Annonse

Nyhetsstudio

Kjedekollisjon - tre biler involvert

Nødetatene er på vei til en trafikkulykke på Ring 3 ved Ulvensplitten. Det melder 110-sentralen i Oslo.

Det skal være en kjedekollisjon hvor tre biler er involvert.

Skadeomfanget er foreløpig ukjent, skriver de på Twitter.

Ulykken skal ha skjedd på Ring 3 vestgående, på høyde med Valle Hovin. Trafikken går forbi i ett felt, skriver Oslo-politiet på Twitter.

Annonse
Anklager USA for desinformasjon
DESINFORMASJON: USA sprer «total desinformasjon» om Russlands intensjoner overfor Ukraina, sier utenriksminister Sergej Lavrov. Foto: Russisk UD / AP / NTB

Anklager USA for desinformasjon

USA driver massiv desinformasjon når de påstår at Russland planlegger sabotasjeaksjoner og invasjon i Ukraina, sier utenriksminister Sergej Lavrov.

Det hvite hus hevdet før helga at Russland hadde sendt agenter inn i Øst-Ukraina for å utføre sabotasjeaksjoner i områdene som kontrolleres av russiskstøttede separatister. Dette angivelig for å få et påskudd til å invadere nabolandet.

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov avviser dette totalt og kaller det «total desinformasjon».

Tirsdag får Lavrov besøk av Tysklands utenriksminister Annalena Baerbock, som mandag besøkte Ukraina der hun understreket at «diplomati er den eneste farbare veien» for å løse den spente situasjonen.

– En forutsetning for diplomati er å forstå motpartens synspunkter, selv om du noen ganger mener det helt motsatte. Det er derfor slike besøk er så viktige, særlig i slike vanskelige tider, sa Baerbock før hun satte seg på flyet.

NTB

Rekordstor svart diamant under hammeren
VERDIFULL: En ansatt i auksjonshuset Sotheby's i Dubai viser fram The Enigma, som ifølge Guinness World Record er verdens største slipte diamant. Foto: AP / NTB

Rekordstor svart diamant under hammeren

Verdens største slipte diamant, som er svart, skal nå selges på auksjon. Den ventes å innbringe over 40 millioner kroner.

Diamanten, som er døpt The Enigma, er på 555,55 karat og er nå utstilt i Dubai. Det er ikke kjent hvem som eier den, men den skal ha hatt samme eier de siste 20 årene.

Diamanten antas å ha blitt til da en meteoritt eller en asteroide traff jorda for over 2,6 millioner år siden, opplyser auksjonshuset Sotheby's. De har fått i oppdrag å selge det som ifølge Guinness World Record er verdens største slipte diamant.

Etter først å ha blitt vist fram i Dubai, skal Enigma vises fram i Los Angeles og London. 3. februar går startskuddet for en sju dager lang nettauksjon.

NTB

Annonse

Moderna satser på kombivaksine

Den amerikanske legemiddelprodusenten Moderna håper å kunne få ferdig en vaksine som virker mot både corona og influensa innen utgangen av 2023.

Vaksinen skal kunne beskytte mot covid-19, influensa og RS-virus, og den kan komme på markedet i 2024 dersom det går slik legemiddelprodusenten håper.

– Vårt mål er å kunne utvikle en enkelt, årlig påfyllingsdose slik at vi unngår situasjoner der folk må ha to eller tre doser hver vinter men i stedet kan nøye seg med én, sa Moderna-sjef Stephane Bancel på en digital rundebordskonferanse under Verdens økonomiske forum mandag.

(NTB)

Ny drone over svensk atomkraftverk

Svensk politi bekrefter at det mandag på nytt ble observert en drone over atomkraftverket Forsmark.

– Personell fra politiet har sett dette fra bakken og konkluderer med at det var en drone, sier politiets pressetalsperson Jonas Eronen.

Alarmen gikk ved 16.30-tida mandag, men ved 21-tida var det fortsatt uklart hvor dronen kom fra eller hvem som sto bak.

Flere droner ble sett rundt Stockholm mandag kveld.

Politiet søker med helikopter og flyvningene blir sett på som et brudd på luftfartsloven, melder Aftonbladet.

- Vi samler nå informasjon. Hva vi gjør utover dette, er taushetsbelagt, sier Daniel Wikdahl i politiet til Aftonbladet.

Også fredag ble det meldt om en drone i luftrommet over Forsmark-anlegget, og det kom også meldinger om droner over atomkraftverkene i Oskarshamn og Ringhals.

Heller ikke disse er det kjent hvem som står bak, men saken etterforskes nå av svensk sikkerhetspoliti (Säpo).

Tidligre mandag skrev Aftonbladet at dronen som var blitt observert fredag, var en militær drone med to meters vingespenn.


NTB / Dagbladet

Annonse

Fløyet til sykehus etter ATV-ulykke

En kvinne er fløyet til Ullevål sykehus etter å ha blitt skadd i en ATV-ulykke på et jorde i Askim mandag kveld.

- Politiet vet lite om hendelsesforløpet, men det var et vitne på stedet som vi håper kan gi oss informasjon om hva som har skjedd, sier operasjonsleder i Øst politidistrikt, Håkon Hatlen, til Dagbladet.

Politiet har foreløpig ingen informasjon om skadeomfanget.

- Helse var raskt på stedet og ga vedkommende behandling før luftambulansen kom. Mer enn det vet vi ikke nå, sier operasjonslederen.