Annonse

Nyhetsstudio

Køkaos på Gardermoen: - Vill kø
Foto: tipser

Køkaos på Gardermoen: - Vill kø

- Køen er vill. Jeg har stått over en time i kø og det er ikke et spesielt travelt tidspunkt på flyplassen nå, sier en kvinne til Dagbladet som kom til Oslo lufthavn fra Danmark mandag formiddag.

Hun forteller at det er 150 mennesker i kø for å teste seg.

- Jeg irriterer meg over at regjering ikke har fikset god nok infrastrukturer til å teste folk, når testing blir pålagt gang på gang.

Hun har måtte vente to timer til sammen, beregnet med venting på testresultat.

- Det mener jeg er for mye når man skal pålegge alle å ta en test. Regjeringen må fikse et infrastruktur som ikke blir for stor ulempe for befolkningen. Jeg har en 14-timers gammel test fra Danmark som viste negativ, så det er mulig å løse det på en annen måte.

Kommunikasjonssjef i Avinor, Joachim Westher Andersen, sier til Dagbladet at reisende til Oslo lufthavn må regne med at køer kan forekomme.

- Dette er en vanlig kø, sier han og fortsetter:

- Vi har ikke noe tidsestimat på køen i dag, men søndager pleier å være en travel tid og da ble det foretatt en kømåling. På det meste var det en og en halv time med kø.

Kvinne påkjørt - fører stakk fra stedet

En kvinne i Holmestad ble lørdag morgen påkjørt da hun skulle krysse et gangoverfelt, melder politiet i Sør-øst politidistrikt på Twitter.

Bilen som kjørte på henne, stakk fra stedet.

- Vi ser etter bilen. Fører som har vært involvert, bes melde seg, skriver politiet.

Kvinnen som ble påkjørt, er våken og bevisst. Nødetatene er på stedet.

Britisk rapport: - Sommerfuglene forsvinner
Det er sett en tilbakegang i observasjoner av Hvit admiral. Foto: Shutterstock / NTB

Britisk rapport: - Sommerfuglene forsvinner


Britiske sommerfugler er ikke lenger å finne på de stedene de før pleide å fly, viser en ny studie fra en gruppe forskere fra Scientists for Butterfly Conservation i England.

Ifølge studien har utbredelsen av 58 innfødte arter falt med 42 prosent siden 1976.

Sommerfuglene forsvinner fra byer, jorder og skoger, heter det i rapporten, som er sitert av The Guardian.

De sommerfuglene som bare finnes i spesielle habitater, som våtmarker eller krittgressmark, har klart seg enda dårligere - nedgangen her er 68 prosent.

- Ingen beviser for at Russland sto bak

Tyske etterforskere har ikke funnet beviser for at det var Russland som sto bak den antatte sabotasjen mot de to Nord Stream-rørledningene i Østersjøen.

- For øyeblikket kan ikke dette bevises. Etterforskningen pågår fortsatt, sier Tysklands riksadvokat Peter Frank til avisen Die Welt.

To forskningsskip har deltatt i undersøkelsene rundt stedene der de to russiske gassrørledningene ble sprengt, og det er tatt prøver både fra havbunnen, vannet og rørene. Området er ifølge Frank også dokumentert i detalj.

- Vi foretar nå en kriminalteknisk vurdering av alt dette, sier han.

Svenske myndigheter konkluderte i november at de to gassrørledningene ble utsatt for sabotasje, men har ikke utpekt de skyldige.

Eksplosjonene fant sted i internasjonalt farvann, men i dansk og svensk økonomisk sone. Begge land foretar derfor sine egne undersøkelser. Det samme gjør Tyskland.

- Vi holder kontakten, sier Frank.

(NTB)

 - Ingen beviser for at Russland sto bak
Foto: Danish Defence Command/Reuters/NTB

To personer siktet etter alvorlig voldshendelse i Kristiansand

To menn er pågrepet og siktet for grov kroppsskade etter at en ung mann ble alvorlig skadd i en voldshendelse i Kristiansand natt til lørdag.

Det opplyser jourhavende Svein Håland i Agder politidistrikt til TV 2.

- To personer er pågrepet og siktet for grov kroppsskade, sier Håland til kanalen.

De to mennene, som også er unge, ble i natt kjørt til arresten i Kristiansand.

En ung mann er fløyet til sykehus i Oslo, og de pårørende er informert. Politiet opplyser til Fædrelandsvennen at tilstanden til fornærmede er svært alvorlig.

Politiet fikk melding om hendelsen litt før klokken 0.30 natt til lørdag. De har til nå vært sparsomme med opplysningene rundt hendelsen, men har sagt at de har gjennomført avhør av vitner og satser på å avhøre de to pågrepne i løpet av lørdagen.

Krimteknikere er på åstedet og har jobbet i området i hele natt.

- Søndag er den store «kom deg ut»-dagen
Foto: Gorm Kallestad / NTB

- Søndag er den store «kom deg ut»-dagen

Østlandet får en fin utedag i morgen, mens resten av landet kan vente seg mer regn og ruskevær, ifølge Meteorologene.

- Søndag er den store «kom deg ut»-dagen. Østlandet får en fin utedag etter at nedbøren har passert i løpet av natten, skriver de på Twitter.

For resten av landet er værmeldingen mindre trivelig.

- I vest og nord blir det mer variert med bygeaktivitet og ruskevær. I Nord-Norge skal tar vinden seg opp, så her er det bare å holde fast i sydvesten.

(NTB)

- Vil bruke «alle typer våpen»
Foto: Sputnik / AP / NTB

- Vil bruke «alle typer våpen»

Nestlederen for det russiske sikkerhetsrådet, Dmitrij Medvedev, sier ifølge det Kreml-kontrollerte nyhetsbyrået Ria Novosti at landet er klar til å bruke «alle typer våpen» som svar på ukrainske angrep på Russland.

Vil forby populært strandtilbehør
KAN FORBYS: Slike åpne strandtelt kan nå bli forbudt på australske strender. Foto: BIANCA DE MARCHI / EPA / NTB

Vil forby populært strandtilbehør

Den siste tida har stadig flere strandtelt dukket opp langs australske strandlinjer. Dette er en form for brede og åpne parasoller, der man får beskyttelse fra sola, men samtidig kan nyte strandlivet.

Nå vurderer byrådet i Sydney å forby det populære strandproduktet, da mange mener det ødelegger utsikt og utsyn.

I 2014 ble de åpne strandhyttene forbudt på den populære stranda Myrtle Beach i South Carolina, USA.

Dette på grunn av offentlig sikkerhet, da det store antallet gjorde at utsikten til vannet tidvis ble sperret.

Nå kan Australia følge etter - men enn så lenge kommer strandrådene bare med oppfordringer om å flytte strandteltene hvis de hindrer utsyn.

- Vi ber folk om å være respektfulle overfor andre når de besøker strendene våre, og hvis et spesielt område på stranda er overfylt, vurder å sette den opp på et annet sted slik at alle kan nyte utsikten og ha trygg tilgang til vannet, sier en talsperson til avisa Sydney Morning Herald.