Annonse

Nyhetsstudio

Samtlige løslatt etter pågripelse i drapsforsøk på Kuben

De fem personene som ble pågrepet i går i forbindelse med drapsforsøket ved Kuben videregående skole, har blitt avhørt og løslatt. Det skriver politiet i en pressemelding.

Alle fem ble i går siktet for medvirkning til drapsforsøk, men
påtalemyndigheten har vurdert at det ikke foreligger grunnlag for varetektsfengsling.

Samtlige ble løslatt i går kveld.

Les hele saken

Nyhetsstudio - Fem personer pågrepet etter knivstikking

Annonse

Morgennytt

- Kunne tiltalt Trump i morgen
Donald Trumps tidligere advokat og fikser, Michael Cohen, mener påtalemyndigheten i New York allerede har mer enn nok til å tiltale den tidligere presidenten og få en domfellelse.

Nederland: Par rømte fra karantenehotell - pågrepet
Nederlandsk politi pågrep søndag et par som rømte fra et karantenehotell og forsøkte å fly fra Amsterdam. En av dem hadde nylig testet positivt for covid-19.

1721 nye smittede
Det siste døgnet er det registrert 1.721 nye coronasmittede personer i Norge. Det er 251 flere enn samme dag i forrige uke.

Oslo: 467 nye coronasmittede

Det er registrert 467 nye coronasmittede personer i Oslo siste døgn. Det er 121 flere enn samme dag forrige uke og 118 flere enn lørdag.

Det viser tall fra Oslo kommune. De siste to ukene er det i snitt registrert 482 smittede per dag, til sammen 6909 personer.

Tallene viser at en tredel av de smittede de siste to ukene er i aldersgruppen opp til 20 år. En tredel er mellom 20 og 39 år gamle og en tredel er 40 eller eldre.

Smittetallene er høyest i Søndre Nordstrand bydel. Her er det et smittetrykk på 1855 smittede per 100 000 innbyggere de siste to ukene.

Deretter følger Alna og Bjerke bydel med henholdsvis 1237 og 1194.

Tallene er lavest i bydelene Vestre Aker, Nordre Aker og Ullern.

Smittetoppen i Oslo var 30. august i år med 680 tilfeller på ett døgn.

(NTB)

Annonse

Corona-press på helsevesenet bekymrer

Nordmenns tillit til at de får god behandling av helsevesenet om de blir coronasmittet faller, viser en meningsmåling.

I uka som gikk sa sju av ti nordmenn, 71 prosent, at de har tillit til at de vil få tilstrekkelig behandling av helsevesenet om de skulle bli smittet av coronaviruset. 15 prosent har ikke tillit til dette, viser tall fra Norsk coronamonitor fra Opinion.

Tilliten er nå 6 prosentpoeng under snittet for pandemien.

– Selv om folk flest fortsatt har høy tillit til å få behandling i helsevesenet, er tilliten på sitt laveste nivå siden mars i fjor, sier seniorrådgiver Nora Clausen i Opinion.

(NTB)

Overvåker mobiltelefonene til coronapasienter

Den israelske regjeringen tar på nytt i bruk en omstridt ordning som overvåker mobiltelefonene til coronapasienter og deres kontakter.

Israel var ett av de første landene som påviste den nye virusvarianten omicron, som først ble oppdaget i Sør-Afrika.

- Målet er å lokalisere smittede personer og slik bryte smittekjeden, heter det i en uttalelse fra statsminister Naftali Bennetts kontor.

Ordningen omfatter kun personer som er smittet av den nye varianten og gjelder i første omgang til 2. desember.

Verdens helseorganisasjon (WHO) har klassifisert omicron som «bekymringsfull». Inntil videre må alle som reiser til Israel, inkludert vaksinerte israelere, i karantene i tre dager.

(NTB)

Annonse

Pågrepet etter påkjørsel

En mann er fløyet til Ullevål med alvorlige skader etter en påkjørsel i Rælingen søndag. Bilføreren, som forlot stedet etter påkjørselen, er pågrepet.

Føreren, en mann i 50-årene, ble funnet på en adresse på Flateby. Tidligere søndag søkte politiet etter vedkommende med både politihunder og helikopter.

- Han framstår påvirket av alkohol, og blir framstilt for legevakta og deretter fulgt opp på politistasjonen, sier operasjonsleder Finn Håvard Aas i Øst politidistrikt til NTB.

Til Romerikes Blad sier Aas at mannen erkjenner å ha kjørt bilen og at han blåste til langt over lovlig verdi.

Politiet har ikke avklart identiteten til den skadde mannen, som ble fløyet til Ullevål sykehus med hode- og bruddskader.

- Han er ikke kritisk skadd, men det er nok alvorlige skader, sier Aas.

Mannen ble påkjørt etter at han gikk av bussen i Nedre Rælingveg like før klokken 19 søndag kveld. En kvinne skal ha gått sammen med mannen som ble påkjørt, og politiet opplyser natt til mandag at de fortsatt ønsker å komme i kontakt med henne.

(NTB)