Annonse

Nyhetsstudio

Oslo når vaksinemålene

Oslo kommune vil komme i mål med vaksineringen innen planlagt tid. Det bekrefter byrådsleder Raymond Johansen (Ap). 222 000 har fått tredje dose i Oslo.

- Innen midten av februar skal alle over 18 år ha fått tilbud om en tredje dose, sier Johansen til Dagbladet.

Johansen besøkte i dag vaksinesenteret i Nydalen, og han lot seg imponere over tempoet i vaksineringen - der også Forsvaret bistår.

- Jeg er veldig optimistisk. Vaksiner er fortsatt veien ut av pandemien. Vaksiner garanterer ikke mot å bli smittet eller smitte videre, men vi ser at de vaksinerte blir mindre syke.

Les hele saken

- Målet er åpne kraner til uka

Annonse

Bilbrann på E39 - veien var stengt

E39 i Bergen ved Nesttun ble stengt fordi det brant i en bil.

- Brannvesenet driver med slukking, skriver brannvesenet på Twitter.

E39 ble helt stengt mens brannvesenet jobbet, men cirka 07.50 er veien delvis åpnet.

Ifølge politiet brant det i motorrommet på en varebil. Bilen skal være tom og ingen skal være skadd.

Minst 17 døde etter nattklubb-brann
FOTO: KENZO TRIBOUILLARD / AFP

Minst 17 døde etter nattklubb-brann

Minst 17 mennesker omkom og mange ble skadet etter at det brøt ut brann på en nattklubb i Kameruns hovedstad Yaounde ved 02.30-tida natt til søndag, melder Sky News.

Ifølge lokale myndigheter startet brannen etter at noen fyrte opp fyrverkeri fra taket av klubben.
Flammene spredte seg fra taket og videre til områder der det ble oppbevart gass til matlaging, som igjen forårsaket to kraftige eksplosjoner.


Brannen etterforskes videre av politiet, skriver Sky News.

Annonse

Kina opphever nedstengingen

Den kinesiske storbyen Xi'an åpner igjen etter over en måned med nedstenging på grunn av et koronautbrudd.

Byen med 13 millioner innbyggere har vært nedstengt siden 22. desember, men søndag åpnet man igjen for rutefly til og fra byen, og mandag kom kunngjøringen om gjenåpning.

Xi'an har vært sentrum for det regjerende kommunistpartiets nulltoleranse for koronautbrudd. Partiet pålegger nedstenging, reiserestriksjoner og massetesting hvor enn et koronatilfelle blir registrert.

I forbindelse med OL i Beijing, som begynner 4. februar, har en bydel i Beijing og flere nærliggende byer blitt stengt ned i løpet av de siste dagene.

(NTB)

To journalister drept i Mexico

Journalisten Lourdes Maldonado Lopez er drept i grensebyen Tijuana i Mexico søndag, det andre drapet på en journalist i byen på en uke.

Det opplyser den lokale statsadvokaten. Maldonado hadde nettopp vunnet et søksmål mot et TV-selskap eid av en mektig lokalpolitiker, og ble skutt mens hun satt i et kjøretøy.

Mexico er et av de farligste landene i verden å være journalist i. Organisasjoner som Reportere uten grenser sidestiller forholdene i Mexico med land som Afghanistan og Jemen, og minst sju journalister ble drept i landet i 2021.

Forrige mandag ble fotojournalisten Margarto Martinez funnet drept nær hjemmet sitt i Tijuana. Han spesialiserte seg på krimrapportering.

(NTB)

Annonse

Fant blindpassasjer i hjulbrønn på fly

En mann ble funnet i live i hjulbrønnen på et fly som fløy fra Sør-Afrika til Amsterdam, opplyser nederlandsk politi, ifølge BBC. Flyturer fra Johannesburg til Amsterdam tar vanligvis 11 timer, men dette flyet hadde i tillegg en mellomlanding i Kenya.

Ifølge en talsperson for politiet, Joanna Helmonds, var mannens tilstand stabil da han ble kjørt i ambulanse.

- Det er ganske utrolig at han fortsatt er i live, sa hun.

BBC skriver at det foreløpig er uklart om mannen kom seg inn på flyet i Sør-Afrika eller Kenya.