Annonse

Nyhetsstudio

Fortsatt uavklart i Bergen

Mandag ettermiddag opplyser Bergen kommune i en pressemelding at situasjonen knyttet til nytt byråd i Bergen fortsatt er uavklart.

- I samtaler sist uke og tidligere i dag har flere partier signalisert sitt standpunkt, men i sum er det parlamentariske grunnlaget for et nytt byråd fortsatt uavklart, sier ordfører Rune Bakervik.

- Derfor er det også uavklart hvem jeg som ordfører skal peke på for å starte sonderinger og forhandlinger med sikte på å danne et nytt byråd, sier Bakervik videre.

Det opplyses i pressemeldingen at gruppelederne i partiene har hatt frist til mandag klokka 11.00 for å komme med sine tilbakemeldinger om hvem de vil peke på som ny byrådsleder.

- På bakgrunn av dette mener jeg som ordfører at det er riktig at vi tar oss noe mer tid til å avklare. Jeg ønsker en avklaring så raskt som mulig, senest innen utgangen av uken, sier Bakervik.

Annonse

Nordmann omkom i Thailand

En tromsøværing i 60-åra omkom i forrige uke i en trafikkulykke i Thailand.

Det bekrefter Utenriksdepartementet overfor Nordlys.

- Utenriksdepartementet er kjent med at en norsk borger omkom i en trafikkulykke i Thailand forrige uke, skriver departementet til avisa.

Omstendighetene rundt ulykka er fortsatt uklare.

Sender Nato-styrker til Baltikum

Flere Nato-land sender styrker til Baltikum.

Det forteller Nato-sjef Jens Stoltenberg på pressekonferansen etter et Nato-møte mandag ettermiddag.

Både Danmark, Frankrike og Nederland har gjort seg klare til å sende ressurser til sine østlige land.

- Sveriges partnerskap med NATO essensielt for sikkerheten, sier den svenske utenriksministerer, Ann Linde.

Hun forventer også at russerne vil akseptere dialog.

Han forteller videre at Nato er åpn for videre dialog med russerene, og at det er opp til de uavhengige nasjonene Finland og Sverige dem ønsker å gjøre.

Annonse
Høyre kritisk til manglende Taliban-info
Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) er kritisk til manglende informasjon om at møtene med Taliban skulle skje i Norge. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Høyre kritisk til manglende Taliban-info

Leder for Forsvars- og utenrikskomiteen, Ine Eriksen Søreide (H), er kritisk til at Den utvidede utenriks- og forsvarskomiteen (DUUFK) ikke ble godt nok varslet om at møtene med Taliban skulle skje i Norge. Det melder NRK.

- DUUFK ble ikke informert i forkant av møtene med Taliban, sier Søreide til NRK.

Hun forklarer at hun som komiteleder fikk et kort varsel fra utenriksministeren om at møtene skulle avholdes, men at det ikke ble gitt informasjon om delegasjon eller øvrig opplegg.

Røykutvikling i omsorgsbolig

Sju personer er evakuert, etter røykutvikling i en omsorgsbolig i Svarstad mandag ettermiddag.

Det melder Sør-Øst politidistrikt på Twitter.

Nødetatene er nå på stedet, men det skal ikke være sett noen åpne flammer i leilighetskomplekset som totalt skal bestå av seks leiligheter.

Annonse

UD fraråder ikke-nødvendige reiser til Ukraina

Det melder regjeringen i en pressemelding.

Utenriksdepartementet skriver at frarådet alle reiser til og opphold i fylkene Donetsk og Luhansk, samt på den okkuperte Krim-halvøya siden 2014.

Nå frarådes det reiser til hele landet.

- Velger du å reise til Ukraina nå, oppfordrer vi deg til å gjøre grundige vurderinger av egen sikkerhet og kontakte forsikringsselskapet ditt for å sikre at du har gyldig reiseforsikring, skriver departementet.

Samtidig oppfordres nordmenn som allerede oppholder seg i Ukraina til å følge situasjonen tett.

- Gjør grundige vurderinger av egen sikkerhet, inkludert å få oversikt over utreisemuligheter dersom det skulle bli nødvendig, skriver departementet.

Til Dagbladet forteller UD det foreløpig ikke er fatte noe beslutning om å kalle hjem eller evakuere personell fra den norske ambassaden på nåværende tidspunkt.

- Vi har imidlertid planer klare for både hjemkalling og evakuering som vi kan iverksette dersom sikkerhetssituasjonen tilsier at dette er nødvendig for å ivareta sikkerheten til våre ansatte, skriver dem i en e-post.