Annonse

Nyhetsstudio

24 530 nye smittetilfeller

Det er registrert 24 530 nye coronatilfeller i Norge det siste døgnet. Det er 8543 flere enn samme dag i forrige uke. Smittetrenden er stigende.

Onsdag var 245 coronapasienter innlagt på sykehus. Det er åtte færre enn dagen før.

51 av pasientene med covid-19 ligger på intensivavdeling, en nedgang på ni fra dagen før. Coronapasientene på intensivavdelingene utgjør 21 prosent av alle landets intensivpasienter.

Av coronapasientene på intensiv får 36 respiratorbehandling. Det er like mange som dagen før, ifølge Helsedirektoratets oversikt onsdag.

24. januar gjorde Folkehelseinstituttet (FHI) store endringer i overvåkingen av covid-19, som fører til at færre positive tester vil bli registrert i MSIS. Derfor er ikke tall etter 25. januar direkte sammenlignbare med eldre smittetall.

Omleggingen innebærer at flere ikke lenger trenger å ta PCR-test etter å ha testet positivt på selvtest, og dermed blir smitten heller ikke registrert hos FHI. Folk oppfordres likevel til å registrere positive tester hos sin kommune.

FHI bruker nå i større grad andre måter å overvåke pandemien på enn smittetall. Hovedgrepet er å følge med på sykehusinnleggelser.

(NTB)

Annonse

Russebuss kjørte med dørene åpne - en person skadd

I Stjørdal er en person skadd etter et trafikkuhell med en russebuss, skriver Politiet i Trøndelag på Twitter.

Politiet opplyser ikke om personen som er skadd var i bussen eller om vedkommende var en forbipasserende. Vedkommende er fraktet til sykehus med ambulanse.

Bussjåføren har fått førerkortet beslaglagt, heter det videre i meldingen.

Ifølge TV 2 er det snakk om en 19 år gammel jente som skal ha blitt påkjørt.

Klatret opp på taket - sovnet

Avisa Nidaros melder om en hendelse i Trondheim sentrum natt til 17. mai. En person hadde klatret opp på et tak på Solsiden og forsøkt å gjemme seg.

- Han sjanglet rundt og urinerte blant annet der. Det er uvisst hvordan han kom seg opp, sier operasjonsleder Bjørnar Gaasvik til avisa.

Hendelsen medførte full utrykning fra alle nødetater. Mannen ble etter hvert funnet på taket, hvor han da hadde sovna.

Ifølge Gaasvik ble han tatt med til arresten etter å ha blitt undersøkt av helsepersonell. I løpet av natta har det også vært meldt om flere andre oppdrag for politiet i Trøndelag.

- Det har vært som det pleier å være, sier operasjonsleder i Ebbe Kimo til Dagbladet tidlig tirsdag morgen.

Annonse
Ukraina: 11 846 krigsforbrytelser registrert
Foto: REUTERS/Valentyn Ogirenko

Ukraina: 11 846 krigsforbrytelser registrert

Ifølge Iryna Venediktova, riksadvokaten i Ukraina, er det så langt registrert 11 846 krigsforbrytelser siden Russlands invasjon av Ukraina. Det skriver myndighetene i en oppdatering publisert tirsdag.

I tillegg opplyser de at det så langt er bekreftet at 229 barn har blitt drept i samme periode.

Venediktova har det overordnede ansvaret for å lede etterforskningene av krigsforbrytelsene i Ukraina. Målet er å kunne stille Russlands president Vladimir Putin, hans soldater og støttespillere, til ansvar for forbrytelser som drap på sivile, barn, voldtekt og tortur.

Den tidligere jussprofessoren ble utnevnt som landets første kvinnelige riksadvokat av president Volodymyr Zelenskyj i 2020.

Advarer: Rådyr ved E18

Et rådyr har forvillet seg innenfor viltgjerdet ved E18 på Langangen i Porsgrunn kommune i Vestfold og Telemark fylke. Politiet advarer bilister som kjører i området, og ber dem være oppmerksomme.

Viltnemda vil varsles om hendelsen.

Annonse

Har skrevet under på Nato-søknad

Sveriges utenriksminister Ann Linde har skrevet under på Sveriges søknad om Nato-medlemskap, ifølge flere svenske medier.

- Det føles stort, alvorstynget og som at vi har landet på det vi tror er best for Sverige, sier hun ifølge Aftnbladet.

Landets Nato-søknad vil bli levert inn sammen med Finlands søknad.

Det er bare ett døgn sidne den svenske regjeringen formelt besluttet å formelt søke om medlemskap i forsvarsalliansen. Avgjørelsen ble tatt i etterkant av en debatt om Nato-medlemskap i Riksdagen mandag formiddag.

- Det beste for Sverige og det svenske folkets sikkerhet er at vi blir med i Nato, sa statsminister Magdalena Andersson under debatten.