Annonse

Nyhetsstudio

NRK-sporten avlyser julebordet
AVLYSER: Sportsredaktør Egil Sundvor bekrefter at årets julebord med medarbeiderne er avlyst. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet

NRK-sporten avlyser julebordet

Sportsavdelingen i NRK avlyser årets julebord. Det bekrefter sportsredaktør Egil Sundvor overfor Dagbladet.

- Det er riktig - vi er sårbare på bemanning og har mange produksjoner foran oss. Da tar vi ned risikoen der det er mulig, skriver Sundvor i en melding.

Sportsredaktøren opplyser videre at det bare er sporten som har avlyst julebordet av NRK-avdelingene.

På spørsmål om også andre interne NRK-arrangementer står i fare for å avlyses, og hvordan dette vurderes av ledelsen, svarer Lotten Christiansen, kommunikasjonsansvarlig i NRK Marked og Kommunikasjon:

- NRK følger tett med på myndighetenes nasjonale og kommunale retningslinjer for smittevern og oppdaterer egne regler i tråd med disse, også når det gjelder julebord. For å gjøre julebord og andre sosiale samlinger så trygge vi kan med tanke på det høye smittetrykket for øyeblikket, oppfordrer vi alle til å ta selvtest før de går på fest og holde seg hjemme om de er syke.

Christiansen fortsetter:

- Det gjøres i tillegg egne risikovurderinger knyttet til enkelte aktiviteter og arrangementer der vi tar hensyn til særskilte behov i våre produksjoner og journalistiske oppdrag.

Annonse

7604 nye smittetilfeller

Det siste døgnet er det registrert 7604 coronasmittede i Norge. Det er 3420 flere enn samme dag i forrige uke.

De siste sju dagene er det i snitt registrert 9717 coronasmittede per dag.

Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 6435, så trenden er stigende.

Søndag var 231 coronapasienter innlagt på sykehus. Det var tre flere enn dagen før.

(NTB)

Mann døde: Siktede er løslatt

Mannen som er siktet for kroppsskade etter at en mann møtte opp alvorlig skadd på legevakta i Oslo, er løslatt.

Den alvorlig skadde mannen i 50-årene ble erklært død søndag.

Siktede har sittet i avhør søndag kveld og ble besluttet løslatt etter avhøret.

- Siktede har samarbeidet godt under etterforskingen og har gitt en grundig forklaring. Politiet vil fortsette å utføre etterforskningsskritt i morgen, for å avdekke årsaken til fornærmedes død. Det vil ikke bli gitt ytterligere uttalelser i saken i kveld, sier Lisbeth Aasheim Jansen, politiførstebetjent i Oslo politidistrikt, til Dagbladet.

Mannen er fortsatt siktet, opplyser Jansen.

- Men siktelsen vil bli videre vurdert utover etterforskningen.

Siktedes forsvarer Heidi Ysen sier til Dagbladet søndag kveld at mannen er glad for at han er løslatt. Han nekter fortsatt straffskyld.

- Vi regner med at siktelsen blir vurdert relativt raskt.

Les hele saken

Kom til legevakta med alvorlige skader - døde

Annonse

Tankbil veltet: - Lukk vinduene

En tankbil har veltet på E134 ved Høgås på Notodden. Det skriver politiet på Twitter.

Det er foreløpig uklart hva tankbilen var lastet med. Politiet skriver at det har blitt evakuert noen beboere i nærheten av ulykkesstedet. Årsaken er at det skal ha vært en lekkasje fra bilen.

- Beboere i området bes lukke vinduer og skru av ventilasjonsanlegg, skriver politiet.

Det er ikke meldt om personskader, men veien er stengt i begge retninger. Politiet er på stedet og har kontakt med lastebilsjåføren.

- Det er glatt veibane på stedet, skriver politiet.

FHI: Risikoen for omikron-innleggelse er 0,2 prosent
FHI-direktør Line Vold. Foto: NTB

FHI: Risikoen for omikron-innleggelse er 0,2 prosent

Risikoen for innleggelse på sykehus med omikronsmitte er beregnet til 0,2 prosent, ifølge FHI.

Nesten all coronasmitte i Norge nå er med omikronvarianten, som ser ut til å gi mindre alvorlig sykdom enn deltavarianten i alle aldersgrupper.

Ifølge nye tall fra Folkehelseinstituttet (FHI) er risikoen for å bli innlagt på sykehus med omkronsmitte så lav som 0,2 prosent, skriver TV 2.

FHI har sett på antall registrerte coronasmittede og antall sykehusinnlagte fra uke 49 til 52, fordelt etter virusvariant.

I disse ukene var det over 65 000 bekreftede smittetilfeller, rundt 30 prosent var omikrontilfeller. I de samme ukene var det 529 innleggelser – da var 41 av de innlagte smittet med omikronvarianten.

– Ut fra beregningene anslår vi at risikoen for innleggelse med deltasmitte er omtrent én prosent. Risikoen med omikron er cirka 0.2 prosent, så den er vesentlig mindre, sier avdelingsdirektør Line Vold i FHI til TV-kanalen.

Onsdag ble det kjent at foreløpige analyser fra Norge tyder på at det er 69 prosent lavere risiko for å bli lagt inn på sykehus med omikronvarianten av coronaviruset enn med deltavarianten.

(NTB)

Annonse

Datasystemene på Oslo universitetssykehus fungerer igjen

Direktør Bjørn Atle Bjørnbeth roser alle involverte og takker for innsatsen i helgen, skriver OUS på Twitter.

Datasystemene fungerer som normalt. Det er fortsatt behov for ekstra personell for å komme ajour med all data, skriver de i en pressemelding.

- Hendelsen har ikke fått noen betydelige konsekvenser for pasientbehandling. Primærhelsetjenesten må være forberedt på at epikriser og meldinger til pleie- og omsorgstjenesten blir forsinket de nærmeste dagene. Vi vil bruke noen dager på å sikre at all informasjon er korrekt slik at oppfølging av pasientene går som normalt, sier medisinsk direktør Hilde Myhren.

Sykehuspartner, som er systemleverandør, skriver at det gjenstår et etterarbeid for å få oppdatert databasene med data fra tiden databasen var nede.

- Dette gjennomføres i samarbeid med Oslo universitetssykehus og leverandørene.