Annonse

Nyhetsstudio

Tsunamivarsel i Tonga

Ifølge nyhetsbyrået AP er det sendt ut tsunamivarsel i Tonga, etter utbrudd i en undersjøisk vulkan.

Bilder på sosiale medier skal vise store bølger som skyller i land, skriver nyhetsbyrået.

Lørdagens utbrudd var det siste i en rekke av utbrudd den siste tida fra vulkanen Hunga Tonga Hunga Ha’apai.
Tonga ligger mellom New Zealand og Hawaii og består av 172 små øyer. Landet har litt av 100.000 innbyggere.

Annonse

Ulykke på E18: - Kan bli trafikale problemer

Øst politidistrikt melder om en ulykke på E18 ved Gjellestad i retning Oslo torsdag ettermiddag. Alle nødetater er på vei til ulykkesstedet.

- Kan blir trafikale utfordringer en stund, opplyser politiet på Twitter.

Det skal ikke være snakk om personskade, men materielle skader og lekkasje fra det ene kjøretøyet.

Trailer havnet på taket

Politiet i Trøndelag melder om en trafikkhendelse på fylkesvei 700 i Rennebu torsdag ettermiddag.

- Melding om trailer på taket. Ikke personskade, opplyser politiet på Twitter.

Nødetatene rykker ut til stedet sammen med bilberger.

- Vi er ikke framme på stedet ennå, men det er ikke meldt om noen lekkasje. Sjåføren skal være oppegående, men har skader i ei hånd, sier operasjonsleder Rune Brandmo til Dagbladet.

Politiet har foreløpig ingen opplysninger om at veien er sperret.

Annonse
Smitteøkningen gir ikke økt press på helsetjenesten
Foto: Annika Byrde / NTB

Smitteøkningen gir ikke økt press på helsetjenesten

Den sterkt økende nasjonale smittetrenden gir jevnt over ikke økt belastning på kommunenes helse- og omsorgstjenester. Det skriver Helsedirektoratet i en ny ukerapport om belastningen på kommunenes helse- og omsorgstjenester.

Direktoratet vil framover rapportere ukentlig om situasjonen i primærhelsetjenesten.

Tilgangen til personell og kritisk kompetanse er nå i svak bedring, ifølge rapporten.

Det er nå 159 kommuner som melder om utfordrende tilgang. For 179 kommuner er tilbakemeldingen at tilgangen er god.

At 159 kommuner har utfordrende tilgang, er det laveste siden uke 49 i fjor. Både i fastlegetjenesten og institusjoner og hjemmetjenester har andelen som melder om utfordrende eller kritisk kapasitet, sunket siden de nådde en topp i uke 51.

Ifølge Helsedirektoratet vurderer nesten samtlige kommuner risikoen for at smitten skal overbelaste helsetjenesten som stabil. To kommuner, Oslo og Nordre Follo, vurderer risikoen som høy.

Videre opplyser direktoratet at det var 52 kommuner som tester regelmessig i barnehagen, 88 som tester jevnlig i Barneskolen, 82 som tester regelmessig i ungdomsskolen og 45 kommuner som tester videregåendeelever regelmessig.

Coronapasienter utgjorde 19. januar 2,5 prosent av alle pasienter innlagt på somatiske døgnopphold i Norge. De utgjorde 29,6 prosent av alle pasienter innlagt på intensiv.

(Dagbladet/NTB)

Russland holder massiv militærøvelse

AFP melder at Russland har varslet at de vil gjennomføre en rekke marine militærøvelser. Atlanteren, Stillehavet, Nordishavet og Middelhavet er områdene som nevnes.

Øvelsene skal holdes nå i siste del av januar og februar – på et tidspunkt da forholdet til Vesten og Ukraina er svært spent.

Flere enn 140 krigsskip og støttefartøyer skal etter planen delta. Det skal også flere enn 10.000 soldater og 60 fly. Et av formålene er å motvirke militære trusler mot Russland, hevder forsvarsdepartementet, ifølge nyhetsbyrået Ria Novosti.

Hovedkvarteret til den russiske nordflåten ligger i nærheten av Murmansk, noen mil unna grensa mot Norge.

Annonse

249 coronasmittede pasienter innlagt

Torsdag var 249 coronasmittede pasienter innlagt på sykehus i Norge. Det er en økning på ni pasienter fra dagen før.

Coronapasientene utgjør 2,5 prosent av alle innlagte på sykehus i Norge. 70 av coronapasientene ligger på intensivavdeling, som er 28,9 prosent av alle intensivpasienter. Blant coronapasienter på intensivavdeling får 51 respiratorbehandling.

Det er fire flere på respirator og to færre på intensivavdeling enn dagen før, ifølge Helsedirektoratets oversikt torsdag.

Regionfordelingen på innlagte coronapasienter er som følger, med prosentandel av alle innlagte i regionen i parentes: 167 hos Helse sør-øst (3,2), 41 hos Helse vest (2), 27 hos Helse Midt-Norge (1,8), og 14 hos Helse nord (1,3).

Av pasientene på intensivavdeling er regionfordelingen som følger, med prosentandel av alle intensivpasienter i regionen i parentes: 50 hos Helse sør-øst (34,2), tolv hos Helse vest (44,4), seks hos Helse nord (14,3), og to hos Helse Midt-Norge (7,4).

(NTB)