Annonse

Nyhetsstudio

Lastebil brenner på E6

En lastebil brenner på E6 litt sør for Moelven i sørgående felt. Det melder politiet i Innlandet.

Lastebilen skal stå i en havarilomme, og nødetater er på plass. Brann har startet slukkingen. Det er redusert hastighet forbi stedet, og politiet dirigerer trafikken.

Politiet fikk melding om brannen litt etter klokka 8 onsdag morgen.

Klokka 08.46 opplyser politiet at det ikke er åpne flammer på stedet, men at det har vært noe røykutvikling.

- Våre mannskaper opplyser at det ikke er åpne flammer på stedet, men noe røyk. Det kan se ut som vedkommende har klart å slokke brannen selv, opplyser operasjonsleder Bård Einar Hoft til Dagbladet.

Om det har vært åpne flammer, kan han ikke si med sikkerhet.

- Det er redusert framkommelighet på E6 mellom Skarpsnotunnelen og Rudshøgda, retning Hamar, skriver Vegtrafikksentralen Øst på Twitter.

Annonse

FM-konsesjonene for lokalradioene forlenges ut 2026

Det melder NTB.

Annonse

Bilbrann på E39

Nødetatene er på vei etter meldinger om en bil som står i brann på E39 østgående ved Kristiansand. Det skriver Agder politidistrikt på Twitter.

Ifølge politiet skal det ikke være personer inne i bilen.

Annonse
Russisk rakettsystem utplassert ved atomkraftverk
KJØLETÅRN: Bildet viser kjøletårnene ved Zaporizhzhia-kjernekraftverket i Ukraina. Foto: NTB Scanpix.

Russisk rakettsystem utplassert ved atomkraftverk

Ifølge ukrainske tjenestepersoner har russiske styrker satt opp flerrørs rakettkastere (MRL) ved atomkraftverket ved Zaporizhzhia, skriver The Guardian

Det økter frykten for at Europas største kjernekraftverk kan bli brukt som en base for angrep på ukrainsk territorium og større strålingsfare.

Det ukrainske kjernekraftselskapet Energoatom sier i en uttalelse at russerne har utplassert flere slike våpen av typen Grad i nærheten av en av de seks reaktorene, og at dette "bryter med alle forutsetninger" for strålesikkerhet, skriver avisa.

Annonse

- Opplevde det som en livstruende situasjon

Natt til fredag ble en mann i 40-årene er skutt av politiet i en bolig på Tennevoll i Lavangen kommune i Troms.

Han ble erklært død av lege på stedet. Troms politidistrikt bekrefter nå at det var en patrulje på stedet med to politibetjenter under hendelsen.

- Det er liten tvil om at det har vært en dramatisk hendelse, og at våre mannskap har opplevd det som en livstruende situasjon. Nå er det spesialenheten som rutinemessig skal etterforsk saken, og vi kommer per nå ikke til å kommenter hendelsesforløpet nærmere, sier Astrid Nilsen.

De opplyser at politibetjentene er fritatt for tjeneste og blir ivaretatt av arbeidsgiver.

- På nåværende tidspunkt og med informasjonen vi har, så er det ikke grunnlag for suspendering. Pårørende i saken er varslet og vil bli fulgt opp gjennom pårørendekontakt, heter det videre i pressemeldingen.