Annonse

Nyhetsstudio

3282 nye smittetilfeller i Oslo
Foto: Nina Hansen / Dagbladet

3282 nye smittetilfeller i Oslo

Det er registrert 3282 nye coronasmittede i Oslo siste døgn. Det er 2220 flere enn samme dag forrige uke, og 1087 flere enn torsdag.

Det viser tallene kommunen publiserer på sine nettsider. De siste to ukene har det i snitt blitt registrert 1821 smittede per dag.

Smittetallene er høyest i Søndre Nordstrand bydel. Her er det et smittetrykk på 4624 smittede per 100 000 innbyggere de siste to ukene.

Deretter følger Gamle Oslo og Grorud bydel med henholdsvis 4362 og 4281.

Tallene er lavest i bydelene Nordre Aker, Nordstrand og Ullern.

Smittetoppen i Oslo var 11. januar 2022 med 3296 tilfeller på ett døgn.

Til sammen er 123 750 smittetilfeller registrert i Oslo siden mars 2020.

(NTB)

Annonse

UD: Taliban-besøk estimert til 7 millioner kroner

- Leiekostnaden for privatflyet er ca 3,5 million kroner. Det er omtrent halvparten av den estimerte rammen på 7 millioner. Det har vært nødvendig ut fra sikkerhetshensyn. Vi dekker alle de afghanske deltagernes fly- og reiseutgifter. Øvrige kostnader ved besøket går til sikring, transport, hotell- og møteutgifter, skriver pressevakt Guri Solberg i en e-post til Dagbladet.

NRK omtalte prislappen på privatflyet først.

Togstans i Agder

Søndag ettermiddag forteller pressevakt Thea Rønneberg ved Bane NOR at et tog fra Drammen til Stavanger har stanset på en togstrekning ved Gjerstad stasjon i Gjerstad kommune i Agder.

- Det har oppstått problemer med strømmen på en strekning ved Gjerstad stasjon. Toget har dessverre stått stille i flere timer, men vi jobber med å få løst utfordringene, sier Rønneberg til Dagbladet.

- Hvor lenge har toget stått stille?

- Jeg tror at det har stått stille i omkring fem timer.

- Vi har folk som har forsøkt å finne ut av problemet, men de sliter litt med det. Nå er et revisjonstog på vei til strekningen for å trekke toget inn til stasjonen, slik at vi får passasjerene ut av toget.

- Hvor mange passasjerer befinner seg på toget?

- Det er jeg ikke helt sikker på.

Annonse

NRK: Privatfly til Taliban kostet 3,5 millioner

Prislappen på privatflyet som fraktet Taliban til Norge var 3,5 millioner kroner, ifølge statskanalen.

Knutbypastoren, Helge Fossmo, løslatt

Pastoren i Knutby som i 2004 ble dømt til livstid i fengsel for medvirkning til drap og drapsforsøk, Helge Fossmo, er løslatt etter 18 år i fengsel.

En domstol i Örebro reduserte i 2019 livstidsdommen til 26 års fengsel, noe som innebar at han ville bli prøveløslatt etter 18 år.

Det er hans advokat Anton Strand som sier til Expressen at Fossmo kunne gå ut til et liv som fri mann.

Fossmo var pastor i en menighet i Knutby i Sverige. Han ble pågrepet etter at hans kone Alexandra i 2004 ble funnet drept i deres hjem og en annen mann, Daniel Linde, ble funnet alvorlig såret i nabohuset.

En annen kvinne, Sara Svensson, erkjente drapet, men Fossmo ble funnet skyldig i medvirkning til drap og drapsforsøk. Først to år senere innrømmet han at han var involvert i voldshandlingene.

(©NTB)

Annonse
Frp vil vite prisen på Taliban-besøk
Foto: NTB

Frp vil vite prisen på Taliban-besøk

Frp-leder Sylvi Listhaug krever svar fra regjeringen på hvor mye Talibans besøk i Norge koster skattebetalerne.

- I tillegg til at folk er rasende over at regjeringen inviterer Taliban til Norge reagerer folk kraftig på at vi, norske skattebetalere, finansierer luksustransport til Norge med privatfly, skriver Listhaug i en skriftlig kommentar.

Hun krever å få vite hvor mye besøket koster.

- Da snakker vi alt inkludert: planlegging, sikkerhetsoppbud, reise og opphold, sier Frp-lederen.

Hun mener for øvrig at det er naivt av myndighetene å tro at det hjelper å gå i dialog med Taliban.

- At norske myndigheter tror det nytter å snakke med ekstreme islamister om menneskerettigheter og kvinners rettigheter er så naivt at det er som å tro på julenissen og påskeharen samtidig. Taliban stiller for øvrig med 15 menn og 0 kvinner. Det i seg selv sier det meste, sier Listhaug.

(NTB)