Annonse

Nyhetsstudio

Preikestolen: Leteaksjon savnet sveitser

Politi og frivillige med redningshelikopter og hund deltar i en leteaksjon ved Prekestolen etter en 41 år gammel mann fra Sveits.

Han har vært savnet siden onsdag ettermiddag, og bilen hans er lokalisert ved parkeringsplassen til Preikestolen, melder Sør-Vest politidistrikt.

Etter beskrivelsen er han ca. 170 til 175 centimeter høy, har rød jakke, lue, grå bukse, brune tursko og har mørkt lite hår.

Politiet utelukker imidlertid ikke at han befinner seg andre steder i Strand kommune eller i området, og ber om tips.

Annonse

Japan stenger grensene igjen

Japan gjeninnfører den strenge grensekontrollen og nekter alle utenlandske tilreisende adgang på grunn av den nye coronavarianten omikron.

De skjerpede innreisereglene som ble kunngjort mandag, kommer få uker etter at reglene ble lempet på.

– Vi vil forby innreise for utlendinger fra hele verden fra og med 30. november, sa statsminister Fumio Kishida på en pressekonferanse.

Avgjørelsen setter til side ordningen som åpnet for at forretningsreisende på korte besøk, utenlandske studenter og arbeidere fikk komme inn i landet.

Japan innførte i helgen karantenekrav for reisende fra Sør-Afrika og åtte andre land. Mandag opplyste Kishida at det også innføres karantenekrav for reisende fra 14 land der virusvarianten er oppdaget.

(NTB)

Morgennytt

- Kunne tiltalt Trump i morgen
Donald Trumps tidligere advokat og fikser, Michael Cohen, mener påtalemyndigheten i New York allerede har mer enn nok til å tiltale den tidligere presidenten og få en domfellelse.

Nederland: Par rømte fra karantenehotell - pågrepet
Nederlandsk politi pågrep søndag et par som rømte fra et karantenehotell og forsøkte å fly fra Amsterdam. En av dem hadde nylig testet positivt for covid-19.

1721 nye smittede
Det siste døgnet er det registrert 1.721 nye coronasmittede personer i Norge. Det er 251 flere enn samme dag i forrige uke.

Annonse

Oslo: 467 nye coronasmittede

Det er registrert 467 nye coronasmittede personer i Oslo siste døgn. Det er 121 flere enn samme dag forrige uke og 118 flere enn lørdag.

Det viser tall fra Oslo kommune. De siste to ukene er det i snitt registrert 482 smittede per dag, til sammen 6909 personer.

Tallene viser at en tredel av de smittede de siste to ukene er i aldersgruppen opp til 20 år. En tredel er mellom 20 og 39 år gamle og en tredel er 40 eller eldre.

Smittetallene er høyest i Søndre Nordstrand bydel. Her er det et smittetrykk på 1855 smittede per 100 000 innbyggere de siste to ukene.

Deretter følger Alna og Bjerke bydel med henholdsvis 1237 og 1194.

Tallene er lavest i bydelene Vestre Aker, Nordre Aker og Ullern.

Smittetoppen i Oslo var 30. august i år med 680 tilfeller på ett døgn.

(NTB)

Corona-press på helsevesenet bekymrer

Nordmenns tillit til at de får god behandling av helsevesenet om de blir coronasmittet faller, viser en meningsmåling.

I uka som gikk sa sju av ti nordmenn, 71 prosent, at de har tillit til at de vil få tilstrekkelig behandling av helsevesenet om de skulle bli smittet av coronaviruset. 15 prosent har ikke tillit til dette, viser tall fra Norsk coronamonitor fra Opinion.

Tilliten er nå 6 prosentpoeng under snittet for pandemien.

– Selv om folk flest fortsatt har høy tillit til å få behandling i helsevesenet, er tilliten på sitt laveste nivå siden mars i fjor, sier seniorrådgiver Nora Clausen i Opinion.

(NTB)

Annonse

Overvåker mobiltelefonene til coronapasienter

Den israelske regjeringen tar på nytt i bruk en omstridt ordning som overvåker mobiltelefonene til coronapasienter og deres kontakter.

Israel var ett av de første landene som påviste den nye virusvarianten omicron, som først ble oppdaget i Sør-Afrika.

- Målet er å lokalisere smittede personer og slik bryte smittekjeden, heter det i en uttalelse fra statsminister Naftali Bennetts kontor.

Ordningen omfatter kun personer som er smittet av den nye varianten og gjelder i første omgang til 2. desember.

Verdens helseorganisasjon (WHO) har klassifisert omicron som «bekymringsfull». Inntil videre må alle som reiser til Israel, inkludert vaksinerte israelere, i karantene i tre dager.

(NTB)