Annonse

Nyhetsstudio

Listhaug: - Trenger flere svar
Foto: NTB

Listhaug: - Trenger flere svar

- Det er behov å bore dypere i flere ting.

Det sier Frp-leder Sylvi Listhaug etter å ha fått svar fra Stortingets administrasjon i dag.

Stortingets direktør Marianne Andreassen besvarte i dag Frp-lederens 18 spørsmål om penderboligsaken rundt tidligere stortingspresident Eva Kristin Hansen.

Listhaug sier i etttermiddag til pressen at hun håper den nye stortingspresidenten innen kort tid vil innkalle til et møte der de kan stile nye spørsmål.

- Dette var en god redegjørelse, men det er punkter som definitivt må følges opp.

Et av punktene Frp-lederen vil ha flere svar om er hvordan Stortinget har vurdert om bruddene på reglene om pendlerboliger har vært straffbare. Stortingsdirektøren skriver i sitt svar at hun mener de ikke har hatt rettslig grunnlag for å iverksette reaksjoner.

Det andre Listhaug vil ta opp er forklaringen fra stortingsdirektøren om at de ikke har hatt mandat til å følge opp sakene der regelbrudd har blitt kjent.

- Spørsmålet er om man har bedt om få det. Jeg er ganske sikker på at Stortinget ville vært villig til å gi mandat til i større grad å kontrollere disse sakene hvis det var ønskelig.

Listhaug ba i forrige uke om svar på hele 18 spørsmål om pendlerskandalen.

Annonse

Britiske eksperter med klar beskjed: - Handle nå

Den britiske regjeringen advares mot å vente på ny kunnskap om omikron-varianten av coronaviruset, før de tar grep for å bremse smittespredningen. Det skriver The Guardian.

Ifølge avisa, som henviser til kilder tett på pandemihåndteringen, heter det i anbefalingen til regjeringen at de må handle nå for å unngå en potensielt voldsom smittebølge.

Blant tiltakene som ifølge avisa er anbefalt, er en oppfordring til innføring av hjemmekontor fram til jul, for arbeidsplasser som har mulighet til det.

Fredag var det registrert 134 påviste omikron-tilfeller i Storbritannia. Ifølge WHO var varianten samme dag påvist i 38 land.

I sin risikorapport skriver Folkehelseinstituttet at varianten kan være mer smittsom, men at det er liten sannsynlighet for at den gir mer alvorlig sykdom. Resultatene av de første studiene av vaksinenes effektivitet ventes om noen uker.

Pakistan: Tok selfies foran brennende lik
HER SKJEDDE DET: Fabrikksjefen ble drept på gata i Sialkot i Pakistan. Foto: Arif Ali, AFP / NTB.

Pakistan: Tok selfies foran brennende lik

Over 100 personer er pågrepet i Pakistan etter at en fabrikksjef fra Sri Lanka ble slått i hjel og satt fyr på av en gjeng som anklaget ham for blasfemi.

Mange av dem som var til stede, gjorde ingen forsøk på å skjule identiteten sin, og noen tok også selfies foran det brennende liket.

Statsminister Imran Khan kalte lørdag angrepet «en skammens dag for Pakistan», og sa at han har snakket med Sri Lankas president Gotabaya Rajapaksa om saken.

I Pakistan kan selv den minste antydning til fornærmelse av islam utløse protester og lynsjing.

Khan lover at de ansvarlige bak drapet kommer til å bli straffeforfulgt.

Hendelsen skjedde fredag i Sialkot, et distrikt som ligger i Punjab-provinsen. Der har lokalt politi sagt at det var spredt rykter om at Priyantha Diyawadana hadde revet ned en religiøs plakat og kastet den i en søppelbøtte.

Tok selfies med forbrent kropp
Tahir Ashrafi, en spesialrepresentant for statsminister Imran Khan i spørsmål om religiøs harmoni, bekrefter at over 100 personer er pågrepet. Han sier at ansatte på fabrikken, som lager sportsutstyr, hadde klaget over at Diyawadana var en svært streng sjef.

