Annonse

Nyhetsstudio

Avisbud overfalt på Strømmen

Et avisbud ble overfalt av fire ungdommer på Strømmen natt til tirsdag. Alle fire ble pågrepet etter få minutter.

– En patrulje ble oppmerksom på et avis- og pakkebud som hadde blitt truet og fraranet to pakker av fire ungdommer, to gutter og to jenter. Budet pekte ut retningen, og vi fant alle fire etter kort tid, forteller operasjonsleder Trond Lorentzen i Øst politidistrikt til NTB.

Han sier budet ble påtruffet klokken 2.25.

– De fire ungdommene er i alderen 15 til 21 år, de to guttene er eldst. Alle er pågrepet og tatt med inn til politistasjonen i Lillestrøm, forteller operasjonslederen.

(NTB)

Annonse

24 530 nye smittetilfeller

Det er registrert 24 530 nye coronatilfeller i Norge det siste døgnet. Det er 8543 flere enn samme dag i forrige uke. Smittetrenden er stigende.

Onsdag var 245 coronapasienter innlagt på sykehus. Det er åtte færre enn dagen før.

51 av pasientene med covid-19 ligger på intensivavdeling, en nedgang på ni fra dagen før. Coronapasientene på intensivavdelingene utgjør 21 prosent av alle landets intensivpasienter.

Av coronapasientene på intensiv får 36 respiratorbehandling. Det er like mange som dagen før, ifølge Helsedirektoratets oversikt onsdag.

24. januar gjorde Folkehelseinstituttet (FHI) store endringer i overvåkingen av covid-19, som fører til at færre positive tester vil bli registrert i MSIS. Derfor er ikke tall etter 25. januar direkte sammenlignbare med eldre smittetall.

Omleggingen innebærer at flere ikke lenger trenger å ta PCR-test etter å ha testet positivt på selvtest, og dermed blir smitten heller ikke registrert hos FHI. Folk oppfordres likevel til å registrere positive tester hos sin kommune.

FHI bruker nå i større grad andre måter å overvåke pandemien på enn smittetall. Hovedgrepet er å følge med på sykehusinnleggelser.

(NTB)

Evakuerer hotell i Hamar etter brann
Foto: Tangen Foto

Evakuerer hotell i Hamar etter brann

Nødetatene evakuerer hotell Astoria og nærliggende enheter på grunn av røyk etter en brann i en leilighet i Hamar sentrum.

Det melder politiet i Innlandet på Twitter.

Beboere i området anmodes om å lukke vinduer.

Det er foreløpig ukjent om det er fare for at brannen skal spre seg.

Operasjonsleder Per Solberg forteller til Dagbladet at de nå jobber med å få oversikt over situasjonen, men at det nåværende tidspunkt ikke er noen opplysninger som tilsier at det skal befinne seg personer i leiligheten.

- Dette er noe vi sjekker ut og det er åpne flammer på stedet, sier operasjonslederen.

Klokka 23.50 forteller Solberg at brannvesenet er på stedet med det de har av tilgjenglige mannskaper.

- Vi har ingen opplysninger om personskader, sier operasjonslederen.

Annonse

Stillas har falt over hus

Et stort stillas harblitt tatt av vinden og falt over et hus i Bergen.

Det melder Vest politidistrikt på Twitter.

Ifølge politiet skal to personer vært i huset da hendelsen inntraff. Ingen av disse er skadd.

- Vi vet ikke noe om omfanget av materielle skader. Brannvesenet er på stedet og vurderer situasjonen, sier operasjonsleder i Vest politidistrikt, Steinar Hausvik, til Dagbladet.

Vaktkommandør Håkon Myking i 110-sentralen Vest opplyser til Dagbladet at stilaset ikke utgjør noen fare nå lenger.

Han vet imidlertid ikke om at det er noen skader på eller i huset.

Fly har problemer med landingsstellet

Beredskapen økes ved Gardermoen, etter at et fly har fått problemer med landingsstellet.

Det sier vaktleder ved 110-sentralen Øst, Arne Nurmi til VG.

Overfor Dagbladet forteller Nurmi at landingen gikk fint.

- Når et fly får slike indikasjoner tar vi ingen sjanser, sier vaktlederen.

Annonse
Enige om nye samtaler
Russland og Ukraina enige om nye samtaler etter møtene i Paris onsdag. Foto: NTB

Enige om nye samtaler

Onsdag møttes representanter for Russlands og Ukrainas regjeringer i Paris, det første slike møtet siden spenningsnivået i regionen begynte å øke i november.

Fra Russland deltok blant andre tidligere visestatsminister Dmitrij Kozak, mens Ukraina sendte Andrij Jermak, som er en av president Zelenskijs fremste rådgivere. Diplomater fra Tyskland og Frankrike var også til stede på møtet, som varte i drøye åtte timer onsdag.

Der ble de enige om at våpenhvilen i Øst-Ukraina må fortsette. Samtalene skal ikke ha vært lette, ifølge partene. Kozak bekrefter at de neste samtalene mellom de to landene vil finne sted om to uker i Berlin.

Den franske presidentens kontor la ut en uttalelse etter samtalene hvor det sto at partene har en ubetinget respekt for våpenhvilen.

Samtalene fokuserte på Minsk-avtalen fra 2015, en fredsavtale, med sikte på å få en slutt på den langvarige konflikten mellom Ukraina og Russland. Uttalelsen nevnte ikke de nåværende bekymringene om en russisk invasjon av Ukraina.

(NTB)