Annonse

Nyhetsstudio

USA: Lærer pågrepet for å vaksinere elev

En lærer i New York uten medisinske kvalifikasjoner er pågrepet etter at hun satte en coronavaksine på en av sine elever.

Et videoopptak viser hvordan biologilæreren setter en sprøyte i armen på den 17 år gamle gutten, som ifølge opplysninger ønsket å bli vaksinert, melder BBC.

Da gutten fortalte sine foreldre om det som hadde skjedd, varslet de politiet, som pågrep læreren. Hun er nå siktet for å ha satt en vaksine uten å ha gyldig autorisasjon til det og for å ha gjort det uten tillatelse fra 17-åringens foreldre.

Ifølge politiet er det uklart hvordan læreren hadde fått tak i vaksinen eller hva slags type det var. I USA er kun Pfizer/Biontechs vaksine godkjent for barn under 18 år.

Mandag satte USA global smitterekord med over 1 million nye smittetilfeller på ett døgn.

(NTB).

Annonse

Brukte elektrosjokkvåpen under pågripelse

Politiet i Oslo melder at patruljer måtte bruke elektrosjokkvåpen under pågripelse av en mann på Kolsås i Bærum lørdag kveld.

Politiet beskriver ham som rabiat.

- Første meldingen kom rett etter klokka 22. En mann framstod hissig og prøvde å knuse seg inn i en butikk. Mannen har også gått til angrep på flere biler, sier operasjonsleder Bjarne Pedersen til Dagbladet.

To politibetjenter er lettere skadet etter hendelsen, der en mann skal ha utagert kraftig utenfor en kiosk.

- Da politiet kom fram til stedet ble det tatt et basketak, og mannen har blant annet bitt en av tjenestepersonene. Han satte seg til motverge i forbindelse med pågripelsen, så derfor ble det brukt elektrosjokkvåpen, sier operasjonslederen.

Pedersen opplyser at det er sjeldent at politiet bruker elektrosjokkvåpen i forbindelse med pågripelser.

- Mannen fikk tilsyn av ambulanse på stedet, og blir tatt hånd om av helse, sier han.

Annonse
Brannvesenet advarer: - Kan bli voldsomt
Foto: Vestfold Interkommunale Brannvesen

Brannvesenet advarer: - Kan bli voldsomt

Brannvesenet i Vestfold rykket lørdag kveld ut til en ulmebrann ved Frodeåsen i Tønsberg.

- Andre turgåere oppdaget brann i bakken ved en benk og turte ikke forlate stedet. Naturlig nok hadde de ikke noe å slokke med heller, sier brannmester Sven Erik Anderssen.

I et innlegg på Twitter opplyser brannvesenet at deres utsendte gravde 20 centimeter ned i bakken, og målte en temperatur på 280 grader, før de slokket.

- Ulmebrann i jord og røtter er ikke alltid like lett å oppdage, før vinden eventuelt blåser liv i brannen, og med tørken kan det bli voldsomt, sier brannmesteren.

Brannvesenet mener at det var en sigarettsneip som antente bakken.

- Det er nå direkte uansvarlig å røyke og kaste sneiper i skog og annen utmark. Alle bruk av åpen ild er forbudt i slike områder - det inkluderer røyking, sier Anderssen.

Annonse

Redningshelikopteret rykker til fallulykke

Redningshelikopteret i Troms rykket lørdag kveld til Djupdalen-Svarthammaren i Tromsdalen etter at en mann ha falt og skadd et bein, melder politiet i Troms.

Mannen er hentet av helikopteret, og ivaretas videre av legevakta, melder politiet.

Annonse