- Politi etterforsker denne saken fra ulike vinkler, blant annet fra et ståsted om at noen fabrikkarbeidere spilte et religiøst kort for å hevne seg på sjefen, sier Ashrafi, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Videoopptak delt i sosiale medier viser en gjeng som slår Priyantha Diyawadana, mens de roper slagord mot blasfemi. Andre opptak viser at kroppen hans settes fyr på, og en veltet bil som som skal ha tilhørt ham.

(NTB).

Annonse

To skadd etter alvorlig voldshendelse

Politiet i Øst rykket søndag morgen ut til Sarpsborg, etter melding om en alvorlig voldshendelse.

- To personer er skadd og fraktet til sykehus med skader. Politiet har pågrepet flere personer. Etterforskningen er i innledningen og vi har ingen ytterligere opplysninger foreløpig, skriver de på Twitter.

Politiet fikk melding om hendelsen klokka 04.56.

- Vi fikk melding om hendelsen klokken 4.56. Enten fra et vitne eller en av de involverte, det er vi ikke helt sikre på ennå, sier operasjonsleder Tom Sandberg i Øst politidistrikt til NTB.

Han sier at politiet har pågrepet to menn i saken.

- Men det kan bli flere når vi får oversikt over det som er skjedd. Vi kan ikke si så mye mer nå. Etterforskningen er i en innledningsfase og vi vil komme med flere opplysninger utover formiddagen søndag, sier Sandberg.

Her du tips, video eller bilder? Ta kontakt med Dagbladet på 24 00 00 00 eller 2400@db.no

Dødstallet stiger etter vulkanutbrudd i Indonesia

Dødstallet har steget til 13 etter vulkanutbruddet på Java i Indonesia, opplyser landets myndigheter.

- 13 er nå døde etter at redningsmannskap fant flere omkomne, opplyste krisehåndteringsetatens talsmann Abdul Muhari søndag.

Han la til at ti personer som var innesperret i et steinbrudd, er fraktet ut i live.

Minst 57 personer er skadd. 41 av dem har fått brannskader.

Minst elleve landsbyer i Lumajang-distriktet er dekket av aske.

Vulkanen Semeru hadde vært aktiv siden fredag kveld. Utbruddet kom lørdag. Mobilopptak viser innbyggere som flyktet i panikk, med mennesker som ropte og løp bort fra en stor askesky som nærmet seg.

Indonesia har nærmere 130 aktive vulkaner.

(NTB)

Annonse

Brann i tomannsbolig i Oslo slukket

Det brant natt til søndag i en tomannsbolig på Bestum i Oslo. Brannen ble slukket etter en drøy time, men boligen har fått røyk- og vannskader.

Oslo brann- og redningsetat fikk melding om brannen i tomanssboligen i Haråsveien klokka 2.59. Klokka 4.07 meldte brannmannskapene at brannen var slukket.

- Fire av de fem bilene vi sendte til stedet har returnert. En bil blir der en stund utover morgenen søndag for å sikre at dette ikke blusser opp igjen, sier operatør Roy Erling Karlsøen til NTB ved 4.30-tiden natt til søndag.

Det brant i en trapp og i kledningen på utsiden av boligen, men det var aldri fare for spredning til nabohusene i villastrøket like ved CC Vest i Oslo.

- En av de tre beboerne er sendt til legevakten for kontroll, forteller operasjonsleder Magne Olsvoll i Oslo politidistrikt til NTB.

Brannårsaken er ikke endelig avklart, men politiet mistenker at den kan ha startet etter at aske fra en ovn ble plassert utenfor huset.

- Det er en del vann og røykskader på stedet, særlig i kjelleren, og huset er ikke beboelig i natt, sier Olsvoll.

(NTB)