Annonse

Nyhetsstudio

Sesongens kaldeste!
KALD MORGEN: Fra Sametinget i Karasjok. Arkivfoto: Heiko Junge / NTB

Sesongens kaldeste!

Ifølge Meteorologene er sesongens laveste temperatur målt i dag i Karasjok:

- Nå på morgenkvisten er det hele -30,7 grader. Husk å kle dere godt, meddeler Twitter-kontoen.

Kontoen, som er i regi av Yr, skriver også at det er «bikkjekaldt flere steder i Nord-Norge» for tida.

Les hele saken

Annonse

Nye restriksjoner i Storbritannia

Over halvparten av de 568 bekreftede tilfellene av omikron i Storbritannia har blitt påvist hos mennesker som har fått to doser av coronavaksinen, ifølge helsemyndighetene. På toppen av det kommer allerede høye smittetall. Nå innføres nye restriksjoner.

- Vi vil gjeninnføre rådet om å jobbe hjemmefra fra og med mandag, innleder statsminister Boris Johnson.

I tillegg blir det nå pålagt med munnbind på de fleste offentlige steder, blant annet innendørsarrangement med mer enn 500 mennesker og utendørs med mer enn 4000 mennesker. Dette innebærer blant annet konserter, teater liknende, men ikke hvor det er upraktisk - som steder der det serveres mat og drikke, trenes eller synges.

Innenlands coronapass vil også kreves for å komme inn på nattklubber eller store utesteder hvor mange mennesker samles.

- Vi vil også innføre daglige tester for nærkontakter i stedet for isolasjon, sier Johnson, som understreker at vaksine fremdeles er det viktigste tiltaket for å hindre smittespredning.

Nå reduseres også tidsvinduet mellom andre og tredje dose til tre måneder i Storbritannia. I tillegg får alle over 40 år tilbud om en såkalt boosterdose. Statsministeren ber, i likhet med statsledere over hele Europa, innstendig om at alle nå tar vaksinen.

Alvorlig ulykke i Nes

Øst politidistrikt melder om en alvorlig ulykke med en ATV i Nes kommune.

Klokka 18.41 skriver politiet at det dreier seg om en singelulykke.

- To på ATV kjørt ut, skriver politiet.

Annonse

Besøksstopp på utesteder og stopp i salg av alkohol

Danmark legger onsdag kveld fram en rekke restriksjoner for å stoppe smitten av corona. Danmarks statsminister Mette Frederiksen legger fram tiltakene som gjelder fra fredag.

Utelivet tvinges nå til å stenge ned på nattestid. Nå blir det blant annet besøksstopp på utesteder og forbud mot salg av alkohol i butikker mellom midnatt og klokka 05 i Danmark.

I tillegg blir det tidlig juleferie for mange elever. Danske grunnskoleelever blir sendt hjem fra 15. desember til 5. januar.

Munnbind blir igjen påbudt så lenge man er stående på restauranter og serveringssteder. Det anbefales på det sterkeste å avlyse alle større sosiale arrangementer resten av året - også i jula.

Også konserter og liknende får restriksjoner - maks 50 personer kan nå delta på slike arrangementer.

Omikron kom til Danmark for ti dager siden. Onsdag er over 500 tilfeller bekreftet.

- Vi mener likevel det fremdeles er mulig å holde store deler av samfunnet åpent. Disse tiltakene skal hjelpe oss med å unngå en ny og omfattende nedstengning, sier Frederiksen.

Nytt tilfelle av omikron i Øygarden

Det opplyser kommunen på sine nettsider. Tilfellet er ett av 34 nye coronatilfeller i Øygarden onsdag.

Smittevernlege Bjørg Møllerløkken opplyser at smitten oppsto etter at et reisefølge på sju personer kom til Norge etter utenlandsreise. Seks av deltakerne i reisefølget kommer fra Øygarden, mens en person kommer fra en annen region.

- Fire andre personer i reisefølget har fått påvist smitte. Foreløpig har vi fått bekreftet ett tilfelle av omikronvarianten, men vi regner det som sannsynlig at også de fire andre er smittet av denne varianten. Alle de fem smittede i reisefølget er i isolasjon, sier Møllerløkken.

Det nye smittetilfellet med omikronvarianten har ingen sammenheng med smitten som ble påvist på to personer i Øygarden i forrige uke, opplyser kommunen.

Annonse

Danmark stenger skolene

Danske grunnskoleelever blir sendt hjem fra 15. desember til 5. januar. Det melder det danske nyhetsbyrået Ritzau.

Det er undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil som opplyser at et flertall i i Folketingets Epidemiudvalg har landet på denne avgjørelsen onsdag.