Annonse

Nyhetsstudio

Avlyser alle arrangementer før jul
Foto: Shutterstock / NTB

Avlyser alle arrangementer før jul

I forbindelse med økt smitte i samfunnet og nye nasjonale og lokale tiltak har presidentskapet på Stortinget besluttet vedtak for å beskytte den parlamentariske virksomheten som utgjør samfunnskritisk funksjon. Det skriver de i en intern e-post.

Vedtakene er følgede:

- Det gjennomføres ingen arrangementer på Stortinget fra mandag 6. desember og fram til jul.

- Omvisninger i Stortinget og læringsspill avlyses så langt mulig fra fredag 3. desember.

- Kun stortingsrepresentantene og ansatte i partigruppene kan ha fem besøkende på Stortinget daglig.

- Påbud om munnbind innendørs dersom man ikke kan opprettholde en meters avstand.

- Det settes opp pleksiglass i stortingssalen fra møtet 7. desember.

Ytterligere tiltak vurderes fortløpende.

Annonse

Fant blindpassasjer i hjulbrønn på fly

En mann ble funnet i live i hjulbrønnen på et fly som fløy fra Sør-Afrika til Amsterdam, opplyser nederlandsk politi, ifølge BBC. Flyturer fra Johannesburg til Amsterdam tar vanligvis 11 timer, men dette flyet hadde i tillegg en mellomlanding i Kenya.

Ifølge en talsperson for politiet, Joanna Helmonds, var mannens tilstand stabil da han ble kjørt i ambulanse.

- Det er ganske utrolig at han fortsatt er i live, sa hun.

BBC skriver at det foreløpig er uklart om mannen kom seg inn på flyet i Sør-Afrika eller Kenya.

Annonse

Biden vurderer å sende flere soldater til Europa

President Joe Biden overveier å sende flere tusen amerikanske soldater, tillegg til krigsskip og fly til Nato-allierte i Baltikum og Øst-Europa.

Utvidelsen av den militære tilstedeværelsen øst i Europa vil signalisere et taktskifte for Biden-administrasjonen. USAs regjeringen har inntil nylig en hatt enn forsiktig tilnærming til den spente situasjonen på grensen til Ukraina i frykt for å provosere Russland til å invadere, skriver The New York Times.

Russland har de siste månedene bygd opp en styrke på rundt 100.000 soldater nær grensen til Ukraina, og Biden sa onsdag at han tror Kreml planlegger en intervensjon. Dermed beveger USA seg bort fra strategien om å ikke provosere, ifølge avisen.

I helgen møtte Biden representanter fra forsvarsdepartementet på Camp David. Presidenten ble forelagt ulike alternativer for å flytte USAs styrker nærmere Russland, sier en regjeringskilde.

Mellom 1.000 og 5.000 soldater kan bli sendt til land i Øst-Europa, og antallet kan tidobles dersom situasjonen forverrer seg. Det er ventet at Biden tar en avgjørelse tidlig i uken.

(NTB)

Innbruddstyver pågrepet

To innbruddstyver er pågrepet i Bergen sentrum.

- Vekter oppdaget innbruddet, løp etter tyvene og varslet politiet, skriver Vest politidistrikt.

To personer er pågrepet og satt i arrest.

- Det ble funnet tyvegods på de to pågrepne. Det ble også funnet en soft gun, teleskopbatong og en kniv på den ene pågrepne, skriver politiet på Twitter.

Annonse
Den franske moteskaperen Thierry Mugler er død
Foto: Martin Ouellet-Diotte / AFP / NTB

Den franske moteskaperen Thierry Mugler er død

Den ikoniske franske haute couture-designeren Thierry Mugler døde søndag av naturlige årsaker, ifølge hans agent. Mugler ble 73 år gammel.

Mugler hadde stor innflytelse over motene på 1980-tallet, og hans vågale kolleksjoner kom til å definere tiårets stil – powerdressing. Klærne hans var kjent for sine strukturerte og sofistikerte silhuetter.

I senere år kledde han opp både Beyoncé og Lady Gaga, og i 2019 trådte han midlertidig ut av pensjonisttilværelsen for å lage et antrekk til Kim Kardashian.

– Vi er knust over å måtte kunngjøre bortgangen til Mr Manfred Thierry Mugler søndag 23. januar 2022, står det i et innlegg på designerens offisielle Facebook-konto.

Designeren skulle denne uken kunngjøre nye samarbeid, opplyser hans agent Jean-Baptiste Rougeot til nyhetsbyrået AFP.

Mugler ble født i Strasbourg i desember 1948, kom til Paris som 20-åring og opprettet sitt eget merke «Cafe de Paris» i 1973. Året etter grunnla han «Thierry Mugler».

(NTB)