Annonse

Nyhetsstudio

Mann funnet omkommet etter redningsaksjon

En 69 år gammel mann er funnet omkommet i redningsaksjon i Lurøy kommune i Nordland, melder Hovedredningssentralen Nord-Norge (HRS).

De pårørende er varslet, bekrefter HRS overfor Dagbladet.

- En melding fra fastboende på land kom til oss via politiet. Det var en kantret båt på sjøen. Det ble iverksatt en ganske stor redningsaksjon og omkommet ble funnet i vannkanten, sier Rune Danielsen, redningsleder i HRS Nord-Norge.

De vet ikke hva som har skjedd eller hvorfor mannen er omkommet. Mannen er lokal og fra området.

- Det eneste vi vet er at båten har kantra og kjølen var i været. Det har vært tidvis sterke vinder i Nord-Norge den siste tiden, men vi vet ikke om det er årsaken, sier Danielsen.

Annonse

Ole Jonny Strand (39) døde etter voldshendelse i Søgne

Det var 39 år gamle Ole Jonny Strand som døde etter en voldshendelse på Langenes i Søgne søndag 4. desember. Det skriver politiet i en pressemelding fredag.

Navnet gis ut i samråd med de pårørende.

En person er siktet for grov kropsskade med døden til følge etter hendelsen.

Den siktede sitter i varetekt med fire ukers brev-, besøks-, og medieforbud.

- Politiet har også fått svar på den foreløpige obduksjonsrapporten, men ønsker på nåværende tidspunkt ikke å gå ut med detaljer om dødsårsak av hensyn til etterforskningen, sier politiadvokat i Agder politidistrikt, Henrik Hegdahl, i pressemeldingen.

Annonse

Sør-Afrika vil avkriminalisere kjøp og salg av sex

Regjeringen i Sør-Afrika sa de vil avkriminalisere kjøp og salg av sex. De håper lovendringen vil gjøre det lettere å bekjempe vold mot sexarbeidere.

Nå er loven lagt ut på høring.

– Vi håper avkriminalisering vil minimere menneskerettighetsbruddene mot sexarbeidere. Det vil også bety bedre tilgang til helsetjenester og bedre beskyttelse for sexarbeidere, bedre arbeidsforhold og mindre diskriminering og stigma, sier Sør-Afrikas justisminister Ronald Lamola.

SWEAT, en organisasjon for sexarbeidere, er enige.

– Når de ikke lenger blir ansett som kriminelle, kan sexarbeidere jobbe mye bedre sammen med politiet for å takle vold, skriver de på Facebook.

Loven som er foreslått, handler bare om kjøp og salg og regulerer ikke sexindustrien. Lamola sier ytterligere reguleringer vil komme senere.

Vold og overgrep mot sexarbeidere er et omfattende problem i Sør-Afrika, og flere grusomme hendelser har rystet befolkningen. I oktober ble flere mennesker, som antas å være savnede sexarbeidere, funnet i en bygning i Johannesburg.

(NTB)

Annonse

FM-konsesjonene for lokalradioene forlenges ut 2026

Lokalradioene får forlenget konsesjon for å sende på FM-båndet til 31. desember 2026. Det sørger et flertall på Stortinget for.

Det er Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti som sikrer flertall for at lokalradioene ikke skal trenge å søke ny konsesjon for å sende på FM, men at disse forlenges direkte.

– FM fortsatt er den viktigste plattformen for lokalradio, både lyttertallmessig og økonomisk. Vi har tatt reaksjonene fra lokalradioene på alvor. De mener at en ny søkeprosess vil være lite forutsigbar og ta unødvendig mye tid. Dette er ikke intensjonen. Derfor er vi enige om at vi vil forlenge disse tillatelsene direkte, sier Arbeiderpartiets Åse Kristin Ask Bakke i familie- og kulturkomiteen.

(NTB)

Annonse

Bilbrann på E39

Nødetatene er på vei etter meldinger om en bil som står i brann på E39 østgående ved Kristiansand. Det skriver Agder politidistrikt på Twitter.

Ifølge politiet skal det ikke være personer inne i bilen.