Annonse

Nyhetsstudio

Bekrefter: Presset ut av presidentskapet
Foto: Terje Pedersen / NTB

Bekrefter: Presset ut av presidentskapet

Ap-topp Sverre Myrli, som ble vraket til jobben som stortingspresident til fordel for Masud Gharahkhani (Ap), tar nå bladet fra munnen.

Myrli, som i dag er visepresident, forsvinner fra presidentskapet, og bytter også komité på Stortinget.

- Jeg har trivdes svært godt som visepresident og tror også jeg har gjort en rimelig god jobb. I alle fall har jeg fått mange gode tilbakemeldinger på det, både fra eget parti og fra de andre partiene, sier Myrli.

Han bekrefter at han ønsket å fortsette i presidentskapet.

- Derfor ga jeg beskjed til partiledelsen og valgkomiteen om at jeg gjerne ville fortsette som visepresident, sier han.

Dermed har Sverre Myrli mot sin vilje blitt kastet ut av stortingets presidentskap.

- Jeg registrerer at partiet nå har stokket kortene på nytt, og at jeg som en følge av det ikke lenger skal være med i presidentskapet.

- Nå blir det andre arbeidsoppgaver på meg, og jeg skal skjøtte mine verv på en god måte, slik jeg bestandig har forsøkt å gjøre, avslutter Myrli.

Les hele saken

- Jeg fulgte reglene

Annonse
Kraftig vind: - Vis aktsomhet

Kraftig vind: - Vis aktsomhet

Det er ventet storm på Vestlandet søndag.

- Det blir en vindfull søndag på Vestlandet! Det ventes liten til full storm fra sørøst, og kraftigst vind blir det på fjellet og i kyststrøkene. Vinden avtar i kveld. Men vis aktsomhet om du skal ferdes ute i dag, skriver meteorologisk institutt på Twitter.

Meteorologene sender også ut gult farevarsel for snøfokk i fjellet i Sør-Norge.

- Kuling fra øst og sørøst gir i dag og mandag perioder med snøfokk i fjellet i Sør-Norge, skriver de på Twitter.

Videre opplyser de at det ventes mest vind og snø i Langfjella og Jotunheimen.

Annonse

VG: To innbragt ettter drap

To personer er innbragt etter drapet i Oslo natt til søndag. Det opplyser krimvakta til VG.

Les mer:

Les hele saken

Mann skutt og drept i Oslo

Annonse
- Intense kamper
Kampene pågår for fullt i Donetsk. Foto: Laurel Chor / SOPA Images / Shutterstock / NTB

- Intense kamper

I sin daglige oppdatering om krigen i Ukraina vier britisk etterretning søndag oppmerksomheten til to byer i Donbas-regionen.

- Områdene rundt landsbyene Pavlivka og Vuhledar i dem sørlige delen av sentral-Donetsk, har vært preget av intense kamper de siste to ukene, selv om det er lite framgang fra begge sider, skriver britene.

- Både Russland og Ukraina har betydelige styrker i denne sektoren, og det russiske marineinfanteriet har lidd store tap, skriver britene videre.

Området er strategisk viktig for begge parter.

- Dette området fortsetter å være gjenstand for konflikt, trolig fordi Russland vurderer det slik at området har potensiale til å bli et utgangspunkt for en framtidig, stor offensiv nordover, for å ta resten av det Ukraina-kontrollerte Donetsk, skriver britene.

- Likevel er det usannsynlig at Russland klarer å samle et tilstrekkelig antall styrker til å oppnå et operasjonelt gjennombrudd i området, avslutter de.

Annonse

12-åring død etter russisk rulett

En 12 år gammel gutt er bekreftet omkommet etter å ha blitt skutt i byen Jackson i Mississippi i USA. Det melder nyhetsbyrået AP.

Myndighetene i byen har opplyst at de mener gutten døde mens han spilte russisk rulett med vennene sine. Russisk rulett innebærer at man lader en revolver med ett skudd, spinner tønna på våpenet, retter det mot noen og trekker av. Hvis man da har flaks avfyres ikke våpenet.

To ungdommer og en voksen person er siktet etter hendelsen. De to ungdommene er siktet for drap, mens den voksne er siktet for medvirkning.