Annonse

Nyhetsstudio

Vaksinemotstandere tok seg inn på vaksinesenter

Rundt 30 personer demonstrerte torsdag ettermiddag ved vaksinesenteret på det gamle Munch-museet på Tøyen i Oslo.

Det bekrefter operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Cathrine Sylju overfor Dagbladet.

- Det er foreløpig litt uklart hvor mange som fysisk skal ha vært inne på selve vaksinesenteret, men de har oppholdt seg både utenfor og inne, sier operasjonslederen.

Sylju har ikke fått tilbakemelding på at det skal ha oppstått noen fysiske eller materielle skader.

- De har fått beskjed om å gå ut og at de kan ytre seg ute om de ønsker det. Etterkommer de ikke kravene vil vi vurdere innbringelse til arresten, sier Sylju.

Innsatsleder Kristoffer Bang forteller til Dagbladet at politiet fikk melding om at mennesker hadde tatt seg inn på vaksinesenteret litt etter klokka 17. I alt skal det ha vært snakk om ti mennesker.

- Budskapet deres var at de ønsket å ta beslag i vaksinene, og de ønsket ikke å fjerne seg når de fikk beskjed av de ansatte, sier innsatsleder til Dagbladet.

- Vi tok kontakt med dem, og det ble gitt en bortvisning etterhvert. To etterkom ikke det og er kjørt til arresten.

Annonse
Russland: - Har startet en offensiv
Den tsjetsjenske lederen Ramzan Kadyrov. Foto: Tatiana Barybina / Spotnik / NTB

Russland: - Har startet en offensiv

Den tsjetsjenske lederen Ramzan Kadyrovs spesialstyrker, den såkalte Achmat-gruppen, har startet en offensiv nær byen Marinka i Donetsk-regionen.

Det melder det russiske forvsradepartementet, ifølge The Guardian.

Kadyrov er en nær alliert av Russlands president Vladimir Putin. I fjor ble han forfremmet til generalløytnant i den russiske hæren for sin rolle i invasjonen i Ukraina.

Han har tidligere uttalt at styrkene hans vil erstatte Wagner-gruppa, dersom Wagner-leder Jevgenij Prigozjin trekker styrkene ut av Bakhmut. Det har de nå angivelig gjort.

Samtidig fortsetter munnhuggeriet mellom de to gruppene. To av Kadyrovs nærmeste menn, Adam Delimkhano og Magomed Daudov, la torsdag ut videoer på Telegram der de kom med nedsettende uttalelser om Wagner-sjefen, melder The Guardian.

Les hele saken

- Planlegger kupp mot Putin

Annonse
Sverige vurderer drastisk fengselsgrep
Fengselet i Mariefred. Foto: NTB

Sverige vurderer drastisk fengselsgrep

Ifølge svenske Ekot skal regjeringen i Sverige vurdere om landet skal endre ordningen hvor personer som dømmes til fengsel kan slippe ut på prøve etter å ha sonet to tredjedeler av straffen.

Sverige har i dag samme løsning som Norge, hvor Kriminalomsorgen kan løslate domfelte på prøve når vedkommende, medregnet mulig varetektsopphold, har gjennomført to tredjedeler av straffen.

Den svenske regjeringen skal ifølge Ekot ønske å endre til at prøveløslatelse først kan skje etter tre fjerdedelers soning.

Utredningen skal ifølge Ekot også vurdere om Sverige skal innføre soning på ubestemt tid, altså forvaring, som Sverige i dag ikke har.

Utredningens konklusjon skal være klar neste sommer.

Annonse

Motorsyklist til sykehus

Det har vært en trafikkulykke ved Osen i Trøndelag ,melder politiet i Trøndelag på Twitter.

En motorsyklist er fraktet til sykehus med luftambulanse. Pasienten skal være våken, melder politiet.

Annonse