Annonse

Nyhetsstudio

Etterlyser personer i Lørenskogsaken
Bilde av det stjålne passet. Passet er ikke lenger gyldig som ID. Foto: Politiet

Etterlyser personer i Lørenskogsaken

Politiet går mandag ut med en etterlysning i forbindelse med Lørenskogsaken, hvor Anne-Elisabeth Hagen har vært savnet i over tre år.

En stjålet identitet er benyttet til å opprette en e-post-adresse og kontoer på vekslingsbørser for kryptovaluta. Politiet ber alle som kan ha hatt befatning med den stjålne identiteten om å melde seg.

Lørdag 7. juli 2018 misbrukte gjerningspersoner i Lørenskogsaken identiteten til Ole Henrik Golf til å opprette e-post adressen: ohgolf@mail.com.

E-post-adressen ble kort tid senere benyttet til å opprette kontoer hos vekslingsbørsene KuCoin, Binance og Huobi.

I forbindelse med registrering på nevnte vekslingsbørser opplyste gjerningspersonene også følgende informasjon:

Kopi/scan av passet til Ole Henrik Golf. Pass id: 29645413.
E-post-adresse: ohgolf@mail.com
Telefon: +47 407 45 668
Adresse: Store Elvegate 16A

Etterforskningen har til nå avdekket at en kopi av passet til Golf har blitt solgt på det mørke nettet (darknet), blant annet på markedsplassene Hansa market og Dream market.

Det er også avdekket et ti-talls telefonabonnementer og e-postadresser i navnet til Ole Henrik Golf, men uten at disse har kunnet knyttes til Lørenskogsaken. Ut fra det vi nå vet, mener politiet nå å kunne spisse etterforskningen inn mot akkurat denne versjonen av passet, dette konkrete telefonnummeret og denne konkrete e-post-adressen.

Undersøkelser internt i politiet har vist at identiteten er gjenfunnet i flere norske straffesaker, men uten at disse har noen kjent knytning til Lørenskogsaken.

På denne bakgrunn antar politiet at det kan være personer der ute som har hatt befatning med identiteten, uten at de er klar over at denne er benyttet i Lørenskogsaken.

Les hele saken

- Har funnet flere identiteter

Annonse

Fotgjenger påkjørt: - Framstår som alvorlig

Mandag kveld er nødetatene på vei til Nordmøre, etter at en fotgjenger skal ha blitt påkjørt.

- Vi er ikke sikre på skadeomfanget foreløpig, men det framstår som alvorlig, sier operasjonsleder i Møre og Romsdal politidistrikt Leif Arne Mork til Dagbladet.

Han opplyser videre at politiet straks er framme på stedet, og at ambulansen allerede har kjørt fra stedet med pasienten.

Burkina Fasos president skal ha overlevd attentatforsøk

Burkina Fasos president Roch Marc Christian Kabore har overlevd et attentatforsøk, opplyser partiet hans etter det som skal være et kuppforsøk.

Folkets fremskrittsbevegelse opplyser i en uttalelse mandag at Kabore var offer for et «avverget forsøk på attentat». En minister overlevde også det angivelige forsøket på å ta hans liv.

Det er fortsatt usikkert hvor Kabore befinner seg etter at soladter har gjort oppgjør ved flere militærbaser i landet.

(NTB)

Annonse

FHI endrer ordlyden: - «Bør» vaksineres

Barn 5-11 år med alvorlig grunnsykdom går fra «kan» til «bør» la seg vaksinere. Det skriver FHI i et informasjonsbrev om coronavaksinasjonsprogrammet.

I desember 2021 ble det åpnet for at barn 5-11 år med alvorlig grunnsykdom tilbys barnedoser med coronavaksine. I den forbindelse har FHI fått tilbakemeldinger om at kommunene ønsker råd om praktisk gjennomføring av denne vaksinasjonen.

Ordlyden i tilbudet er nå endret fra “kan” til “bør” la seg vaksinere.

Risiko for alvorlig coronasykdom for 5-11-åringer med alvorlig grunnsykdom er liten, men dette er en gruppe som kan være sårbare og derfor bør vaksineres. For denne gruppen vil to doser med 8-12 ukers intervall i de fleste situasjoner være aktuelt. I noen situasjoner kan intervallet være kortere, men ikke under 3 uker (minimumsintervall), skriver FHI.

Nordmann omkom i Thailand

En tromsøværing i 60-åra omkom i forrige uke i en trafikkulykke i Thailand.

Det bekrefter Utenriksdepartementet overfor Nordlys.

- Utenriksdepartementet er kjent med at en norsk borger omkom i en trafikkulykke i Thailand forrige uke, skriver departementet til avisa.

Omstendighetene rundt ulykka er fortsatt uklare.

Annonse

Sender Nato-styrker til Baltikum

Flere Nato-land sender styrker til Baltikum.

Det forteller Nato-sjef Jens Stoltenberg på pressekonferansen etter et Nato-møte mandag ettermiddag.

Både Danmark, Frankrike og Nederland har gjort seg klare til å sende ressurser til sine østlige land.

- Sveriges partnerskap med NATO essensielt for sikkerheten, sier den svenske utenriksministerer, Ann Linde.

Hun forventer også at russerne vil akseptere dialog.

Han forteller videre at Nato er åpn for videre dialog med russerene, og at det er opp til de uavhengige nasjonene Finland og Sverige dem ønsker å gjøre.