Annonse

Nyhetsstudio

Person truffet av hjullaster

Nødetatene er på vei til Fosen, etter å ha fått melding om det som omtales som en antatt alvorlig trafikkulykke.

Det skriver polititet i Trøndelag på Twitter.

- En person er truffet av en hjullaster, skriver politiet.

Operasjonsleder i Trøndelag politidistrikt, Roger Mogstad, forteller til Dagbladet at de fikk melding om hendelsen 12.22.

- Ambulansen var stedet relativt kjapt. Vedkommende er blitt fraktet ned til en skole i nærheten hvor redningshelikopteret har overtatt transporten inn til St. Olavs hospital.

Utover dette vet ikke politiet noe mer om ulykken foreløpig.

- Vi jobber med dette på stedet akkurat nå.

Annonse

Tiltalt: Bandt sønnen (7) fast i seng

En mann i Bergen er tiltalt for grov mishandling mot sin sju år gamle sønn fra 16. juli til 7. august 2022.

Han er blant annet tiltalt for å ha slått sønnen, bundet ham fast til en seng, spylt ham med kalt vann og nektet ham mat og drikke samt å sove.

Som følge av mishandlingen ble sønnen påført et stort antall blåmerker, sår og skader over hele kroppen, ifølge tiltalen. Han hadde flere ribbeinsbrudd.

«På ryggen ble det funnet kobbertråder fast i underhuden og skader tilsvarende tredjegradsforbrenning med behov for hudtransplantasjon», står det i tiltalen.

- Dette må være en av Norges groveste mishandlingssaker, sier bistandsadvokat May Britt Løvik til BA.

Mannen har ikke erkjent straffskyld. Dagbladet har vært i kontakt med advokatfirmaet Taha for å få en kommentar fra forsvarer Ahmad Taha. Det opplyses at han ikke ønsker å kommentere tiltalen.

Én måned før gutten ble funnet hardt skadd i leiligheten i Bergen, oppsøkte faren selv barnevernet for å be om hjelp. Saken førte til kritikk mot barnevernet og byrådet i Bergen gikk av som følge av sakens håndtering.

Falsk melding om høyt smell og rop om hjelp

Politiet har avsluttet søket i Boknabergvatnet i Rogaland etter å ha å vurdert nødmeldingen som usann.

- Etter en samlet vurdering og etterretningsopplysninger opp mot melder, velger nødetatene å avslutte søket. Det er grunn til å tro at mannen som meldte dette, snakker usant og har meldt dette inn som en uriktig melding. Han vurderes anmeldt for dette, skriver politiet på X/Twitter.

Politiet meldte for kort tid siden at redningshelikopter og nødetater var på vei til Bokn etter melding om et høyt smell og rop om hjelp i Boknabergvatnet, men at politiet jobbet med å få verifsiert om det har vært en reell hendelse eller ei.

Dykkerbil har ankommet og dykkere vil starte søk i vann, skrev politiet i en oppdatering.

Annonse
Espen Aas forsvarer «Debatten»: - Veldig uenig
Foto: NRK / Skjermdump

Espen Aas forsvarer «Debatten»: - Veldig uenig

Som et punktum for Høyre-leder Erna Solbergs maraton av intervjuer med pressen i anledning aksjeskandalen torsdag, dukket hun på kveldstid opp i «Debatten» på NRK for å spørres ut av både programleder Fredrik Solvang og seerne.

Men måten intervjuet utartet, sto ikke til alles forventninger. Flere mente programleder Fredrik Solvang lot Erna slippe altfor lett unna.

Fredag ettermiddag tar forfatter og journalist Espen Aas NRK-kollegaen i forsvar. Aas er godt kjent for de fleste som programleder i «Dagsnytt 18» og «Dagsrevyen».

- Jeg er veldig uenig i karakteristikker som «pusete», «talkshow», «Lindmo» osv. Det virker som det foreligger en forutsetning hos mange om at politikerintevjuer må være aggressive og pågående. Men må de egentlig det?, skriver han på X/Twitter.

Aas så veldig mange av intervjuene med Solberg gjennom dagen i går og hadde derfor ikke behov for en ny runde på Hydro eller tidslinje i «Debatten», skriver han.

- Det var derimot mye mer interessant å høre Fredrik presse (ja, han gjorde det) på om hun tok for lett på ting, om hun føyset ting unna, og om det var grunnen til at hun endte der hun gjorde, skriver Aas videre.

Han understreker at han og Solvang er gode kollegaer - men at det ikke er derfor han tar Solvang i forsvar.

- Kanskje har vi havnet der at vi har vennet oss til at pågående intervjuer kun er skarpe og med avbrytelser. Vi skal avbryte når folk forsøker å endre tema eller ikke svarer, men gud hjelpe så mye avbrytelser jeg har hørt som virker å være for avbrytelsens skyld, skriver han og legger til:

- Er det EN ting vi har fått mye kjeft for fra «vanlige folk» opp gjennom årene så er det avbrytelser. Folk vil høre hva intervjuobjekter har å si. Så finnes det selvsagt mange intervjuer som burde vært langt skarpere også. Men jeg synes altså ikke gårsdagen var et av dem.

Mann besluttet utlevert fra Norge til Rwanda

Rwanda har begjært en mann utlevert fra Norge. De ønsker å stille ham for retten i Rwanda for å ha begått et drap under folkemordet der i 1994.

Nå har Oslo tingrett besluttet at mannen kan utleveres, opplyser politiet i en pressemelding.

Kripos pågrep vedkommende i oktober 2022. Siden han ble pågrepet har Kripos gjort en rekke undersøkelser for å avklare om vilkårene for utlevering er oppfylt.

Det ble gjennomført rettsmøte i saken 4. - 6. september 2023. Oslo tingrett konkluderte 19. september med at utlevering lovlig kan skje. Avgjørelsen kan ankes.

- Vi noterer at tingretten deler Kripos sin vurdering om at vilkårene for utlevering er oppfylt, sier Thea Elise Kjæraas, politiadvokat i Kripos.

I utleveringssaker avgjør domstolen om utlevering lovlig kan skje. Dersom domstolen har konkludert med at vilkårene for utlevering er oppfylt, er det opp til Justis- og beredskapsdepartementet å avgjøre om utlevering skal skje.

Annonse