Annonse

Nyhetsstudio

Taliban har forlatt Norge
Representanter for Taliban forlater Gardermoen etter å ha deltatt i møter på Soria Moria hotell i Oslo. Foto: Javad Parsa / NTB

Taliban har forlatt Norge

Ved 23.30-tiden tirsdag kveld gikk delegasjonen fra Taliban om bord i flyet fra Gardermoen til Kabul etter tre dager i Norge.

Flyet takset ut på rullebanen på Gardermoen like før midnatt.

Talibans delegasjon har deltatt i møter søndag, mandag og tirsdag.

Delegasjonen kom fra Kabul i et privatfly sendt fra Norge lørdag. Utenriksdepartementet har opplyst at det også var Norge som tok initiativ til samtalene.

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) sa tidligere tirsdag til NTB at han mener den humanitære situasjonen gjør det nødvendig å gå i dialog med gruppen, som tok makten i en lynoffensiv da USA og Nato trakk sine siste soldater ut av Afghanistan i fjor.

Regjeringen har flere ganger avvist at møtene er noe skritt i retning anerkjennelse.

(NTB)

Annonse

Kjedekollisjon på E18

Det har vært en kjedekollisjon mellom fire kjøretøyer på E18 ved Asker, melder Oslo 110-sentral på Twitter.

Ifølge brannvesenet skal det blant annet være tre lastebiler involvert.

Brannvesenet er på stedet.

Huitfeldt om Boris-exit: - Viderefører nært samarbeid

- Norges forhold til Storbritannia er tett og godt, og vi samarbeider på en rekke områder, sier utenriksministeren Anniken Huitfeldt til Dagbladet.

- Vi har hele tiden samarbeidet nært med Boris Johnsons regjering. Fra norsk side vil vi videreføre det nære samarbeidet med Boris Johnsons etterfølger.

Torsdag ettermiddag kom Boris Johnson ut fra 10 Downing Street, og gjorde straks slutt på alle spekulasjoner om han går av umiddelbart, eller om han blir sittende noen måneder til, som han selv har antydet.

Etter å ha innledet med et lystig «god ettermiddag», slo han fast:

- Det er åpenbart viljen til det partiet i Parlamentet at det bør bli en ny leder og en ny statsminister, sa han - og la til at fristen for å utnevne en ny vil bli annonsert i neste uke.

Les hele saken

Framhever egen innsats

Annonse

Dømt til å betale 21 millioner

Tidligere IT-sjef i Tana kommune, og en bedriftseier fra Hamar, er dømt til fire og fem års fengsel etter omfattende svindel.

I tillegg må de betale tilbake til sammen 21 millioner kroner til kommunen, som ble svindlet for samme beløp.

Det skriver NRK

Begge erkjente straffskyld og har hevdet at de hadde tenkt å stoppe svindelen før politiet pågrep dem, ifølge avisa.

Retten mener det er bevist ut over enhver rimelig tvil at de to tiltalte har handlet i samsvar med tiltalen, og at de har handlet med vitende og vilje, heter det i dommen.

Svindelen skal ha pågått over flere år, hvor de dømte på ulovlig vis tilegnet seg et titalls millioner kroner av kommunens midler.

Søppelbilsjåfør tiltalt for uaktsomt drap

En søppelbilsjåfør er tiltalt for uaktsomt drap etter å ha kjørt på en kvinne på Nøtterøy i 2020. Kvinnen døde av skadene. Sjåføren nekter straffskyld.

- Han har forklart at han gjorde det han kunne, og som var naturlig å gjøre, for å unngå ulykken, sier den sjåførens forsvarer Jon Anders Hasle til Tønsbergs Blad.

Han sier videre at hans klient både etter ulykken og nå nekter straffskyld for ulykken.

Det var mandag 23. november 2020 at en kvinne i 20-årene ble påkjørt av en søppelbil i et boligfelt på Nøtterøy i Færder kommune. Hun døde av skadene.

Politiet besluttet etter ulykken å sikte sjåføren for uaktsomt drap. Siktelsen, og nå tiltalen, tar også med brudd på veitrafikklovens paragraf 3, som handler om å ferdes aktsomt og hensynsfullt i trafikken.

- Det er bra for de etterlatte at vi nå ser en ende for straffesaken, sier bistandsadvokat Christofer Arnø til avisa.

(NTB)

Annonse
Bergen: Advarer mot drikkevann
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Bergen: Advarer mot drikkevann

Beboerne i rundt 3.800 husstander sør i Bergen, i området rundt Skjold, blir rådet til å koke drikkevannet.

Bergen kommune har sendt ut en SMS til beboerne, skriver Bergens Tidende.

Konstituert seksjonsleder for vanndistribusjon i Bergen Vann, Annie Bjørklund, sier til avisen at varselet tidligst kan oppheves lørdag. Hun forteller at det er funnet én E. coli-bakterie og to koliforme bakterier i en rutineprøve som ble tatt tirsdag. E.coli skal ikke være i drikkevann, mens koliforme bakterier kan forekomme.

(NTB)