Annonse

Nyhetsstudio

Helse Fonna innfører besøksrestriksjoner

Med fulle avdelinger og høyt sykefravær må flere inngripende tiltak iverksettes. Derfor innfører sykehuset i Helse Fonna besøkskontroll fra og med mandag 29. november. Det skriver de i en pressemelding mandag.

- Det er en svært alvorlig situasjon med mange pasienter, høyt sykefravær og slitne medarbeidere som blir pålagt flere vakter, sier administerende direktør Olav Klausen i Helse Fonna i pressemeldingen.

Det innføres også krav om munnbind for alle besøkende.

- Fra og med mandag skjerper vi kontrollen med de besøkende. Vi ønsker at hver pasient bare får besøk av én person per dag, og at ingen ingen besøker utenom visittiden. Besøket bør avgrenses til en halvtime om pasienten ligger på flersengrom, og en time om pasienten ligger på enerom. Det er fint om det er de samme personene som kommer på besøk over tid, opplyser Klausen.

Han presiserer at det blir lagt til rette for besøk til barn og unge, kritisk syke og døende pasienter. Barn og fødende skal selvsagt kunne ha følge. For alle andre ber Helse Fonna om minst mulig besøk.

Annonse

Gaute Drevdal anker erstatningskravene

Kulturprofilen Gaute Drevdal anker erstatningskravene mot ham til Høyesterett.

Det melder NRK.

Drevdal ble i dag frikjent for åtte av ni voldtekter i Borgarting lagmannsrett. Han ble dømt til fengsel i ett år for ett tilfelle av sovevoldtekt.

Han ble likefullt dømt til å betale sivile krav på i alt 690 000 kroner til i alt fem av ni fornærmede kvinner. Tre får 150 000 kroner. To får 120 000 kroner.

Det er disse erstatningskravene Drevdal anker.

I erstatningssaker er beviskravene og skyldkravene annerledes enn i straffesaker.

- Vår klient er lettet og glad over å være frifunnet på så godt som alle poster, etter seks tunge år. Vi har i fellesskap besluttet å anke de sivile kravene til Høyesterett, da vi mener de savner grunnlag, skriver Drevdals forsvarere Victoria Holmen og Ida Andenæs til NRK.

Russland: Utvider svarteliste

Russland opplyser at landet innfører innreiseforbud for en rekke personer fra EU-land som en reaksjon på lignende straffetiltak fra europeisk hold.

- Russland har bestemt seg for å utvide en liste over representanter fra EUs medlemsland og institusjoner som har forbud mot å reise inn i Russland, heter det i en uttalelse fra utenriksdepartementet i Moskva fredag.

I uttalelsen står det også at tiltaket er basert på prinsippet om gjensidighet og jevnbyrdighet.

(NTB)

Annonse

Avisa Oslo: Setter inn flere vektere ved vaksinesentre

Flere bydeler setter nå inn ekstra beredskap og styrker sikkerheten etter at flere aggressive vaksinemotstandere tok seg inn på vaksinesenteret på Tøyen i går.

Rundt ti personer ble bortvist, mens to personer ble pågrepet, da de ikke etterkom politiets pålegg om å holde seg unna.

Det melder Avisa Oslo.

- Det er for at at våre ansatte og de som skal vaksinere seg skal føle seg trygge, sier Tore Olsen Pran, bydelsdirektør i Bydel Gamle Oslo til avisa.

Til Dagbladet forteller Pran at har hatt vektere inne i bygget hele tiden, men at det nå vil være klokt å bemanne opp.

- Nå vil det også være en vekter på utsiden av bygget. Det blir en stund framover, men vi er ikke sikre på hvor lenge.

Han forteller videre at det har gått fint med de ansatte og at det blir opp til politiet å håndtere hendelsen fra i går.
Også vaksinesenteret i Bydel Bjerke setter inn tiltak.

Avisa Oslo: Setter inn flere vektere ved vaksinesentre
Foto: Stian Drake / Dagbladet

Les hele saken

Ville ta beslag i vaksiner

Kjørte mot kjøreretningen

Vest politidistrikt mottok fredag ettermiddag flere meldinger om en bil som skal ha kjørt mot kjøreretninga i Bergen.

Framme på stedet, kunne politiet bekrefte at meldingene stemte.

- Føreren av bilen var en eldre kvinne som hadde kjørt feil. Vi tar avhør av henne nå, og hun vil få fæ førerkortet beslaglagt.

Det sier operasjonsleder Eivind Hellesund til Dagbladet.

Det er ikke kommet meldinger om noen alvorlige personskader.

- Heldigvis har det endt bra. Det er 80-sone på stedet og mørkt, så hendelsen kunne blitt kjempeskummel, avslutter operasjonslederen.

Annonse

Arbeidsulykke i Trondheim

Politiet i Trønderlag rykker ut til en bedrift i Trondheim etter en arbeidsulykke.

Det melder dem selv på Twitter.

- Arbeidstakeren har trulig brukket foten og er sendt i ambulanse til St. Olavs hospital skriver politiet. Årsaken til ulykken er ukjent.