Annonse

Nyhetsstudio

Harald Hass (24) omkom i trafikkulykke

Poltiet frigir navnet på mannen som omkom i en trafikkulykke i Finnåstunnelen på Lærdalsida av tunnelen i går.

Avdøde var bosatt i Årdal kommune, men vokste opp i Luster kommune.

Navnet gis ut i samråd med familien til avdøde.

Les hele saken

Nyhetsstudio - Alvorlig ulykke i Årdal

Annonse

Bekrefter omikron på Oslo-skole

Det er påvist et tilfelle av omikron-varianten ved Grefsen skole i Oslo.

Det bekrefter bydelsoverlege i bydel Vestre Aker, Tom Berner Sundar overfor TV 2.

Nye restriksjoner i Storbritannia

Over halvparten av de 568 bekreftede tilfellene av omikron i Storbritannia har blitt påvist hos mennesker som har fått to doser av coronavaksinen, ifølge helsemyndighetene. På toppen av det kommer allerede høye smittetall. Nå innføres nye restriksjoner.

- Vi vil gjeninnføre rådet om å jobbe hjemmefra fra og med mandag, innleder statsminister Boris Johnson.

I tillegg blir det nå pålagt med munnbind på de fleste offentlige steder. Dette innebærer blant annet konserter, teater liknende, men ikke hvor det er upraktisk - som steder der det serveres mat og drikke, trenes eller synges.

Innenlands coronapass vil også kreves for å komme inn på nattklubber eller store utesteder hvor mange mennesker samles. Blant annet vil dette gjelde innendørsarrangement med mer enn 500 mennesker og utendørs med mer enn 4000 mennesker.

- Vi vil også innføre daglige tester for nærkontakter i stedet for isolasjon, sier Johnson, som understreker at vaksine fremdeles er det viktigste tiltaket for å hindre smittespredning.

Nå reduseres også tidsvinduet mellom andre og tredje dose til tre måneder i Storbritannia. I tillegg får alle over 40 år tilbud om en såkalt boosterdose. Statsministeren ber, i likhet med statsledere over hele Europa, innstendig om at alle nå tar vaksinen.

Annonse

Alvorlig ulykke i Nes

Øst politidistrikt melder om en alvorlig ulykke med en ATV i Nes kommune.

Klokka 18.41 skriver politiet at det dreier seg om en singelulykke.

- To på ATV kjørt ut, skriver politiet.

Besøksstopp på utesteder og stopp i salg av alkohol

Danmark legger onsdag kveld fram en rekke restriksjoner for å stoppe smitten av corona. Danmarks statsminister Mette Frederiksen legger fram tiltakene som gjelder fra fredag.

Utelivet tvinges nå til å stenge ned på nattestid. Nå blir det blant annet besøksstopp på utesteder og forbud mot salg av alkohol i butikker mellom midnatt og klokka 05 i Danmark.

I tillegg blir det tidlig juleferie for mange elever. Danske grunnskoleelever blir sendt hjem fra 15. desember til 5. januar.

Munnbind blir igjen påbudt så lenge man er stående på restauranter og serveringssteder. Det anbefales på det sterkeste å avlyse alle større sosiale arrangementer resten av året - også i jula.

Også konserter og liknende får restriksjoner - maks 50 personer kan nå delta på slike arrangementer.

Omikron kom til Danmark for ti dager siden. Onsdag er over 500 tilfeller bekreftet.

- Vi mener likevel det fremdeles er mulig å holde store deler av samfunnet åpent. Disse tiltakene skal hjelpe oss med å unngå en ny og omfattende nedstengning, sier Frederiksen.

Annonse

Nytt tilfelle av omikron i Øygarden

Det opplyser kommunen på sine nettsider. Tilfellet er ett av 34 nye coronatilfeller i Øygarden onsdag.

Smittevernlege Bjørg Møllerløkken opplyser at smitten oppsto etter at et reisefølge på sju personer kom til Norge etter utenlandsreise. Seks av deltakerne i reisefølget kommer fra Øygarden, mens en person kommer fra en annen region.

- Fire andre personer i reisefølget har fått påvist smitte. Foreløpig har vi fått bekreftet ett tilfelle av omikronvarianten, men vi regner det som sannsynlig at også de fire andre er smittet av denne varianten. Alle de fem smittede i reisefølget er i isolasjon, sier Møllerløkken.

Det nye smittetilfellet med omikronvarianten har ingen sammenheng med smitten som ble påvist på to personer i Øygarden i forrige uke, opplyser kommunen.