Annonse

Nyhetsstudio

Industriområde evakuert etter gasslekkasje

I Ski i Nordre Follo i Viken er deler av et industriområde evakuert etter en gasslekkasje. Det er opprettet en sikkerhetssone på 300 meter, forteller brannvesenet.

Det var Østlandets Blad som omtalte saken først.

- Det er en gasslekkasje med naturgass LNG. Det er snakk om to tanker på cirka 66 kubikk. Vi er der med politiet, og har sperret av nærområdet og gjort evakueringer av nærliggende bygg, sier vaktleder Frode Johannesen i Øst 110-sentral til Dagbladet.

Han har ikke oversikt over hvor mange som er evakuert. Det er ikke meldt om personskader.

- Er det eksplosjonsfare?

- Selvfølgelig kan det eksplodere, for alle gass er farlig på sett og vis, men vi har satt en sikkerhetsavstand, svarer Johannesen.

Brannvesenet er i dialog med fagfolk som er på vei for å bista, forteller vaktlederen.

Trafikkulykke i Bærum - person skal ha løpt fra stedet

Nødetatene rykket søndag kveld ut til Vøyenenga i Bærum etter en trafikkulykke.

Oslo-politiet opplyser at en bil har kjørt tvers gjennom en rundkjøring og truffet autovernet. Det meldes om store materielle skader.

- Det har vært to personer i bilen. En kvinne i 50-åra har vi kontroll på. Hun er lettere skadd og får behandling av ambulanse, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli til Dagbladet.

Den andre personen skal ha løpt fra stedet etter ulykken.

- Vi søker med patruljer og hundepatruljer etter personen, sier Stokkli.

Politiet kjenner foreløpig ikke til hvem personen som skal ha stukket av er. Operasjonslederen vet ikke om den skadde kvinnen er avhørt.

- Vi mistenker kjøring i ruspåvirket tilstand, sier han.

Politiet vil forby MC-klubben Satudarah
Foto: Politiet

Politiet vil forby MC-klubben Satudarah

Gjennom en ny lov vil politiet gjøre det ulovlig å være medlem i en kriminell gjeng. De mener MC-klubben Satudarah er involvert i flere lovbrudd.

- Vi mener hovedformålet til Satudarah i Norge er å bedrive kriminalitet, sier leder for Seksjon for spesielle operasjoner i Oslo politidistrikt, Anders Rasch-Olsen, til NRK.

Nå vil politiet ta i bruk en ny lov fra 2021 som åpner for at retten kan forby kriminelle gjenger. Motorsykkelklubben Satudarah er den første gjengen loven blir forsøkt anvendt mot.

Satudarah har vært på Østlandet lenge, men i løpet av den tiden mener politiet at MC-klubben har vist vilje og evne til å utføre vold og alvorlig kriminalitet.

Blant annet knivstikkingen på Lillestrøm 17. januar og skytingen ved Nationaltheatret i Oslo 15. januar føyer seg i rekken saker politiet etterforsker der gjerningsmennene skal ha vært tilknyttet Satudarah.

(NTB)

Russland hevder Ukraina vil bombe egen befolkning

Det russiske forsvarsdepartementet hevder i en uttalelse at Kyiv planlegger å bombe den ukrainske byen Kramatorsk - for så å anklage Russland for krigsforbrytelser.

Det melder Reuters.

Russerne har framsatt slike anklager gjentatte ganger det siste året. Blant annet hevdet de i oktober at ukrainerne bygget en «skitten bombe» til bruk mot sin egen befolkning i en påstått falskt flagg-operasjon.

Slike påstander er en velkjent del av Russlands propaganda, og anses av en rekke eksperter som tegn på at Russland planlegger en eskalering av egen krigføring i Ukraina.

Ukraina: - Kan holde russerne tilbake
Forsvarsminister Oleksii Reznikov. Foto: Daniel Coler / AP / NTB

Ukraina: - Kan holde russerne tilbake

Ukrainske myndigheter i lang tid forberedt seg på en ny russisk storoffensiv. Forsvarsminister Oleksij Reznikov hevdet for to måneder siden at den ville skje i februar.

