Annonse

Nyhetsstudio

Snøskred i Levanger: Kvinne satt fast

Det har gått et snøskred på Hårskallen i Levanger. Uvisst omfang, melder Trøndelag politidistrikt.

Hovedredningssentralen (HRS) og nødetater er varslet og er på vei.

- Vi vet ikke hvor mange som har gått på tur, men vi har fått beskjed om at en dame sitter fast i snøen. Hun sitter fast med underkroppen og har hodet over snøen og kommuniserer med venninnen sin, som også er på stedet, sier operasjonsleder Anlaug Oseid til Dagbladet.

I en oppdatering skriver politiet at kvinnen er gravd løs fra snømassene. Politiet har ikke fått melding om personskader.

Oseid forteller at alle ressurser er kalt ut til stedet.

- Vi har kalt ut alle redningdetater vi kan, som norske redningshunder og Røde kors, så får vi håpe at det har gått bra, sier Oseid.

Redningshelikopter fra Ørland og luftambulanse fra Trondheim er på vei, skriver HRS på Twitter.

Annonse

Oklahoma godkjente tilnærmet abortforbud

Delstatsforsamlingen i Oklahoma har vedtatt en lov som forbyr abort med noen få unntak, og abortklinikker i delstaten sier de kan måtte stenge når som helst.

Av delstatens fire abortklinikker, stengte to av dem dørene allerede da delstatens republikanske guvernør Kevin Stitt godkjente et forbud mot abort etter sjette uke tidligere i mai.

Den nye loven forbyr alle aborter - fra dag én i svangerskapet. Unntakene er når aborten er nødvendig for å redde livet til moren eller om graviditeten er et resultat av voldtekt eller incest som er meldt til politiet.

Lovforslaget vil, i likhet med en lov som er vedtatt i Texas, tillate at hvem som helst kan saksøke abortleger og andre som hjelper kvinner å ta abort.

Loven i Texas forbyr abort så snart fosterets hjerteslag kan oppdages, i praksis rundt uke seks.

En advokat for de to andre uavhengige klinikkene sier at de ikke kan tilby tjenesten når loven blir godkjent av guvernør Stitt, som har indikert at han vil skrive under.

– Loven kan tre i kraft når som helst, og når den gjør det, kan enhver person saksøke klinikken, legene, alle som er involvert i å tilby abort i Oklahoma, sa advokat Rabia Muqaddam fra Center of Reproductive Rights, som representerer Oklahomas abortklinikker i rettssakene mot foreslåtte abortinnskrenkninger i delstatene.

Det er igangsatt rettsprosesser med mål om å stanse både Oklahomas og Texas' abortlover, men domstolene har enn så lenge latt dem stå.

(NTB)

Zelenskyj: - Donbas er helt ødelagt
Foto: EyePress News/Shutterstock

Zelenskyj: - Donbas er helt ødelagt

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj omtaler den militære situasjonen i Donbas-regionen som «et helvete» i en videotale.

Det melder Reuters.

Han beskriver videre «meningsløs russisk bombardering» i området, melder nyhetsbyrået. Han hevder russiske styrker har ødelagt Donbas-regionen fullstendig.

Annonse
Rekordkulde i Brasil
KALDT: Kulden gir sterke dønninger i Rio de Janeiro i Brasil. Foto: Mauro Pimentel / AFP

Rekordkulde i Brasil

Tusener av hjemløse og store avlinger er i fare på grunn av en kuldebølge som dekker hele den sørlige delen av tropiske Brasil.

I hovedstaden Brasília ble det torsdag registrert 1,4 grader, det kaldeste noensinne, enda det fortsatt er en måned til vinteren offisielt starter.

I São Paulo, som er Latin-Amerikas største by, sank gradestokken til 6,6 grader onsdag morgen, det kaldeste siden mai i 1990.

Der døde en 66 år gammel hjemløs mann etter å ha tilbrakt natta ute, og bystyret kunngjorde at det åpnes for 2.000 nye senger i herberger i tillegg til de 17.000 som allerede fins. Det er uansett langt fra nok til byens 32.000 hjemløse.

I delstaten Santa Catarina lenger sør har det vært registrert temperaturer på 2 grader i flere dager, og noen steder har det kommet snø, en sjeldenhet i det tropiske landet.

NTB

Turgåer anslått å ha falt flere hundre meter

SISTE: Tilstanden til turgåeren som falt er stabil, melder Universitetssykehuset i Nord-Norge.

Troms politdistrikt melder om en redningsaksjon på Kvaløya i Troms.

- En person er hentet ut fra fjellet etter et skavelbrudd på toppen av fjellet. Det er anslått at turgåeren falt flere hundre meter, skriver politiet.

Personen er flydd med luftambulanse til Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN).

Tilstanden er foreløpig uavklart, ifølge politiet.

- To personer var på tur, og en av dem hadde falt ned fra fjellet, sier operasjonsleder til Dagbladet.

Politiet fikk melding om ulykken cirka klokka 20.10 torsdag.

- Personen var i live og pustet da vedkommende ble hentet ut av ambulansen, forklarer operasjonsleder Eirik Kileng til Dagbladet.

Nærmeste pårørende er varslet om situasjonen, sier han.

Luftambulansen fløy ut og hentet personen med redningsmannen underhengende, forklarer Kileng og sier at både politi, politihunder, friville og Norske redrningshunder er på stedet.

I en oppdatering skriver politiet at også den andre personen i turfølget er hentet ned fra fjellet og fraktet til UNN. Vedkommende er fysisk uskadd.


Annonse

Politiet advarer: - Flere har følt seg truet

Politiet i Trøndelag advarer torsdag kveld mot en person i Ålen som tilsynelatende skal selge blomster til inntekt for Ukraina.

- Han har hatt en svært aggressiv og lite ydmyk framtoning. Flere av personene han har møtt har følt seg truet til å kjøpe blomster, sier operasjonsleder i Trøndelag politidistrikt, Rune Brandmo til Dagbladet.

Han opplyser om at vedkommede det er snakk om skal være en mann i 50-åra.

- Det er flere beboere på en omsorgsbolig som har blitt kontaktet. I tillegg har vi opplysninger om at mannen har besøkt noen eneboliger.

Politiet gjør nå avhør av personer som har blitt kontaktet av mannen.

- Vi har foreløpig ikke kontroll på han. Det er svært uheldig hvis noen utnytter situasjonen i Ukraina til eget bruk. Det synes vi ikke noe om.