt registrert 251 smittede per dag.

Smittetallene er høyest i Alna bydel. Her er det et smittetrykk på 1066 smittede per 100 000 innbyggere de siste to ukene.

Deretter følger Søndre Nordstrand og Stovner bydel med henholdsvis 1022 og 936.

Tallene er lavest i bydelene Vestre Aker, Ullern og Grünerløkka.

Smittetoppen i Oslo var 30. august i år med 680 tilfeller på ett døgn.

Til sammen er 59 718 Oslo-borgere registrert smittet siden mars i fjor.

(NTB)

Annonse
Redd Barna-sjefen slutter
Birgitte Lange slutter som generalsekretær i Redd Barna Norge. Foto: Audun Braastad / NTB

Redd Barna-sjefen slutter

Birgitte Lange har sagt opp sin stilling som generalsekretær i Redd Barna Norge.

Lange har vært generalsekretær for organisasjonen siden 2018.

- Det er ingen dramatikk i denne beslutningen annet enn at det er helhetsvurdering knyttet til at jeg har vært sammenhengende toppleder i mer enn 25 år. Alt til sin tid, og nå har jeg lyst til å jobbe enda mer i dybden med ledelse og lederutvikling, sier hun til Panorama Nyheter.

Etter påske skal hun jobbe med lederrådgiving i eget selskap.

Hun sier videre at Redd Barna er en fantastisk organisasjon, og at det var et vanskelig valg å forlate organisasjonen.

(NTB)

Nå kommer omgangssyken

De første utbruddene med norovirus er nå meldt til FHI.

Det skriver FHI i en pressemelding.

Norovirus er svært smittsomt og spres lett fra person til person på steder hvor mange folk samles eller bor tett. God håndhygiene med såpe og vann minsker sjansen for at du blir smittet og beskytter mot videre spredning av viruset, påpeker FHI.

Det er bare utbrudd av norovirusinfeksjon i helseinstitusjoner og utbrudd der det er mistanke om smitte via næringsmidler som meldes til FHIs utbruddsvarslingssystem Vesuv.

FHI har derfor ikke tall på antall infeksjoner i 2023.

- Siden 1. oktober er det meldt om 5 norovirusutbrudd til Vesuv. Samtidig vet vi at mange utbrudd ikke varsles, så dette tallet er nødvendigvis ikke representativt. Antall meldte utbrudd så langt denne høsten ser ut til å ligge på samme nivå som i fjor, sier lege Hilde Marie Lund ved FHI.

Annonse

Israel: Minst 15 israelske fanger er døde i Gaza

Levningene etter 15 israelske statsborgere blir holdt av palestinske militante grupper på Gazastripen, ifølge den israelske statsministerens kontor.

Tallet er en oppjustering fra tidligere og bekrefter dødsfallet til ytterligere tre israelere som ble holdt fanget av Hamas på Gazastripen.

Ifølge statsministerens kontor er de døde elleve sivile og fire soldater, hvorav en er en høyere offiser. Mer er ikke kjent om ofrene.

Hamas har flere ganger hevdet at gisler har blitt drept i israelske luftangrep mot Gazastripen.

Mandag besøker presidenten for Den internasjonale Røde Kors-komiteen, Mirjana Spoljaric, Gazastripen. Det bekrefter hun selv mandag.

Presidenten kommer ikke med ytterligere detaljer om besøket, men gjentar oppfordringer til begge de stridene partene om å beskytte sivilie, at nødhjelp må komme uhindret inn, at alle gisler må løslates og at de må få tilsyn av Røde Kors på trygt vis.

(NTB/Dagbladet)

Les hele saken

Øyenvitner: Har rykket inn i sør

Rettssaken fortsetter
Israels statsminister Benjamin Netanyahu er tiltalt for korrupsjon. Nå fortsetter rettssaken i Israel, etter en to måneder lang pause som følge av krigen. Foto: Maya Alleruzzo / AP / NTB

Rettssaken fortsetter

Rettssaken mot Israels statsminister Benjamin Netanyahu fortsetter etter en to måneder lang pause som følge av krigen.

Statsministeren er tiltalt for bestikkelser, bedrageri og tillitsbrudd.

Ifølge den israelske avisa Haaretz vil rettsmøtene i korrupsjonssaken fortsette tirsdag morgen i domstolen i Jerusalem, etter en pause på rundt to måneder som følge av den pågående krigen mellom Israel og Hamas.

Det siste rettsmøtet i sak 4.000, som omhandler bestikkelser til telegiganten Bezeq, ble holdt 20. september. Retten ble deretter utsatt på grunn av en ferie, og deretter ble pausen forlenget som følge av krigen.

Det innebar at domstolene føyet seg etter en nødplan, der det kun ble holdt hastemøter. Siden rettsmøtene i Netanyahus ulike korrupsjonssaker ikke ble ansett som en hastesak, ble rettssaken midlertidig stanset.

(NTB)

Les hele saken

Nethanyahus innerste sirkel

Annonse