Annonse

Nyhetsstudio

Tolga: Motsetter seg fengsling
BORTFØRT: En 20-årig mann ble natt til søndag bortført fra foreldrenes hjem i Vingelen i Tolga. Foto: Therese Doksheim Skaug / Dagbladet

Tolga: Motsetter seg fengsling

Den tredje mannen som er siktet i bortføringssaken i Tolga, framstiles for fengsling i formiddag klokka 10, opplyser Østre Innlandet tingrett.

Ifølge tingretten vil fengslingsmøtet foregå som kontorforretning, dvs. at verken den siktede, forsvareren eller politiet møter. Isteden blir avgjørelsen tatt av dommeren alene.

Dagbladet får opplyst at den siktede ikke har samtykket til fengsling. Politiet har begjært ham fengslet i fire uker med brev-, besøks- og medieforbud, samt isolasjon i to uker. Kjennelsen vil ventelig foreligge i 12-tida.

Mannen ble pågrepet i går ettermiddag.

Lars Mathias Undheim forsvarer den pågrepne. Han avviste i går å gi noen kommentarer i saken, og opplyste også at han ville råde klienten til å gjennomgå avhør til dokumentene i saken er oversendt.

Tidligere i uka er to andre menn i 20-åra pågrepet i saken. De er begge varetektsfengslet for fire uker, den ene med isolasjon i to uker.

Les hele saken

- Ante fred og ingen fare

Annonse

Enighet om statsbudsjett

Arbeiderpartiet, Senterpartiet og SV er blitt enige om neste års statsbudsjett, opplyser partiene i en pressemelding.

Budsjettet vil bli presentert i dag klokka 10.

NRK: 25 barn med tilknytning til Norge skal ut fra Gaza søndag

Ifølge NRK skal 56 personer med tilknytning til Norge slippes ut av Gazastripen søndag.

25 av dem er under 18 år, og den yngste er et halvt år gammel.

44 av de 56 personene har norsk statsborgerskap. Elleve av dem har palestinsk statsborgerskap og én er svensk.

Annonse

Russiske droneangrep mot Ukraina

Russland har gjennom natten angrepet Ukraina med en krysserrakett og tolv droner, ifølge det ukrainske luftforsvaret.

Ti av de tolv dronene ble skutt ned av ukrainsk luftvern før de traff målene sine, ifølge uttalelsen fra luftforsvaret tidlig søndag morgen.

Krysserraketten ble ikke skutt ned, men nådde heller ikke målet sitt, ifølge luftforsvaret, som ikke går i detalj om hva som skjedde.

Luftforsvaret oppgir heller ingen opplysninger om hva som skjedde med de to dronene som ikke ble skutt ned, men det dreide seg om iranskproduserte Shahed-droner på vei mot det nordvestlige Ukraina, ifølge luftforsvaret. Flesteparten av dem ble skutt ned i Mykolaiv-regionen sør i landet, står det.

Russiske myndigheter hadde i morgentimene ikke kommentert saken. Reuters har ikke kunnet verifisere opplysningene fra Ukraina.

Det var tidlig på morgenen ikke kommet meldinger om ødeleggelser.

(NTB)

USA: Israel vil opprette store sikkerhetssoner i Gaza

Israel har gått med på å sette av store sikkerhetssoner sør på Gazastripen idet militæraksjonen der utvides, ifølge USAs utenriksdepartement.

Dette er klart etter utenriksminister Antony Blinkens reise til regionen, og hans fjerde besøk til Israel siden Hamas gikk til angrep på Israel 7. oktober, melder NBC News.

Opplysningen om opprettelsen av sikkerhetssoner er kunngjort av en ikke navngitt tjenesteperson i amerikansk UD. Vedkommende sier at sonene skal bli langt større enn opprinnelig planlagt, og at det fortsatt gjenstår å få på plass detaljer.

Avtalen innebærer at folk fortsatt må forlate hjemmene sine, sier vedkommende, som legger til at det fortsatt også kan finne sted antiterroroperasjoner også i sikkerhetssonene.

(NTB)

Annonse