Annonse

Nyhetsstudio

Støre: Fikk beskjed i går

Ap-leder og statsminister Jonas Gahr Støre opplyser til Dagbladet via sin pressekontakt at han ble orientert om at stortingspresident Eva Kristin Hansen (Ap) har brutt Stortingets regelverk for pendlerboliger.

Han har ingen kommentar utover å vise til Eva Kristin Hansens egen uttalelse og beklagelse.

Tirsdag kveld skrev Adresseavisen at stortingspresident Eva Kristin Hansen (Ap) i 2014 etablerte seg med sin mann i deres felles bolig på Ski, 29 kilometer fra Oslo.

Adressen hun oppga til Stortinget, var en leilighet i Trondheim, hvor hun leide en hybel hos Trond Giske.

Reglene krever at du bor minst 40 kilometer unna Stortinget for å få pendlerbolig.

Hansen har beklaget, men ikke besvart Dagbladets henvendelse eller spørsmål om hun nå vil vurdere sin stilling.

- Flere representanter har denne høsten blitt klar over at de har misforstått regelverket knyttet til pendlerboliger. Jeg er dessverre blant dem. Jeg kan ikke annet enn å beklage at jeg ikke sørget for å sjekke dette grundig, skrev hun i en e-post til Adressa.

Støre: Fikk beskjed i går
Foto: Terje Pedersen / NTB
Annonse

To drept i nye angrep i russisk grensefylke

To mennesker er drept i nye artilleriangrep i Belgorod på grensa til Ukraina, ifølge det russiske fylkets guvernør.

Landsbyer ved grensa har den siste tiden vært gjenstand for de verste angrepene siden Russland invaderte Ukraina i februar i fjor. Angrepene har denne uka krevd til sammen sju menneskeliv, ifølge lokale russiske myndigheter.

- Siden i morges har distriktet Sjebekino vært under angrep fra de ukrainske væpnede styrkene, sier guvernør Vjatsjeslav Gladkov lørdag ettermiddag.

(NTB)

Annonse

Brann på Raufoss: En person hentet ut

Lørdag ettermiddag melder politiet i Innlandet om en brann i et på en privatadresse i Raufoss.

- Det er flere bebodde leiligheter i andre etasje, skriver politiet på Twitter klokka 15.13 og opplyser at brannvesenet er på stedet.

Andre nødetater er på vei til stedet.

Det er kraftig røykutvikling på stedet, skriver politiet i en oppdatering 15.19.

Brannvesenet har fått ut en person fra bygget, og det er uvisst om det befinner seg flere inne.

- Politiet vet ikke om det er spredningsfare per nå, opplyser operasjonsleder Stig Folstad Hansen til Dagbladet.

Politiet meldte først at det brant i et forretningsbygg, men det riktige er at det brant på en privatadresse, melder politiet litt seinere.

Annonse

Gutt under myndighetsalder ble skutt av politiet i Åmot – mistenkt for trusler mot politiet

Det var en gutt under myndighetsalder som ble skutt av politiet i Åmot i Modum kommune natt til lørdag. Gutten er mistenkt for trusler mot politiet.

Politiet fikk klokken 0.44 natt til lørdag flere meldinger om en person som skulle ha forsøkt å ta seg inn i en bolig på Åmot i Modum kommune.

- Personen skal ha oppført seg truende overfor andre personer på stedet. Politipatruljen som dro til stedet, bevæpnet seg da det også kom meldinger om at personen skulle være i besittelse av en farlig gjenstand, skriver Sørøst politidistrikt i en pressemelding.

Politiet opplyser at det litt etter klokken 1 oppsto en situasjon der politipatruljen ble forsøkt angrepet med denne gjenstanden. Siden forsøk på å snakke til personen og bruk av varselskudd ikke førte fram, valgte politiet derfor avfyre skudd mot personen.

- Personen ble kjørt til sykehus og er ikke livstruende skadd. Han er nå mistenkt for trusler mot politiet. Den mistenkte er en gutt under myndighetsalder og er ikke kjent av politiet fra før, skriver politiet.

Politiet varslet Spesialenheten for politisaker om saken umiddelbart. Spesialenheten har lørdag bekreftet at de har startet etterforskning.

(NTB)

Annonse