Annonse

Nyhetsstudio

Jakter gjerningspersoner etter knivran

Politiet i Oslo rykker ut til Holbergs plass lørdag.

Det skriver Oslo politidistrikt på Twitter.

- Vi er med flere patruljer på Holbergs plass etter at en kiosk har blitt ranet av to gjerningspersoner. Disse har løpt fra stedet. Det skal være truet med kniv under ranet.

Operasjonsleder Gjermund Stokkli bekrefter overfor Dagbladet at det har vært en ran.

- Vi fikk melding om ranet klokka 10.29. En person har vært på jobb. Vedkommende er fysisk uskadd, men sterkt preget, sier Stokkli.

Han er ikke kjent med hva slags utbytte ranere har fått med seg, men forteller at politiet jakter gjerningspersonene med det de har tilgjengelig av ressurser.

- Vi har bævepnet oss og har flere patruljer i søk, sier operaskjonslederen.

Klokka 11.20 sier Stokkli til Dagbladet at de har sikret seg gode overvåkningsbilder av hendelsen.

- Det er to menn som har utført ranet. Det bør være gode muligheter for finne dem.

Han oppfordrer samtidig vitner som har sett hendelsen til å kontakte politiet på telefon 02800.

Annonse

Statsforvalteren vil undersøke helsehjelpen siktede etter masseskytingen har fått

Statsforvalteren i Oslo og Viken vil mandag starte undersøkelser av helsehjelpen mannen som er terrorsiktet etter masseskytingen i Oslo har fått.

Det fremgår av flere dommer at den terrorsiktede mannen har fått psykiatrisk helsehjelp. Helsehjelpen mannen har fått, kan bli del av en tilsynssak.

– Statsforvalteren i Oslo og Viken vil begynne å innhente informasjon og undersøke saken i morgen, skriver assisterende direktør i Statens helsetilsyn, Heidi Merete Rudi, til NTB søndag.

– Vi vil undersøke saken nærmere og innhente informasjon om, og i tilfelle hvilken, helsehjelp den siktede har mottatt, sier fungerende avdelingsdirektør Eskil Lobben i statsforvalterens helseavdeling.

(NTB)

Meteorologene med klar beskjed
Foto: Meteorologisk Institutt / Twitter

Meteorologene med klar beskjed

Meteorologisk institutt har sendt ut flere farevarsler for uvær i Sør-Norge søndag ettermiddag.

- Søndagen blir ustabil i Sør-Norge. Det er ute farevarsel for mye lyn for Vestlandet sør for Stad og deler av Østlandet. Det vil være stor variasjon i intensitet, og noen steder vil ikke få tordenvær, skriver de på Twitter.

Vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, Elin Tronvoll, kommer med en klar beskjed til alle som ferdes i de utsatte områdene:

- Det er viktig å ikke oppholde seg på det høyeste punktet i terrenget når det lyner og tordner. Ikke gå på tur i fjellet, søk ly og unngå åpne sletter og trær. Det kan også være lurt å utsette kveldens svømmetur til i morgen tidlig, sier hun til Dagbladet.

I deler av Rogaland og Sunnhordland er det også sendt ut farevarsel for styrtregn. Det vil også komme kraftig nedbør i forbindelse med tordenværet i andre deler av landet.

- Det vil føre til overvann flere steder. Alle bilister oppfordres til å kjøre etter forholdene for å unngå vannplaning, og sørge for at dreneringsveier og stikkrenner er åpne slik at vannet renner bort.

Tronvoll sier at uværet vil roe seg utover kvelden og natta, men at det vil ta seg opp igjen i morgen ettermiddag.

Annonse

Politiet brøt opp pride-parade i Istanbul

Flere titalls ble pågrepet, inkludert en pressefotograf fra AFP, da politiet grep inn mot en pride-parade i Istanbul søndag, melder AFP selv.

Guvernøren i Istanbul har nedlagt et forbud mot å arrangere pride-parade i byen. Likevel samlet en folkemengde med regnbueflagg seg søndag rundt Taksim-plassen i hjertet av Istanbul, og presset seg fram mot de mange politibetjentene som var til stede.

Politiet pågrep deltakere i pride-paraden og lasset dem inn i bussen. AFPs journalister så to busser med pågrepne personer.

AFP-fotograf Bulent Kilic var blant de pågrepne og ble fraktet i varetekt. Han ble også pågrepet under fjorårets pride-markering i Istanbul.

Istanbuls pride-markering har funnet sted hvert år siden 2003. Den forrige pride-paraden som ble arrangert uten forbud i 2014, samlet titusenvis av deltakere.

Homofili er lovlig i Tyrkia, men LHBT-personer melder fremdeles om trakassering og overgrep.

(NTB)

Trafikkulykke på E6: To døde

Troms politidistrikt rykker søndag ettermiddag ut etter melding om en trafikkulykke mellom tre biler på E6 i Bardu.

- Ulykken framstår som alvorlig, med flere skadde, skriver politiet på Twitter.

Operasjonsleder i Troms politidistrikt, Rune Nilsen, sier til Dagbladet at totalt fem personer er involvert i ulykken, hvorav to personer er bekreftet omkommet.

Skadeomfanget på de øvrige tre er foreløpig ukjent.

- Vi har foreløpig ikke fått kartlagt hendelsesforløp og årsaken til ulykken, sier Nilsen og understreker at politiet gjør undersøkelser på stedet.

Det er mye kø i området, men politiet jobber med å få åpnet veien så fort som mulig.

Annonse
Blinken: - Knust
Foto: AFP / NTB

Blinken: - Knust

USAs utenriksminister, Antony Blinken, sender varme tanker til alle som er berørte av masseskytingen i Oslo.

- Jeg ble knust over å høre skytingen mot London Pub, og hjertet mitt er med Oslo Pride. Vi må ikke vakle i møte med slike meningsløse terrorangrep. Vi vil alltid stå sammen med våre norske allierte, skriver han i et innlegg på Twitter.

Det var natt til lørdag at to personer ble drept og ytterligere 21 skadd etter at det ble løsnet skudd ved barene Per på hjørnet og London Pub i Oslo sentrum.

43 år gamle Zaniar Matapour er siktet for drap, drapsforsøk og terror etter hendelsen.