Under en pressekonferanse gjentar han dette.

Forsvarsministeren mener offensiven vil igangsettes for fullt rundt årsdagen for fullskala-invasjonen - 24. februar - men at russerne fra et militærfaglig ståsted ikke er klare for dette.

Han understreker videre at ikke alle våpnene ukrainerne den siste tida er lovet fra vestlige land, vil ha ankommet til 24. februar.

- Men vi har reserver nok til å holde en russisk offensiv tilbake, sier han, ifølge Reuters.

Ambulanse har krasjet med motorsykkel

En ambulanse har krasjet med en motorsykkel langs riksvei 7 i Viken, melder politiet i Sør-øst politidistrikt.

Bare motorsykkelføreren skal være skadd i ulykka. Politiet er på stedet.

- Det er trafikale problemer på stedet, melder politiet.

En ambulanse opplyses å ha ankommet. Den skal frakte den skadde motorsykkelføreren til en landingsplass for luftambulansen.

Ulykken beskrives som alvorlig, mens den skadde beskrives som stabil. Hendelsesforløpet er foreløpig ikke avklart.

- Politiet er på stedet og prøver å kartlegge hva som har skjedd, sier operasjonsleder i Sør-Øst politidistrikt, Marianne Mørk, til Dagbladet.

I en oppdatering skriver politiet at partene er avhørt og skadestedet undersøkt.

- Det blir opprettet sak med bakgrunn i etterforskningen til patruljen. Ikke førerkortbeslag, skriver politiet.

Trafikken flyter som normalt og en bilberger skal være på vei.

Advarer: Kraftig snøfokk på fjellet

Varsom.no advarer om mye vær og vind på fjelloverganger over 200 meter i Nord-Norge søndag kveld og natt til mandag.

Søndag kveld og tidlig natt til mandag blir det snøfokk og dårlig sikt på fjelloverganger over ca. 200 meter i Finnmark, ifølge Varsom.no. Årsaken er vestlig og nordvestlig kuling og periodevis storm i kombinasjon med sludd- og snøbyger.

Det samme gjelder for fjelloverganger i Nord-Troms over 250 meter.

Mandag ventes det overgang til mildvær i Finnmark. Det ventes at lokalt underkjølt regn vil fryse til is på bakken, samt på kjøretøy og andre gjenstander. Faren øker først i vest og minker sist i øst.

Nord i Nordland og helt sør i Troms ventes det 30 til 50 millimeter regn i løpet av tolv timer særlig siste del av mandag og natt til tirsdag. På 24 timer ventes det omkring 60–90 mm på det meste.

(NTB)

Røde Kors-frivillige drept i Sør-Sudan

Fire frivillige i Sør-Sudans Røde Kors er blant de 27 som er drept i kamper i og rundt landsbyen Lire Payam, ifølge Norges Røde Kors.

- Dette er sjokkerende og dypt tragisk. Vi uttrykker vår kondolanse til familien til de drepte, og vi sørger sammen med våre kollegaer i Sør-Sudan Røde Kors og hele Røde Kors-bevegelsen, sier utenlandssjef Jørgen Haldorsen i Røde Kors.

Angrepet fant sted torsdag, få timer før pave Frans innledet sitt besøk i landet. En gruppe nomader skal ha stormet landsbyen og åpnet ild som hevn for et tidligere angrep, opplyste landets informasjonsminister.

Angrep på hjelpearbeidere er et brudd på folkeretten, påpeker Haldorsen.

- Røde Kors fordømmer dette angrepet på det kraftigste. Sør-Sudan er et av de farligste landene i verden å jobbe for humanitære arbeidere. Slike hendelser skjer altfor ofte i landet. Alle væpnede aktører må respektere humanitære arbeidere som hjelper andre sårbare mennesker, sier han.

(NTB)