Annonse

Nyhetsstudio

Ras i Sunndal
RAS: Det har gått et ras over fylkesvei 62 i Sunndal. Foto: Driva

Ras i Sunndal

Det har gått et ras over fylkesvei 62 i Sunndal, skriver politiet på Twitter.

Det er uklart om noen er skadd. Ifølge både Aura Avis og Driva ble en person tatt av raset, men vedkommende skal ha kommet seg ut på egenhånd. Vedkommende er kjørt til sykehus med uavklart skadeomfang.

Raset skal ha gått i nærheten av et hus, ifølge brannvesenet.

Hovedveien mellom Molde og Sunndalsøra er nå stengt, ifølge NRK.

Annonse

Ny drone over svensk atomkraftverk

Svensk politi bekrefter at det mandag på nytt ble observert en drone over atomkraftverket Forsmark.

– Personell fra politiet har sett dette fra bakken og konkluderer med at det var en drone, sier politiets pressetalsperson Jonas Eronen.

Alarmen gikk ved 16.30-tida mandag, men ved 21-tida var det fortsatt uklart hvor dronen kom fra eller hvem som sto bak.

Også fredag ble det meldt om en drone i luftrommet over Forsmark-anlegget, og det kom også meldinger om droner over atomkraftverkene i Oskarshamn og Ringhals.

Heller ikke disse er det kjent hvem som står bak, men saken etterforskes nå av svensk sikkerhetspoliti (Säpo).

Politiet søker med helikopter og flyvningene blir sett på som et brudd på luftfartsloven, melder Aftonbladet.

- Vi samler nå informasjon. Hva vi gjør utover dette, er taushetsbelagt, sier Daniel Wikdahl i politiet til Aftonbladet.

NTB / Dagbladet

Fløyet til sykehus etter ATV-ulykke

En kvinne er fløyet til Ullevål sykehus etter å ha blitt skadd i en ATV-ulykke på et jorde i Askim mandag kveld.

- Politiet vet lite om hendelsesforløpet, men det var et vitne på stedet som vi håper kan gi oss informasjon om hva som har skjedd, sier operasjonsleder i Øst politidistrikt, Håkon Hatlen, til Dagbladet.

Politiet har foreløpig ingen informasjon om skadeomfanget.

- Helse var raskt på stedet og ga vedkommende behandling før luftambulansen kom. Mer enn det vet vi ikke nå, sier operasjonslederen.

Annonse
Raser mot Johnson: - Han løy!
Dominic Cummings. Foto: Henry Nicholls / Reuters / NTB

Raser mot Johnson: - Han løy!

Boris Johnsons eksrådgiver, Dominic Cummings, hevder statsministeren lyver om hva han visste om den mye omtalte hagefesten i Downing Street i mai i fjor.

I et blogginnlegg skriver Cummings at han forsøkte å advare Johnson da det ble stilt spørsmål ved om hagefesten 20. mai i fjor var i strid med smitteverntiltakene, skriver Sky News. På den tiden var Storbritannia under strenge coronarestriksjoner.

Johnson og hans stab har fått mye kritikk for denne hagefesten og andre fester som har blitt holdt i 10 Downing Street.

I spørretimen i Parlamentet forrige uke sa Johnson at han først trodde det var snakk om et arbeidsrelatert arrangement, og at han ikke forsto at det var en fest.

I blogginnlegget anklager Cummings Johnson for å lyve og sier statsministeren visste det dreide seg om en fest der deltakerne ble oppfordret til å ta med sin egen alkohol.

– Statsministeren visste om invitasjonen, han visste det var en drikkefest, han løy til Parlamentet, skriver Cummings på Twitter.

Dominic Cummings var en av Boris Johnsons nærmeste og mest fortrolige rådgivere fram til november 2020 da han falt i unåde og fikk sparken. Siden da har han flere ganger vært i åpen krangel med statsministerens kontor.

(NTB)

Pfizer-sjefen optimistisk
Albert Bourla. Foto: Giannis Papanikos / AP / NTB

Pfizer-sjefen optimistisk

Coronapandemien har preget verden de siste to åra. Nå tror imidlertid administrerende direktør i Pfizer, Albert Bourla, at vi går mot slutten av pandemien.

- Vi vil snart kunne gå tilbake til et normalt liv, sier han i et stort intervju med den franske avisa Le Figaro.

Pfizer-sjefen legger ikke skjul på at viruset har kommet for å bli, men understreker at han tror dette er den siste vinteren med smitteverntiltak.

- Vi er godt rustet for å gå tilbake til normalen denne våren takket være alle verktøyene vi har, både hva gjelder tester og effektive vaksiner, sier han.

Pfizer/BioNTech-vaksinen var den første som ble godkjent for bruk i EU. Nå jobber både Pfizer og Moderna med å utvikle egne omikron-vaksiner.

Annonse

Nakstad tviler på utstrakt bruk av ny coronatest

Mandag meldte den finske kringkasteren YLE at selskapet Deep Sensing Algorithms har fått en ny type coronahurtigtest godkjent av EU.

Testen fungerer ved at personen puster inn i et håndholdt apparat, der nanosensorer analyserer pusten deres, skriver NTB. Testresultatet kan leses av så raskt som etter 45 sekunder.

Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad tviler på at denne testtypen vil få stor anvendelse med det første.

- Dette er en type screeningtest som benytter relativt avansert apparatur og kanskje er best egnet på grensestasjoner, dersom den viser seg å ha god nok sensitivitet og spesifisitet.

Det skriver Nakstad i en SMS til Dagbladet.

- Vi vil følge med på tilgjengelig dokumentasjon etter praktisk utprøving og vurdere systemet på bakgrunn av tilgjengelige data. Det er for tidlig å si om denne type testing kan få anvendelse i Norge.