Annonse

Nyhetsstudio

Serverte cannabis-brownies på eldresenter
Foto: Shutterstock / NTB

Serverte cannabis-brownies på eldresenter

En 46 år gammel mann ble 5. januar arrestert, mistenkt for å stå bak «mulig forgiftning» av beboere på et eldresenter i den amerikanske delstaten South Dakota, melder Sky News.

Ifølge mediehuset fortalte mannens mor til politiet at hennes sønn bakte en browniekake, som hun tok med seg og serverte på kortspilling med beboerne på eldresenteret.

Flere personer forsynte seg av kaken, som inneholdt smør blandet med cannabis, skriver Sky News. 46-åringens mor skal ha vært uvitende om den hemmelige ingrediensen.

I etterforskningen kom det frem at sønnen hennes nylig hadde vært i delstaten Colorado, der rekreasjonsbruk av cannabis er lovlig for personer eldre enn 21 år.

Han har innrømmet å ha brukt cannabis-smør for å bake kaken, og fortalt at han etterlot den i en boks i kjøleskapet før han la seg, skriver Sky News.

Mannen risikerer å bli dømt for oppbevaring av ulovlige rusmidler.

Annonse

Politiet: Obs til bilførere

Vest politidistrikt melder om en rolig natt uten alvorlige hendelser, til tross for «ruskete» vær. Samtidig advares trafikanter i morgentrafikken:

- Men til obs for vegfarende: Det har snødd i natt og en skal ikke så høyt opp eller langt inn fra kysten før det er snø på veien.

Politiet viser til Statens Vegvesen for trafikkinformasjon.

Det meldes også om flere trafikkuhell som følge av glatt føre flere steder i Bergen og Os.

- Ikke meldt om personskader så langt. Bilførere blir bedt om å utvise stor varsomhet når de kjører, skriver Vest politidistrikt.

I Fana har flere biler fått trøbbel på glatta, skriver Bergensavisen.

- Det er klink is. Det er ikke lett å kjøre her, sier en bilfører til Bergensavisen.

Storbritannia: - Tegnene er oppmuntrende
Foto: Songquan Deng / Shutterstock / NTB

Storbritannia: - Tegnene er oppmuntrende

Ministre ser oppmuntrende tegn på at Englands «plan B»-tiltak kan oppheves om rundt ti dager. Det sier Oliver Dowden, formann ved Det konservative partiet, ifølge The Guardian.

Tidlig i desember ble det innført tiltak for å takle spredningen av omikronvarianten. Disse skal vurderes på nytt 26. januar.

- Det har alltid vært mitt håp at vi ville ha «plan B»-restriksjonene i en så kort periode som mulig. Jeg er ikke i tvil om hvilke byrder dette legger på turisme, bedrifter, skoler og så videre, og jeg vil at vi skal bli kvitt dem så fot som mulig. Tegnene er oppmuntrende, men vi vil vente og se på dataene før den endelige avgjørelsen, sier Dowden.

Hans uttalelse kommer etter at flere helseeksperter og forskere uttrykte forsiktig optimisme om at coronasituasjonen ser ut til å bli bedre, skriver avisa.

Søndagens smittetall viste en kraftig smitte-nedgang for Storbritannia. Det ble registrert 81 000 nye smittede på ett døgn, en kraftig nedgang fra 99 652 dagen i forveien.

Grafen for England er også på vei nedover. Lørdag ble det registrert over 73 000 smittede. Til sammenligning ble det registrert over 150 000 smittede 6. januar.

Annonse

Morgennytt


7604 nye smittetilfeller
Det siste døgnet er det registrert 7604 coronasmittede i Norge. Det er 3420 flere enn samme dag i forrige uke.

Voldsom smitte på Grønland: - Verst i Norden
På Grønland sprer coronasmitten seg raskere enn resten av Norden.

Nytt vulkanutbrudd på Tonga
Det er registrert et nytt, stort utbrudd fra den undersjøiske vulkanen hvis utbrudd lørdag utløste en tsunami på øystaten Tonga.

2229 nye smittetilfeller i Oslo

Det er registrert 2229 nye coronasmittede i Oslo siste døgn. Det er 1326 flere enn samme dag forrige uke, og 95 flere enn lørdag.

Det viser tallene kommunen publiserer på sine nettsider. De siste to ukene har det i snitt blitt registrert 2041 smittede per dag.

Smittetallene er høyest i Søndre Nordstrand bydel. Her er det et smittetrykk på 5206 smittede per 100 000 innbyggere de siste to ukene.

Deretter følger Grorud og Gamle Oslo bydel med henholdsvis 4797 og 4745.

Tallene er lavest i bydelene Nordre Aker, Nordstrand og Ullern.

Smittetoppen i Oslo var 11. januar 2022 med 3296 tilfeller på ett døgn.

Til sammen er 128 198 smittetilfeller registrert i Oslo siden mars 2020.

(NTB)

Annonse
Nytt vulkanutbrudd på Tonga
Det er registrert et nytt, stort utbrudd fra den undersjøiske vulkanen hvis utbrudd lørdag utløste en tsunami på øystaten Tonga, ifølge en overvåkingstjeneste. Foto: NICT via AP / NTB

Nytt vulkanutbrudd på Tonga

Det er registrert et nytt, stort utbrudd fra den undersjøiske vulkanen hvis utbrudd lørdag utløste en tsunami på øystaten Tonga, ifølge en overvåkingstjeneste.

Vulkanen Hunga Tonga-Hunga Ha’apai, som ligger på en ubebodd øy 65 kilometer nord for hovedstaden Nuku’alofa, startet et utbrudd lørdag.

Det siste utbruddet ble registrert like etter klokka 23 norsk tid søndag kveld, ifølge Darwin Volcanic Ash Advisory Centre. Varslingstjenesten Pacific Tsunami Warning Centre melder om store bølger i området.

- Dette kan komme fra et nytt utbrudd i Tonga-vulkanen. Det er ikke registrert noen jordskjelv av betydelig størrelse som kan ha forårsaket disse bølgene, heter det derfra.

Lørdagens utbrudd førte til tsunamivarsler i flere land, men det er ikke meldt om omkomne noen steder. På Tonga slo tsunamien inn og skapte en bølge på 1,2 meter. Flere hus ble oversvømt.

Vulkanutbruddet og konsekvensene av det har kuttet strømmen og ødelagt kommunikasjonslinjene i Tonga. Ifølge innbyggere ligner Tonga nå på et månelandskap etter å ha blitt dekket av et lag med vulkansk aske, skrev BBC søndag.

En tjenesteperson opplyser til AFP at det kan ta opptil to uker å få tilbake nettilgangen i landet.

(NTB)