Annonse

Nyhetsstudio

2877 nye smittetilfeller

Det siste døgnet er det registrert 2877 coronasmittede personer i Norge. Det er 486 flere enn samme dag i forrige uke.

De siste sju dagene er det i snitt registrert 2642 coronasmittede per dag Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 2145, så trenden er fortsatt stigende som den har vært siden august.

Mandag var 250 coronapasienter innlagt på sykehus. Det var 29 flere enn dagen før.

58 av pasientene ligger på intensivavdeling, og blant dem er 38 på respirator. Det er fire færre på intensiv og én mer på respirator sammenlignet med dagen før, ifølge Helsedirektoratets oversikt.

(NTB)

Annonse

Mann døde: Siktede er løslatt

Mannen som er siktet for kroppsskade etter at en mann møtte opp alvorlig skadd på legevakta i Oslo, er løslatt.

Den alvorlig skadde mannen i 50-årene ble erklært død søndag.

Siktede har sittet i avhør søndag kveld og ble besluttet løslatt etter avhøret.

- Siktede har samarbeidet godt under etterforskingen og har gitt en grundig forklaring. Politiet vil fortsette å utføre etterforskningsskritt i morgen, for å avdekke årsaken til fornærmedes død. Det vil ikke bli gitt ytterligere uttalelser i saken i kveld, sier Lisbeth Aasheim Jansen, politiførstebetjent i Oslo politidistrikt, til Dagbladet.

Mannen er fortsatt siktet, opplyser Jansen.

- Men siktelsen vil bli videre vurdert utover etterforskningen.

Siktedes forsvarer Heidi Ysen sier til Dagbladet søndag kveld at mannen er glad for at han er løslatt. Han nekter fortsatt straffskyld.

- Vi regner med at siktelsen blir vurdert relativt raskt.

Les hele saken

Kom til legevakta med alvorlige skader - døde

Tankbil veltet: - Lukk vinduene

En tankbil har veltet på E134 ved Høgås på Notodden. Det skriver politiet på Twitter.

Det er foreløpig uklart hva tankbilen var lastet med. Politiet skriver at det har blitt evakuert noen beboere i nærheten av ulykkesstedet. Årsaken er at det skal ha vært en lekkasje fra bilen.

- Beboere i området bes lukke vinduer og skru av ventilasjonsanlegg, skriver politiet.

Det er ikke meldt om personskader, men veien er stengt i begge retninger. Politiet er på stedet og har kontakt med lastebilsjåføren.

- Det er glatt veibane på stedet, skriver politiet.

Annonse
FHI: Risikoen for omikron-innleggelse er 0,2 prosent
FHI-direktør Line Vold. Foto: NTB

FHI: Risikoen for omikron-innleggelse er 0,2 prosent

Risikoen for innleggelse på sykehus med omikronsmitte er beregnet til 0,2 prosent, ifølge FHI.

Nesten all coronasmitte i Norge nå er med omikronvarianten, som ser ut til å gi mindre alvorlig sykdom enn deltavarianten i alle aldersgrupper.

Ifølge nye tall fra Folkehelseinstituttet (FHI) er risikoen for å bli innlagt på sykehus med omkronsmitte så lav som 0,2 prosent, skriver TV 2.

FHI har sett på antall registrerte coronasmittede og antall sykehusinnlagte fra uke 49 til 52, fordelt etter virusvariant.

I disse ukene var det over 65 000 bekreftede smittetilfeller, rundt 30 prosent var omikrontilfeller. I de samme ukene var det 529 innleggelser – da var 41 av de innlagte smittet med omikronvarianten.

– Ut fra beregningene anslår vi at risikoen for innleggelse med deltasmitte er omtrent én prosent. Risikoen med omikron er cirka 0.2 prosent, så den er vesentlig mindre, sier avdelingsdirektør Line Vold i FHI til TV-kanalen.

Onsdag ble det kjent at foreløpige analyser fra Norge tyder på at det er 69 prosent lavere risiko for å bli lagt inn på sykehus med omikronvarianten av coronaviruset enn med deltavarianten.

(NTB)

Datasystemene på Oslo universitetssykehus fungerer igjen

Direktør Bjørn Atle Bjørnbeth roser alle involverte og takker for innsatsen i helgen, skriver OUS på Twitter.

Datasystemene fungerer som normalt. Det er fortsatt behov for ekstra personell for å komme ajour med all data, skriver de i en pressemelding.

- Hendelsen har ikke fått noen betydelige konsekvenser for pasientbehandling. Primærhelsetjenesten må være forberedt på at epikriser og meldinger til pleie- og omsorgstjenesten blir forsinket de nærmeste dagene. Vi vil bruke noen dager på å sikre at all informasjon er korrekt slik at oppfølging av pasientene går som normalt, sier medisinsk direktør Hilde Myhren.

Sykehuspartner, som er systemleverandør, skriver at det gjenstår et etterarbeid for å få oppdatert databasene med data fra tiden databasen var nede.

- Dette gjennomføres i samarbeid med Oslo universitetssykehus og leverandørene.

Annonse

To funnet døde i villa i Sverige

Svensk politi har åpnet drapsetterforskning etter at to personer ble funnet døde i en villa i Nybro kommune i Småland i Sverige.

De døde ble funnet etter at nødetatene ble varslet, skriver politiet på sine nettsider søndag kveld.

Politiet kan ikke utelukke at det har skjedd noe kriminelt, og har derfor startet drapsetterforskning.

(NTB)