Annonse

Nyhetsstudio

NÅ: Sterke anklager
Foto: Evan Vucci / AP / NTB

NÅ: Sterke anklager

I en anke anklager tidligere president Donald Trump 6. januar-komiteen for å være aggressive i jakten på hans dokumenter, skriver CNN.

Trump anker også en lavere domstols avgjørelse om at hans journaler skal overleveres til komiteen.

Biden-administrasjonen og representantenes hus er, ifølge CNN, enige om å motsette seg den tidligere presidentens forsøk på å holde journalene hemmelige. De argumenterer for at mer enn 700 sider, inkludert samtalelogger i Det hvite hus og notater fra hans topprådgivere, bør være tilgjengelige.

- Anklagernes klare forakt for president Trump fører dem til en handling som vil resultere i permanent skade på presidentskapets institusjon, skriver Trumps advokater i sitt svarbrev til DC Circuit Court of Appeals onsdag.

Annonse
Pakistan: Tok selfies foran brennende lik
HER SKJEDDE DET: Fabrikksjefen ble drept på gata i Sialkot i Pakistan. Foto: Arif Ali, AFP / NTB.

Pakistan: Tok selfies foran brennende lik

Over 100 personer er pågrepet i Pakistan etter at en fabrikksjef fra Sri Lanka ble slått i hjel og satt fyr på av en gjeng som anklaget ham for blasfemi.

Mange av dem som var til stede, gjorde ingen forsøk på å skjule identiteten sin, og noen tok også selfies foran det brennende liket.

Statsminister Imran Khan kalte lørdag angrepet «en skammens dag for Pakistan», og sa at han har snakket med Sri Lankas president Gotabaya Rajapaksa om saken.

I Pakistan kan selv den minste antydning til fornærmelse av islam utløse protester og lynsjing.

Khan lover at de ansvarlige bak drapet kommer til å bli straffeforfulgt.

Hendelsen skjedde fredag i Sialkot, et distrikt som ligger i Punjab-provinsen. Der har lokalt politi sagt at det var spredt rykter om at Priyantha Diyawadana hadde revet ned en religiøs plakat og kastet den i en søppelbøtte.

Tok selfies med forbrent kropp
Tahir Ashrafi, en spesialrepresentant for statsminister Imran Khan i spørsmål om religiøs harmoni, bekrefter at over 100 personer er pågrepet. Han sier at ansatte på fabrikken, som lager sportsutstyr, hadde klaget over at Diyawadana var en svært streng sjef.

- Politi etterforsker denne saken fra ulike vinkler, blant annet fra et ståsted om at noen fabrikkarbeidere spilte et religiøst kort for å hevne seg på sjefen, sier Ashrafi, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Videoopptak delt i sosiale medier viser en gjeng som slår Priyantha Diyawadana, mens de roper slagord mot blasfemi. Andre opptak viser at kroppen hans settes fyr på, og en veltet bil som som skal ha tilhørt ham.

(NTB).

To skadd etter alvorlig voldshendelse

Politiet i Øst rykket søndag morgen ut til Sarpsborg, etter melding om en alvorlig voldshendelse.

- To personer er skadd og fraktet til sykehus med skader. Politiet har pågrepet flere personer. Etterforskningen er i innledningen og vi har ingen ytterligere opplysninger foreløpig, skriver de på Twitter.

Politiet fikk melding om hendelsen klokka 04.56.

- Vi fikk melding om hendelsen klokken 4.56. Enten fra et vitne eller en av de involverte, det er vi ikke helt sikre på ennå, sier operasjonsleder Tom Sandberg i Øst politidistrikt til NTB.

Han sier at politiet har pågrepet to menn i saken.

- Men det kan bli flere når vi får oversikt over det som er skjedd. Vi kan ikke si så mye mer nå. Etterforskningen er i en innledningsfase og vi vil komme med flere opplysninger utover formiddagen søndag, sier Sandberg.

Her du tips, video eller bilder? Ta kontakt med Dagbladet på 24 00 00 00 eller 2400@db.no

Annonse

Dødstallet stiger etter vulkanutbrudd i Indonesia

Dødstallet har steget til 13 etter vulkanutbruddet på Java i Indonesia, opplyser landets myndigheter.

- 13 er nå døde etter at redningsmannskap fant flere omkomne, opplyste krisehåndteringsetatens talsmann Abdul Muhari søndag.

Han la til at ti personer som var innesperret i et steinbrudd, er fraktet ut i live.

Minst 57 personer er skadd. 41 av dem har fått brannskader.

Minst elleve landsbyer i Lumajang-distriktet er dekket av aske.

Vulkanen Semeru hadde vært aktiv siden fredag kveld. Utbruddet kom lørdag. Mobilopptak viser innbyggere som flyktet i panikk, med mennesker som ropte og løp bort fra en stor askesky som nærmet seg.

Indonesia har nærmere 130 aktive vulkaner.

(NTB)

Brann i tomannsbolig i Oslo slukket

Det brant natt til søndag i en tomannsbolig på Bestum i Oslo. Brannen ble slukket etter en drøy time, men boligen har fått røyk- og vannskader.

Oslo brann- og redningsetat fikk melding om brannen i tomanssboligen i Haråsveien klokka 2.59. Klokka 4.07 meldte brannmannskapene at brannen var slukket.

- Fire av de fem bilene vi sendte til stedet har returnert. En bil blir der en stund utover morgenen søndag for å sikre at dette ikke blusser opp igjen, sier operatør Roy Erling Karlsøen til NTB ved 4.30-tiden natt til søndag.

Det brant i en trapp og i kledningen på utsiden av boligen, men det var aldri fare for spredning til nabohusene i villastrøket like ved CC Vest i Oslo.

- En av de tre beboerne er sendt til legevakten for kontroll, forteller operasjonsleder Magne Olsvoll i Oslo politidistrikt til NTB.

Brannårsaken er ikke endelig avklart, men politiet mistenker at den kan ha startet etter at aske fra en ovn ble plassert utenfor huset.

- Det er en del vann og røykskader på stedet, særlig i kjelleren, og huset er ikke beboelig i natt, sier Olsvoll.

(NTB)

Annonse

Mann trakk kniv mot politiet - to pågrepet

To menn i 20- og 30-årene er pågrepet etter en trusselepisode i Raufoss i Vestre Toten kommune lørdag kveld. En av mennene trakk kniv mot politiet.

- En mann i Raufoss hadde mottatt trusler over telefon, han var bekymret og ringte til oss. Vi rykket litt etter klokken 23 lørdag kveld og mens vi var på stedet dukket de to opp, forteller operasjonsleder Atle Bernhoft von Obstfelder i Innlandet politidistrikt til NTB.

Da politipatruljen ba de to om å gi seg til kjenne, trakk den ene en kniv.

- Da måtte patruljen handle raskt, det var ikke tid til bevæpning. Mannen ble heldigvis lagt i bakken uten at noen ble skadd, sier operasjonslederen.

- Begge er mistenkt for trusler, den andre vil også bli anmeldt for knivepisoden, sier von Obstfelder.

Operasjonslederen kan ikke si noe om de to er kjent for politiet fra før eller om de tilhører noe bestemt miljø.

(NTB)