Annonse

Nyhetsstudio

Staten anker kjennelsen om stans i ulvejakta

Ulvefellingen i fire revirer stanses etter en dom fra Oslo tingrett.

«Staten ved Klima- og miljødepartementet forbys å iverksette vedtak 22. desember 2021 om felling av ulv i revirene Hornmoen, Slettås og ulvene på norsk side av revirene Bograngen og Rømskog, inntil annerledes fastsettes av retten», heter det i dommen.

Klima- og miljødepartementet må også ut med sakskostnader på 450 000 kroner til de tre dyrevernsorganisasjonene Noah, WWF og Foreningen Våre Rovdyr, som tok saken til retten.

Staten er uenig i kjennelsen og anker den.

- Jeg er ikke enig i tingrettens konklusjon og mener at den vedtatte lisensfellingen bør gjennomføres. Jeg har derfor besluttet å anke kjennelsen til Borgarting lagmannsrett. Jeg håper ankesaken kan gjennomføres raskt, slik at vi snart får en endelig avklaring om årets lisensfelling, sier klima- og miljøminister Espen Barth Eide (Ap) i en pressemelding.

(Dagbladet/NTB)

Annonse

London Pub: - Ren ondskap

Natt til lørdag ble to personer drept og en rekke andre skadd da en person skjøt mot tilsynelatende tilfeldige mennesker i området rundt London pub i Oslo sentrum.

- Skytingen i natt er helt forferdelig og ren ondskap. Våre tanker går til de døde, skadde og pårørende. Alle ansatte på London er trygge og fysisk uskadd. Ta vare på hverandre i denne tiden, skriver London Pub på Facebook.

Totalt har 19 personer blitt fraktet til sykehus eller legevakt etter hendelsen. En rekke andre skal ha lettere skader og ikke behov for legehjelp, opplyste politiets innsatsleder Tore Barstad under en pressebrifing rundt klokka 03.15.

En person er pågrepet. Politiet sier at alt tyder på at vedkommende handlet alene.

Blomster og flagg ved åstedet
Foto: Kjetil Kjær Andersland

Blomster og flagg ved åstedet

Lørdag moregn er det lagt ut regnbyeflagg og blomster i Rosenkrantz' gate i Oslo, hvor to mennesker ble skutt og drept.

Klokka 01.14 fikk Oslo-politiet melding om skyting i Oslo sentrum.

En rekke skudd ble avfyrt på gata utenfor flere utesteder i Rosenkrantz' gate. To personer er drept, og totalt 19 skadd. Åtte av disse er fraktet til sykehus, flere med skuddskader.

En person er pågrepet og siktet i saken. Motiv er foreløpig ukjent.

Et av utestedene det ble skutt mot, er London pub, et utested for homofile.

Annonse

- Dypt rystet

- Jeg er dypt rystet og sjokkert over skytingen i Oslo sentrum i natt, skriver kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen i en kommentar til Dagbladet.

- Dette er et grusomt angrep på uskyldige mennesker uansett motiv, og jeg vil uttrykke min dypeste medfølelse med de som er blitt rammet og deres pårørende, fortsetter hun.

- Mange skeive er nå redde, men dere er ikke alene, vi står sammen i dette, avslutter Trettebergstuen.

Solberg: - Et angrep på kjærligheten

Høyre-leder Erna Solberg skriver i en uttalelse at hun er rystet over angrepet i Oslo i natt.

- Skuddene utenfor London pub i Oslo er et angrep på kjærligheten. Det er et angrep på friheten til å elske hvem man vil. Mine tanker går til alle dem som på ulike måter er rammet av denne brutale handlingen. Jeg har selv planer om å gå i Pride-paraden i dag for å vise min støtte til alle dem som fortsatt kjemper den harde kampen for å være seg selv. Vi vet fortsatt ikke hva som lå bak angrepet i natt, men i Norge skal det være trygt å elske hvem man vil og ingen skal få skremme oss fra å være et åpent, raust og inkluderende land, skriver Solberg.

Annonse

- Brutalt og forferdelig

Stortingspresident Masud Gharahkhani skriver til Dagbladet at det er sterke bilder han nå ser fra Oslo.

- At noe så brutalt og forferdelig kan skje. Mennesker var i byen for å feire mangfold og kjærlighet. Ta vare på hverandre, skriver han etterfulgt av et hjerte.