Annonse

Nyhetsstudio

250 coronasmittede innlagt på sykehus

Mandag var 250 coronasmittede pasienter innlagt på sykehus i Norge. Det er en økning på 29 pasienter fra fredag.

38 av pasientene får respiratorbehandling, og 58 ligger på intensivavdeling.

Det er én flere på respirator og fire færre på intensivavdeling enn fredag, ifølge Helsedirektoratets oversikt mandag.

149 av coronapasientene er innlagt på sykehus i regionen Helse sør-øst, 36 er innlagt i Helse Midt-Norge, 36 er innlagt i Helse vest, og 29 er innlagt i Helse nord.

38 av pasientene på intensivavdeling er innlagt hos Helse sør-øst, åtte er innlagt hos Helse nord, sju er innlagt hos Helse Midt-Norge, og fem er innlagt hos Helse vest.

Siden februar i fjor har 260.921 personer fått påvist coronasmitte her i landet, viser mandagens foreløpige tall fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

(©NTB)

Annonse

Russland: Utvider svarteliste

Russland opplyser at landet innfører innreiseforbud for en rekke personer fra EU-land som en reaksjon på lignende straffetiltak fra europeisk hold.

- Russland har bestemt seg for å utvide en liste over representanter fra EUs medlemsland og institusjoner som har forbud mot å reise inn i Russland, heter det i en uttalelse fra utenriksdepartementet i Moskva fredag.

I uttalelsen står det også at tiltaket er basert på prinsippet om gjensidighet og jevnbyrdighet.

(NTB)

Avisa Oslo: Setter inn flere vektere ved vaksinesentre

Flere bydeler setter nå inn ekstra beredskap og styrker sikkerheten etter at flere aggressive vaksinemotstandere tok seg inn på vaksinesenteret på Tøyen i går.

Det melder Avisa Oslo.

- Det er for at at våre ansatte og de som skal vaksinere seg skal føle seg trygge, sier Tore Olsen Pran, bydelsdirektør i Bydel Gamle Oslo til avisa.

Også vaksinesenteret i Bydel Bjerke setter inn tiltak.

Avisa Oslo: Setter inn flere vektere ved vaksinesentre
Foto: Stian Drake / Dagbladet

Les hele saken

Ville ta beslag i vaksiner

Annonse

Kjørte mot kjøreretningen

Vest politidistrikt mottok fredag ettermiddag flere meldinger om en bil som skal ha kjørt mot kjøreretninga i Bergen.

Framme på stedet, kunne politiet bekrefte at meldingene stemte.

- Føreren av bilen var en eldre kvinne som hadde kjørt feil. Vi tar avhør av henne nå, og hun vil få fæ førerkortet beslaglagt.

Det sier operasjonsleder Eivind Hellesund til Dagbladet.

Det er ikke kommet meldinger om noen alvorlige personskader.

- Heldigvis har det endt bra. Det er 80-sone på stedet og mørkt, så hendelsen kunne blitt kjempeskummel, avslutter operasjonslederen.

Arbeidsulykke i Trondheim

Politiet i Trønderlag rykker ut til en bedrift i Trondheim etter en arbeidsulykke.

Det melder dem selv på Twitter.

- Arbeidstakeren har trulig brukket foten og er sendt i ambulanse til St. Olavs hospital skriver politiet. Årsaken til ulykken er ukjent.

Annonse
- Øker vår bekymring
Foto: NTB

- Øker vår bekymring

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg er bekymret for hva det vil kunne si at forholdet mellom Russland og Kina tilsynelatende blir tettere.

- Vi ser at Russland og Kina blir nærere og nærere. De øver sammen, opererer sammen, står mer sammen i FN og FNs sikkerhetsråd. Dette er to autoritære regimer som ikke deler våre verdier, og det øker vår bekymring at de blir nærer og nærere, sier Stoltenberg.

Natos generalsekretær deltok fredag ettermiddag norsk tid i et digitalt arrangement om Ukraina-krisen. Der gjentok han - igjen - Natos standpunkt overfor Russland:

- Russland vil måtte måtte betale en høy pris hvis de bruker makt mot Ukraina. Vi ber igjen Russland om å deeskalere og gå inn i dialog.

Han fikk flere spørsmål om krisen, Natos forberedelser og standpunkt, men også spørsmål om forholdet mellom Kina og Russland.

De siste åra har forholdet mellom de to landene blitt tettere og tettere, men det er tvil om hvor nært forholdet egentlig er.

Selv om russiske og kinesiske styrker har øvd sammen, har også kinesiske spionskip holdt øye med russiske styrker som tidligere har øvd i nærheten av Kinas grenser.