Annonse

Nyhetsstudio

Straffutmåling for Ghislaine Maxwell i juni
Foto: Patrick McMullan / Getty Image

Straffutmåling for Ghislaine Maxwell i juni

Straffutmålingen for Jeffrey Epsteins tidligere partner Ghislaine Maxwell, som før nyttår ble kjent skyldig i overgrep, skal finne sted 28. juni.

Dommer Alison J. Nathan kunngjorde datoen fredag, til tross for at dommeren venter på å motta et krav fra Maxwells forsvarere om at det må bli gjennomført en ny rettssak. Kravet må formelt rettes innen 19. januar, og dommeren lover svar senest 2. februar.

Maxwells forsvarere varslet tidligere denne måneden at de vil kreve ny rettssak etter at det var kommet fram at et jurymedlem skal ha fortalt resten av juryen at han selv var blitt utsatt for seksuelle overgrep som barn.

Jurymedlemmet hadde i flere intervjuer etter at juryens avgjørelse kom før nyttår, blant annet fortalt at han bidro til å overbevise flere i juryen som var tvilsomme til forklaringene til to av de fire kvinnene som fortalte om angivelige overgrep de ble utsatt for av milliardæren Jeffrey Epstein og vennene hans. Mannen skal ha fortalt til resten av juryen at han ikke selv husker alle detaljene rundt overgrepene han selv ble utsatt for.

60 år gamle Maxwell ble 29. desember kjent skyldig i å ha medvirket til overgrep av flere jenter helt ned i 14-årsalderen. Forholdene skal ha funnet sted mellom 1994 og 2004. Epstein, som lenge var Maxwells partner, tok sitt eget liv i fengsel mens han ventet på sin rettssak. Maxwell kan bli sittende i fengsel livet ut.

(NTB)

Annonse

Personskade etter trafikkulykke i Trøndelag

Politiet i Trøndelag rykket lørdag ut til en trafikkulykke i Melhus i Trøndelag.

To biler har kollidert og politiet melder at noen av de involverte er skadet, men alle er ved bevissthet.

Ifølge politiet er det flere barn som er involvert i ulykken.

- Det er ingen av de involverte som har livstruende skader. Ambulanse er på stedet og undersøker dem, og de sendes videre til
traumemotaket, sier operasjonsleder Ove Tokstad til Dagbladet.

Politiet opplyser at veien er sperret og at det er veldig glatt på stedet.

Tokstad sier at han ikke vet når veien kan åpne seg igjen, men han opplyser at det er en lokalvei, så det er lite trafikk der.

Været i Trøndelag har det siste døgnet også vært svært skiftende.

- Det var null grader i går og nå er det rundt fire grader og regn. Det fører til glatte veier flere steder, og vi vurderer sannsynligheten for at dette var årsaken til ulykken, sier operasjonslederen.

Blant verdens høyeste smittetrykk - åpner opp
Foto: Mathias Berlin / Shutterstock / NTB

Blant verdens høyeste smittetrykk - åpner opp

Færøyene er nå et av landene i verden med høyest smittetrykk per innbygger. Likevel har landsstyret planlagt en total utfasing av alle coronarestriksjonene.

Til tross for de høye smittetallene er det ingen som er innlagt på sykehus på øygruppa, som har vært en selvstyrt del av Danmark siden 1948. Det har ført til at myndighetene nå betrakter corona som en vanlig influensa.

- Jeg er glad for i dag å kunne annonsere en plan for hvordan vi skal ta de siste skrittene mot normaliteten. Jeg vet at dette kanskje virker dristig. Men jeg tror at det er viktig for befolkningen å vite at vi nå planlegger å gå tilbake til et normalt liv, sier lagmann Bárður á Steig Nielsen, ifølge Local.fo.

Det daglige smittetallet har den siste tiden ligget på rundt 700 daglige smittetilfeller med en befolkning på 48 000 personer. Fredag lettet smittetrykket, og det ble registrert 533 tilfeller.

Ifølge redaktøren i det færøyske mediet Kringvarp Føroya, John Johannessen, vil 700 smittetilfeller i denne sammenhengen tilsvare 75 000 smittetilfeller i Danmark.

- Antallet innlagte coronapasienter har ligget mellom én og fem, men er nå på null. Myndighetene opplyser at alle de innlagte har hatt deltavarianten, sier Johannessen til danske TV 2.

Dermed er det ingen i landet som har vært innlagt med omikronvarianten, som nå er den dominerende varianten i landet.

Siden starten av pandemien har det totalt blitt registrert 9761 smittetilfeller på Færøyene, hvorav 15 personer har dødd med coronaviruset.

Annonse

Risikerer 20 års fengsel for munnbindnekt på fly

En ire som nektet å bruke munnbind på en flygning fra Dublin til New York, risikerer 20 års fengsel om han kjennes skyldig i overfall.

Den 29 år gamle iren fra Galway anklages for gjentatte ganger å ha nektet å ta på seg munnbind, for å ha kastet drikkevarer på kabinpersonalet og for å ha trukket ned buksa og vist baken.

Mannen var på vei til Florida på et Delta Air Lines-fly for å starte i jobb på en fotballinstitusjon. Han ble løslatt mot en kausjon på 20 000 dollar, tilsvarende 177 000 norske kroner, mens han venter på rettssak i New York.

Amerikanske flyselskaper melder om et høyt antall episoder med folk som nekter å bruke munnbind. Tidligere i uka snudde et American Airlines-fly som var på vei fra Miami til London, fordi en passasjer nektet å bruke munnbind.

(NTB)

Brann i fjøs - 35 dyr innesperret

Lørdag morgen rykket nødetatene i Finnmark til en brann i et fjøs i Alta.

Politiet opplyser at det er ingen personer som har blitt skadet, men at det er 35 dyr som er innesperret i fjøset.

- Det er både okser og fjærkre inne i fjøset, og de har ikke blitt reddet ut, sier operasjonsleder i politiet i Finnmark Bjørn Tormod Syversen til Dagbladet.

Ifølge operasjonslederen er det seks personer som er evakuert.

- Det er ikke kontroll på brannen, og det er fare for spredning, sier Syversen.

Brannvesenet er i gang med slukking.

Annonse

Evakuerer etter brann i Kristiansand

Brannvesenet evakuerer personer etter at det oppsto en brann i en leilighet i Kristiansand.

Politiet i Agder opplyser at det er åpne flammer ut av et vindu i andre etasje i bygningen.

Brannvesenet har startet slukking, opplyser politiet.

Like etter klokka 07.35 skriver politiet at det fortsatt brenner på stedet, og at brannen sprer seg i bygningen. Likevel informerer de om at det ikke er fare for spredning til andre bygninger.

Bygningen inneholder en butikk og noen leiligheter.