Annonse

Nyhetsstudio

Elsparkesykkel: Mann i 30-årene alvorlig skadd

En mann i 30-årene på elsparkesykkel er alvorlig skadd etter en ulykke i Haugesundgata i Stavanger sentrum, opplyser Sør-Vest politidistrikt lørdag morgen

Politiet fikk melding klokka 00.09 natt til lørdag om ulykken mellom en bil og sparkesyklisten.

Bilføreren, en mann i 20-årene, var aleine i bilen. Han og flere vitner til ulykken er avhørt.

Det er ikke mistanke om kjøring i ruspåvirket tilstand. Både bilføreren og sparkeskylisten er hjemmehørende på Nord-Jæren, opplyser politiet, som også sier at de har en viss formening om hendelsesforløpet.

Det er 40 kilometers fartsgrense der ulykke skjedde like ved bybrua og skateparken på Kjelvane.

Ifølge Stavanger Aftenblad var veien stengt i seks timer. Bilder fra ulykkesstedet viser knust frontrute på den involverte bilen.

Annonse

FHI: SMS-utsending førte til stort byks i smittetilfeller registrert gjennom smitte-app

Etter at FHI sendte ut 2 millioner SMS-er om smittesporing, økte antallet registrerte smittetilfeller gjennom sporingsappen «Smittestopp».

– Vi ser at antallet som meldte seg smittet i Smittestopp, gjorde et stort byks etter at vi sendte ut 2 millioner SMS-er til folk over 16 år i går. Fra rundt 400 meldinger om smitte dagen før, gikk det opp til 1377 meldinger i går, opplyser assisterende kommunikasjonsdirektør Kjetil Berg Veire i Folkehelseinstituttet (FHI).

Antall nedlastinger gikk opp med 70.000 etter SMS-kampanjen. Det betyr at rundt 3,5 prosent av dem som mottok meldingen, lastet ned appen.

– Vi sender ut nye 2 millioner SMS-er i dag, og tar en endelig oppsummering i morgen på effekt, sier Veire.

(NTB)

Rundt 1.000 operasjoner corona-utsatt ved Haukeland

Siden mars 2020 er om lag 1000 operasjoner ved Haukeland universitetssjukehus i Bergen blitt utsatt som følge av coronasituasjonen.

Det viser tall som overlege Christian Beisland ved Haukeland universitetssjukehus legger fram for Bergensavisen torsdag.

Fra nedstengingen 12. mars 2020 og til påsken samme år ble det utsatt mellom 550 og 600 operasjoner ved sykehuset. Fra oktober 2021 ble det også utsatt hundrevis av operasjoner. Alle utsettelsene skyldtes pandemien og sykehusets pandemiberedskap.

I desember forklarte Beisland til BA at personalmangel og coronautbrudd førte til utsettelsene i høst.

– Det går dessverre ofte utover pasienter med kroniske lidelser og mye smerter, sa Beisland da.

Nå i januar er sykehuset i full drift.

(NTB)

Annonse

Skal vurdere lettelser i smitteverntiltakene

Helsedirektoratet framla for første gang en ukesrapport om belastningen på kommunenes helse- og omsorgstjenester i Norge.

Der kommer det fram at den sterkt økende nasjonale smittetrenden gir jevnt over ikke økt belastning på kommunenes helse- og omsorgstjenester.

Coronapasienter utgjorde 19. januar 2,5 prosent av alle pasienter innlagt på somatiske døgnopphold i Norge. De utgjorde 29,6 prosent av alle pasienter innlagt på intensiv.

Tilgangen til personell og kritisk kompetanse er nå i svak bedring i kommunene, ifølge rapporten.

- Det er en god utvikling som vi er glad for. Det betyr at den økende smitten ikke belaster kommunene. Det skiller seg ganske mye fra det vi fryktet, sier helsedirektør Bjørn Guldvog til Dagbladet.

På bakgrunn av at kapasiteten både på sykehusene og i helsetjenestene i kommunene er gode, utelukker ikke helsedirektøren at de snart skal vurdere coronatiltakene i landet.

- Hvis denne trenden er stabil så er det også rom for at vi kan vurdere lettelser i ukene som kommer, så det er viktig å se på hvilket handlingsrom som finnes, sier Guldvog og legger til:

- Vi kommer til å se nøye på denne utviklingen, det er sikkert.

Skal vurdere lettelser i smitteverntiltakene
Foto: NTB

Ulykke på E18: - Kan bli trafikale problemer

Øst politidistrikt melder om en ulykke på E18 ved Gjellestad i retning Oslo torsdag ettermiddag. Alle nødetater er på vei til ulykkesstedet.

- Kan blir trafikale utfordringer en stund, opplyser politiet på Twitter.

Det skal ikke være snakk om personskade, men materielle skader og lekkasje fra det ene kjøretøyet.

Annonse

Trailer havnet på taket

Politiet i Trøndelag melder om en trafikkhendelse på fylkesvei 700 i Rennebu torsdag ettermiddag.

- Melding om trailer på taket. Ikke personskade, opplyser politiet på Twitter.

Nødetatene rykker ut til stedet sammen med bilberger.

- Vi er ikke framme på stedet ennå, men det er ikke meldt om noen lekkasje. Sjåføren skal være oppegående, men har skader i ei hånd, sier operasjonsleder Rune Brandmo til Dagbladet.

Politiet har foreløpig ingen opplysninger om at veien er sperret.